Universitate de vară! Politehnica Timișoara invită elevii de liceu din zona Lugoj-Făget să experimenteze viața de student

Liceenii din estul județului Timiș au posibilitatea să vadă, alături de alți elevi din țară, cum este să fii student la Universitatea Politehnica din Timișoara prin intermediul proiectului Electronics Summer University.Electronics Summer University (ESU) are loc în perioada 9-14 august + 5 zile fizic, fiind un proiect gratuit realizat de Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc).

Ajuns la ediția cu numărul șase, proiectul reprezintă o universitate de vară pentru elevii de clasa a XI-a și are ca scop prevenirea abandonului școlar în rândul liceenilor și promovarea învățământului superior.

ESU se va desfășura în mod hibrid, atât online, cât și fizic, în Timișoara, iar elevii din zona Lugoj-Făget se pot înscrie prin intermediul formularului disponibil la adresa https://www.esu.lsfetc.ro.

În cadrul ESU, elevii  vor simula  viața unui student la Universitatea Politehnica din Timișoara, la Electronică Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, participând la cursuri, laboratoare și diverse workshop-uri.

De asemenea, vor vizita cele mai mari companii din Timișoara, precum Nokia, Continental sau Savnet Training Center, cu scopul de a le face cunoștință elevilor cu cei mai mari angajatori din domeniul tehnic, pentru a putea vedea avantajele unei cariere în sfera ingineriei.

Pe lângă activitățile educative participanții vor experimenta multe momente specifice vieții de student, cum ar fi: locuitul în cămin, petreceri și multe altele.

Voluntarii LSFETc sunt pregătiți și dornici să îi ajute și în acest an pe elevi să își petreacă o scurtă perioadă a vacanței de vară în mediul universitar.

Articolul Universitate de vară! Politehnica Timișoara invită elevii de liceu din zona Lugoj-Făget să experimenteze viața de student apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*