Unde va juca UTA cu Iașiul și Clinceniul? Omologarea provizorie a LPF expiră și nu vor fi îndeplinite condițiile pentru omologarea permanentă

Aradul și UTA au inaugurat noua arenă „Francisc Neuman” odată cu remiza albă cu Voluntariul, însă există riscul și nu e deloc mic ca echipa „roș-albă” să nu poate juca următoarele partide acasă. Liga Profesionistă de Fotbal a omologat provizoriu stadionul de 14 milioane de euro construit din fonduri locale, punând condiții clare pentru omologarea permanentă: finalizarea parcărilor, punerea în funcțiune a turnicheților și cablarea arenei pentru transmisiile TV.

În urmă cu două săptămâni, Rareș Pop, reprezentantul EAD.RO INTERACTIVE, deținătorul drepturilor TV pentru Liga 1, a avut neplăcuta surpriză să constate că lipsesc cablurile speciale, de tip TRIAX și OPTIC, de care constructorul ar fi trebuit să țină cont și să le tragă, mascându-le pe cât posibil, pe toată aria stadionului și la toate etajele tribunei I. Totuși, Pop și ceilalți membri ai comisiei de omologare au fost, deocamdată, înțelegători, însă ce se va întâmpla peste două săptămâni când se vor întoarce pe „Francisc Neuman” și vor constata că problema nu a fost rezolvată?

Proprietarul stadionului, Primăria Arad, nu a mișcat încă niciun deget în acest sens. Adică poate doar degetul mic solicitând o expertiză din ochi firmei arădene Djemba IT&C, unul dintre puținii provideri de acest tip din România, singurul din vestul țării. Costurile sunt importante, între 150 și 200 de mii de euro, suma finală urmând să o aflăm după întocmirea unui proiect. Din  momentul în care primesc „verde” dinspre Primărie, cei de la Djemba vor încerca să grăbească „operațiunea” proiectul, care – în mod normal – ar dura cel puțin 10-12 zile. Urmează procedura de achiziție a materialelor, de la o firmă din Germania, care mai durează și ea aproximativ două săptămâni. Asta înseamnă că mai repede finalul acestei luni, începutul lui octombrie, cei de la Djemba nu se pot apuca de lucru. Primăria a spus că le va pune la dispoziție muncitori pentru partea de…trasee, în sensul în care e clar că vor trebui date câteva găuri în betonul proaspăt din Calea Aurel Vlaicu.

UTA joacă acasă pe 19 septembrie cu Poli Iași și pe 3 octombrie cu Academica Clinceni, dar care va fi această casă? Va mai păsui LPF-ul Aradul mai ales în condițiile în care până în săptămâna 12-19 septembrie e greu de crezut că se va mișca ceva la capitolul cablaje sau o vor obliga să călătorească la Sibiu, Mediaș, Cluj sau Turnu Severin pentru a juca „acasă”?

Primarul Călin Bibarț a dat garanții că vor fi alocați bani și pentru partea de cablări, dar tot el a spus că UTA va beneficia de finanțare din partea Primăriei conform legii 115/2020 și totul pare blocat în sertarele celor de la Oficiul Concurenței, care întârzie cu răspunsul. Sunt banii pentru UTA sau orice alt club sportiv ajutor de stat? Dacă da, se va reveni la proiectele pentru fonduri nerambursabile, iar totul s-ar putea prelungi până pe finalul lunii octombrie.

În tot acest timp, autoritățile locale se laudă că sprijină UTA, că i-au pus la dispoziție un stadion nou-nouț, însă numai pentru închirerea sa se solicită între 8 și 10 mii de euro. Dacă banii de la bugetul local întârzie să alimenteze conturile clubului, conducerea formației arădene va trebui să plătească din alte surse chiria și atunci unde e ajutorul?

0
0

Articolul Unde va juca UTA cu Iașiul și Clinceniul? Omologarea provizorie a LPF expiră și nu vor fi îndeplinite condițiile pentru omologarea permanentă apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*