Unul din cele două centre de vaccinare de la Lugoj s-a desființat! Imunizarea continuă cu toate cele trei seruri

După cum a anunțat DSP, unul din cele două centre de vaccinare de la Lugoj a fost închis, dar imunizarea continuă cu toate cele trei seruri disponibile.”Trebuie făcută o precizare importantă: se desființează unul dintre cele două centre de vaccinare de la Lugoj, dar fluxurile rămân valabile în continuare. Va fi un singur centru, unde oamenii se pot vaccina atât cu serul Pfizer, cât și cu Johnson & Johnson și Astra Zeneca. Unii au înțeles greșit că se desființează fluxul Astra, și oamenii au venit să întrebe ce fac pe mai departe. Am avut chiar un român cu pașaport de Ucraina care a venit să întrebe, pentru că era programat la rapel peste patru zile. Precizăm că fluxul Astra Zeneca rămâne valabil, alături de celelalte două, dar în cadrul aceluiași centru”, ne-a declarat dr. Ciprian Brîndușoni, din cadrul Centrului de vaccinare de la Sala Sporturilor ”Lavinia Miloșovici”.

 Patru medici neplătiți s-au retras de la centru

Din păcate, problema cu salarizarea medicilor pe care am semnalat-o în trecut, a făcut ca patru medici ”externi” să nu mai continue activitatea neplătită, care oricum era în afara orelor de program.

Au rămas ”pe baricade” doar medicii de la cabinetele școlare.

”În aceste condiții, va fi foarte greu să mai organizăm echipe mobile. Acestea sunt necesare pentru implementarea programului cerut de Ministerul Sănătății și intitulat Orașul vaccinează Satul. Am fost contactați de DSP și de Prefectură în legătură cu acest program”, precizează Brîndușoni.

Programul Orașul vaccinează Satul a fost elaborat col. dr. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS – CoV – 2, pentru a menține continuitatea campaniei de vaccinare și în mediul rural.

Articolul Unul din cele două centre de vaccinare de la Lugoj s-a desființat! Imunizarea continuă cu toate cele trei seruri apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*