Unu la unu la bare la mijlocul părții a doua, remiză albă pe ”Mircea Chivu”: CSM Reșița – ASU Politehnica 0-0. Fanii, ”la cucurigu” pe deal

Primul duel bănățean al noului sezon în Liga 2 a fost găzduit astăzi în Valea Domanului, matineu cu fanii galeriilor la liziera pădurii, pe dealul la baza căruia e amplasată tribuna a II-a a arenei ”Mircea Chivu”, dar fără goluri, și al doilea meci acasă pentru CSM Reșița fără a înscrie, și cea de-a doua deplasare pentru ASU Politehnica fără a scoate mingea din propria poartă: 0-0. Benga și Pelici s-ar fi întâlnit la mijloc de mai în Timișoara, în antepenultima etapă a sezonului trecut, dacă ar fi fost posibil returul ”violeților” cu Ripensia, anulat dat fiind întreruperea în martie a campionatului, cu sechele în noua ediție prin interzicerea prezenței spectatorilor în tribune și nu numai, dar s-au întâlnit în Caraș-Severin, rezultând un draw alb CSM – ASU, precum în turul trecut pe ”Știința”.

A doua remiză fără goluri în contul timișorenilor, care, dacă n-ar fi primit gol în penultimul minut al meciului câștigat luni acasă cu Farul, ar fi avut încă imaculată rubrica golurilor încasate, în 360 de minute de fotbal, bun obicei din sezonul trecut. Greu de trecut, ASU Politehnica a rămas neînvinsă, reșițenii jinduind și în continuare la primul gol marcat pe propriul teren, reușită de care au fost cel mai aproape în urma unei lovituri libere, bară la numai câteva minute după ce și oaspeții loveau bara la mijlocul reprizei a II-a.

Cu 8 titulari din formula de start a partidei găzduite luni cu dobrogenii, Jurj, Coadă și croatul Plazonja începând deplasarea de la ora 11 din etapa a IV-a, după ce intrau cu toții la începutul săptămânii în repriza a II-a, în locul lui Sofran, Ignea și Popescu, absenți astăzi, doi dintre ei doar rezerve, ASU Politehnica și-a creat prima mare ocazie în minutul 11, când şutul lui Sergiu Popovici, servit înapoi de Munteanu, a fost blocat în interiorul careului. Tot ASU a fost mai incisivă iar noua achiziție în avanposturi Plazonja s-a lansat spre gol la mijlocul primei reprize însă a și fost ţinut în drumul spre poartă, Cobrea reţinând balonul. Replică imediată a roșu-negrilor, tot a unui atacant străin, Matulevicius reluând cu capul razant alături în urma unei bune centrări în careu.

Și mijlocul părții secunde a fost mai animat, Munteanu ochind spre încheietura barelor după o pătrundere în careu, lansat fiind de Pamfile. Identic, gazdele au ripostat prompt, și tot printr-o… bară, după o nouă lovitură liberă din preajma careului, din stânga, Bagherea, proaspăt intrat, reluând cu capul din careul mic în stânga lui Borbei, ricoșeu până la Vădrariu, al cărui șut n-a prins cadrul porții.

Se intra în ultimele 20 de minute, Pelici apelând la Astafei în locul lui Matulevicius, imediat după ce Benga îl introdusese pe Manea în locul lui Munteanu, iar tot Pelici efectuând apoi o triplă schimbare, cu nici 10 minute înainte de final. Suficient reșițenilor pentru a conserva un prim punct în Valea Domanului, pas înainte după dușul rece cu Petrolul.

Punct folositor și alb-violeților, de-acum cu gândul la un alt duel bănățean al sezonului regular sub forma unui tur, programat sâmbăta viitoare pe teren propriu cu concitadina Ripensia, de la ora 11, în etapa a V-a a Ligii 2, prima din toamna astronomică.

Și este primul rezultat alb al noului campionat al Ligii 2 într-un meci în care n-a participat CS Mioveni.

*

CSM Reşiţa: Cobrea – Lungu (83, Acka), Dudea, Dumitraş, Vădrariu – Danci (cpt.), Boboc (83, Brînzan) – Raşoveanu (64, Bagherea), Dat (83, Chera), Buş – Matulevicius (72, Astafei).

Pe bancă: Spînu – Vasiu, Breşneni, D. Ene.

Antrenor: Alexandru Pelici

ASU Politehnica: Borbei – Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Munteanu (71, Manea), Coadă (88, Vasile), Codrea, S. Popovici – Axente, Plazonja.

Pe bancă: Fişteag – Sofran, Andrei, Toader, Lolea, A. Popescu, Radu.

Antrenor: Octavian Benga.

Rezultatele zilei în etapa a IV-a din Liga 2 și programul viitor, pe coloana clasamentelor.

The post Unu la unu la bare la mijlocul părții a doua, remiză albă pe ”Mircea Chivu”: CSM Reșița – ASU Politehnica 0-0. Fanii, ”la cucurigu” pe deal appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*