„Universitarii” au spart gheaţa în Liga 1

SCM U 2 Craiova – CSU Ploiești 43-87 (14-37)

Bogdan Chitic

Scorul pe sferturi: 3-28, 11-9, 18-26, 15-20

Baschetbaliștii Clubului Sportiv Universitar Ploiești au avut nevoie de șapte partide pentru a „savura” prima victorie a sezonului în Liga 1. În chiar ultima etapă a turului, în faza de calificare, băieții pregătiți de profesorul Marian Hartman și tehnicianul sârb Ivan Gemaljevic au câștigat de-o manieră entuziasmantă, cu 87-43, partida disputată în deplasare cu SCM U 2 Craiova.
Ce nu au izbutit pe teren propriu au reușit în deplasare, sâmbătă după-amiază, jucătorii de la CSU Ploiești, care au condus de la început și până la sfârșit ostilitățile în confruntarea cu echipa satelit a prim-divizionarei SCM U Craiova. Ionuț Savu și mai tinerii săi colegi au câștigat trei dintre cele patru sferturi ale întâlnirii din Sala Polivalentă, nelăsându-le, practic, nicio șansă „leilor” din Bănie, în duelul ultimelor clasate. Cu cinci jucători de la formația „sub 16 ani” a clubului, care, tot la finalul săptămânii trecute, a reușit calificarea, cu victorii pe linie, în faza de clasificare a Campionatului Național, la respectiva categorie de vârstă, CSU Ploiești a „cules” prima victorie stagională, una care să le confere un moral bun înaintea părții secunde a „calificărilor”. Un succes pe deplin meritat și muncit de toți componenții lotului, care, în ciuda înfrângerilor dure suferite până acum, au demonstrat că pot strânge rândurile și lăsa o impresie pozitivă, la primul lor sezon în actuala formulă, una foarte tânără și neexperimentată la nivelul acestui eșalon.

CSM Ploiești, „dublă” în Ardeal săptămâna viitoare

7-bCealaltă reprezentantă a orașului nostru, CSM Ploiești (5-1), formația pregătită de Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan, a avut liber la finalul acestei săptămâni, asta după ce oficialii clubului au reușit antamarea a două partide în deplasare, pe 12 și 13 decembrie, la Cluj și, respectiv, Tg. Mureș. Cu o singură sincopă avută în actuala stagiune, și aceasta pe terenul codașei CSU Brașov, gruparea municipalității ploieștene este ca și calificată în faza semifinală a Ligii 1, acolo unde i se vor alătura alte șapte formații ce vor lupta, în sistem campionat, tur-retur, pentru obținerea biletelor la turneul de promovare, din luna mai a anului viitor.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*