Unirea Dobroești, o nucă tare în handbalul românesc!

În cea de-a doua etapă a Campionatului Națiol de Handbal, Junioare III, ACS Unirea Dobroești a învins detașat echipa CSM II București, cu scorul de 28 – 16, în urma unei evoluții aproape fără cusur. De când au intrat în hora handbalului românesc, la nivel de junioare, fetele antrenorului Lazăr Mihalache au început să-și impună punctul de vedere și pas cu pas au câștigat teren, în fața grupurilor dominatoare din Capitală. În sezonul trecut, când nimeni nu știa unde se află Comuna Dobroești, în Sala Sporturilor Unirea au plecat capetele Rapid, CSȘ 2, AMC, ba chiar și CSM-ul a fost pe punctl de a pierde.

În debutul Campionatului din acest an, Junioarele III au umilit Pantelimonul pe teren propriu, 32-12, dublând succesul cu o altă comportare la nivel înalt, în fața garniturii a doua, a CSM-ului. ”Vreau să cred că am devenit nuca tare din seria noastră, iar asta se întâmplă datorită handbalistelor mele, care au înțeles să joace colectiv, cu pasiune și cu toată determinarea. Să știți că nu este mare diferență între cele două echipe ale CSM-ului, o să vedeți asta chiar pe 12 noiembrie, când este programată întâlnirea cu adversarele din Capitală, pe terenul nostru. În meciul de astăzi am folosit toată banca de rezerve, pentru că în intenția mea este ca nivelul dintre titulare și celelalte să fie cât mai apropiat. Am câștigat pentru că echipa a arătat mereu proaspătă, a alergat până în ultimul minut și asta a surprins. Au pus în practică schemele exersate la antrenament, iar azi a mers și contraatacul, și faza a II-a, dar și poziționalul. Un cuvânt în plus pentru Demiana Onțică, un portar care a făcut clar diferența, mai ales în prima repriză”, ne spunea antrenorul Lazăr după meci.

Experimentatul tehnician a lăudat întreaga echipă și, într-un fel, îi dăm dreptate, însă a dat de înțeles că a remarcat progresul Ioanei Gheorghe, de când este la Centrul de Excelență de la Vâlcea, o extremă stânga foarte incisivă, cu veleități și la coordonare. În același trend a fost și Camelia Cercel, care și-a condus cu mare tact colegele, pentru a ajunge cât mai ușor la poarta adversă. Personal am cuvinte de laudă pentru toate fetele care au intrat în teren, pentru că au luptat cu determinare, atât în atac, cât și în apărare. Și dacă trebuie să-i dăm Cezarului ce i se cuvine, atunci jos pălăria pentru Cristiana Petre, care și-a făcut din nou norma de peste 10 goluri, înscriind din toate pozițiile. Cristiana a crescut mult, față de anul trecut, și credem că drumul ei va duce, cât de curând, la lotul de junioare – îl merită cu prisosință!

ACS Unirea Dobroești – CSM II București 28 – 16 (15-7)

UNIREA: Gabriela Negrea 1, Beatrice Giboi 2, Raisa Arghirescu 1, Ioana Gheorghe 2, Cristiana Petre 12, Ștefania Bragadireanu 1, Camelia Cercel 4, Andreea Mihăilă 1, Larisa Orodel 3, Andreea Tiță 1

CSM II: Corina Ștefan 1, Fernanda Prințipu 1, Maria Nedea 1, Rebeca Geamănu 4, Nadia Gheorghe 1, Mariana Lixandru 1, Iuliana Bebu 1, Simona Dumitru 1, Ionela Dragomir 5

Ionel Pană

??????????????????????????????????????????????????????????????

??????????????????????????????????????????????????????????????

??????????????????????????????????????????????????????????????

??????????????????????????????????????????????????????????????

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*