UTA a dat lovitura pe terenul campioanei, iar Balint și-a bătut fostul antrenor: „I-am respectat prea mult în prima repriză, la pauză i-a făcut pe băieți să creadă mai mult în ei”

UTA bate record după record sub gestiunea lui Laszlo Balint. După revenirea în Liga 1 după 12 ani, un succes după 53 de ani pe terenul lui Dinamo a venit și victoria din „fieful” campioanei CFR Cluj, după 47 de ani! Totodată, „Bătrâna Doamnă” e singura formație din primele două eșaloane din România ce rămâne neînvinsă în meciurile din deplasare în acest an și asta pentru că, într-adevăr, arădenii joacă o partitură foarte bună pe terenuri străine și sunt și foarte pragmatici în fața adversarilor mult mai bine cotați.

Asta s-a întâmplat și astăzi, pe arena „dr. Constantin Rădulescu”. UTA fost extrem de disciplinată din punct de vedere tactic, a avut și ceva șansă la bara lui Chipciu, dar și un portar Florin Iacob ce a dat, din nou, multă siguranță, iar când a avut ocazia a modificat tabela. A marcat Hora, aflat la al treilea gol decisiv afară, după o pătrundere somptuoasă din banda stângă a lui Buhăcianu și o așezare pe 16 metri pentru colegul său.

Practic, Laszlo Balint și-a bătut profesorul, căci antrenorul UTA-ei a recunoscut că s-a inspirat mult de la Dan Petrescu în cariera sa pe banca tehnică. „Bursucul” l-a pregătit pe fostul fundaș la Unirea Urziceni, când cei doi și-au trecut în palmares și un titlu de campioană. „Chiar dacă foarte multă lume nu se aștepta să câștigăm la Cluj, noi am crezut în potențialul nostru. Cei mai optimiști suporteri sperau la un punct, iată că reușit să le obținem pe toate trei. Este adevărat că am lucrat foarte mult în ultima perioadă să remediem problemele defensive pe care le-am întâmpinat în ultima etapă și mă bucur că, în mare parte, am reușit. Chiar dacă în prima repriză am mai avut momente de vulnerabilitate, pentru pentru mine este foarte important că la pauză am reușit să-i fac pe băieți să creadă că putem să câștigăm. Le-am spus că nu trebuie să ne mulțumim cu puțin, trebuie să credem că suntem la același nivel cu CFR, că trebuie să luptăm cu armele noastre. Mă bucur că am reușit să îndreptăm punctele spre noi”, a punctat „principalul” arădenilor la finele disputei de la Cluj.

Teoretic, un succes pe terenul campioanei României ar trebui să-i dea UTA-ei puterea să lupte pentru un loc de play-off până la finalul stagiunii. „Suporterii tot timpul sunt pretențioși, noi încercăm să luăm meciurile așa cum vin. Acum sărbătorim, luni avem liber, de marți vom pregăti meciul de Cupă de luni. Este o partidă extrem de importantă și îmi doresc foarte mult să avansăm, să jucăm în turul următor, după care să ne concentrăm pe următoarea etapă. Și noi ne dorim să fim cât se poate de sus  dar avem un drum lung până să ajungem la consistența necesară ca să emitem pretenții pentru partea superioară a clasamentului. Până una alta, e important să știm să luptăm cu armele noastre, să fim disciplinați, să credem în potențialul nostru și să acumulăm puncte, ăsta fiind obiectivul în orice joc de fotbal”, a mai explicat Balint.

Întrebat despre dificultățile avute de echipa sa în prima repriză, tehnicianul „roș-albilor” a adăugat: „Am avut momente în care, parcă, i-am respectat un pic prea mult pe cei de la CFR. E adevărat că e echipa campioană, o echipă extrem de puternică, trebuie respectată prin prisma rezultatelor și că este singura reprezentantă a României în competițiile europene, dar trebuia să abordăm altfel lucrurile. La pauză am reușit să-i fac pe băieți să creadă în potențialul nostru de a câștiga toate cele trei puncte. De fapt, am și spus și înaintea meciului că pentru noi absolut tot ce se va întâmpla în acest joc va reprezenta un bonus, o chestie din care aveam de câștigat. Dar, nu se poate spune că am venit la Cluj fără presiune, pentru că avem presiunea de a câștiga fiecare punct și de a scoate puncte din fiecare joc. Cele trei puncte ne și obligă, suntem în partea superioară a clasamentului și vrem să ținem ștacheta sus”, a încheiat Gyuszi Balint.

0
0

Articolul UTA a dat lovitura pe terenul campioanei, iar Balint și-a bătut fostul antrenor: „I-am respectat prea mult în prima repriză, la pauză i-a făcut pe băieți să creadă mai mult în ei” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*