Urmează barajul de Mondial. Dintre cele 8, Croația și Grecia se calificau în play-off pentru CM 2014, Suedia și Irlanda pentru Euro 2016

Faza grupelor în preliminariile europene ale Campionatului Mondial al cărui turneu final va demara în Rusia în 14 iunie 2018 s-a încheiat marți seară cu ultimele 9 partide iar reprezentativele care au câștigat seriile și și-au asigurat deja biletele pentru întrecerea de anul viitor sunt Belgia, Anglia, Franța, Germania, Islanda, Polonia, Portugalia, Serbia și Spania, în vreme ce Croația, Danemarca, Grecia, Italia, Irlanda de Nord, Irlanda, Suedia și Elveția vor fi implicate luna viitoare în barajul play-off de calificare de pe pozițiile secunde, pe când Slovacia a ratat această șansă în plus, deși situată pe locul 2 în grupa Angliei, însă  cu cel mai slab punctaj obținut în compania formațiilor clasate pe 1, 3, 4 și 5.

Învingătoare aseară acasă prin a se revanșa contra elvețienilor, cărora le-a pricinuit pierderea primelor puncte, campioana europeană la zi Portugalia se număra așadar printre calificatele direct în faza finală, la fel cum este cazul finalistei la Euro 2016, atunci gazda Franța, câștigătoare marți pe teren propriu, 2-1 cu cei din Belarus.

Semifinalista turneului final european de anul trecut, Germania, a înregistrat cel mai bun bilanț în preliminariile abia încheiate, cu punctaj maxim, în schimb cealaltă semifinalistă din Franța, Țara Galilor, a rămas în afara calculelor, caz valabil și pentru Olanda, pe locul 3 și medaliată cu bronz în Brazilia, la Campionatul Mondial din 2014.

Sfertfinalistele Euro 2016, Polonia, Islanda, Italia și Belgia, sunt fie deja calificate pentru turneul din Rusia, fie măcar la baraj, cu mențiunea că dintre naționalele implicate și în actualul play-off, Croația și Grecia obțineau de aceeași manieră accederea la turneul final sud-american din 2014, contra Islandei, fără a primi gol, respectiv în cazul elenilor fără a pierde cu românii, 3-1 și 1-1 la București în noiembrie 2015.

Ultimul play-off, cel pentru Euro 2016, le-a implicat dintre naționalele ajunse acum în aceeași situație pe Irlanda, Danemarca și Suedia, insularii trecând de Bosnia și Herțegovina iar suedezii tocmai de danezi. În plus, Irlanda se califica și pentru Euro 2012 tot via-baraj, atunci contra Estoniei.

Cum vor fi împerecheate cele 8 naționale ajunse la baraj vom afla în 17 octombrie, marțea viitoare, dubla manșă fiind programată pe 9-11 și 12-14 noiembrie.

Dintre cele 9 calificate direct, Germania a izbutit să avanseze cu punctaj maxim după 10 apariții, Spania și Belgia cu câte două puncte pierdute printr-o remiză, Anglia cu 8 succese și două remize, Portugalia cu un unic eșec, în Elveția, Polonia și cu un draw și o înfrângere, Franța și cu două remize și un eșec, vecina Serbia cu 3 remize și un eșec iar Islanda și cu o remiză respectiv două înfrângeri. Iar dintre ocupantele locului 2, Elveția a avut cel mai bun bilanț, 9-0-1.

Marți seară s-au înregistrat rezultatele Franța – Belarus 2-1, Olanda – Suedia 2-0 și Luxemburg – Bulgaria 1-1 în Grupa A, Portugalia – Elveția 2-0, Letonia – Andorra 4-0 și Ungaria – Insuele Feroe 1-0 în Grupa B, respectiv În Grupa H: Grecia – Gibraltar 4-0, Estonia – Bosnia și Herțegovina 1-2 și Belgia – Cipru 4-0.

Dintre ocupantele locurilor 4, precum ”tricolorii”, doar Insulele Feroe și Israel au obținut mai puține puncte și au marcat mai puține goluri decât România, care a încheiat cu bilanțul 10 3 4 3 12-10 13 puncte, iar Estonia a punctat mai puțin deși a înscris de 13 ori. Implicit, în baza unei ierarhii neoficiale raportate la punctele adjudecate în preliminarii, România a încheiat a 33-a din 54 de participante.

Tragerea la sorți a turneului final este programată în 1 decembrie iar Brazilia, Costa Rica, Egipt, Iran, Japonia, Mexic, Nigeria, Coreea de Sud și Arabia Saudită și-au asigurat deja biletele pentru Rusia.

The post Urmează barajul de Mondial. Dintre cele 8, Croația și Grecia se calificau în play-off pentru CM 2014, Suedia și Irlanda pentru Euro 2016 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*