UTA a salvat derby-ul cu Rapidul pe fondul unei reprize secunde excelente! Balint: „E covârșitor raportul de ocazii, dacă mai era puțin din meci am fi câștigat!”

UTA a salvat un punct în compania Rapidului, anulând „dubla” lui Albu în ultimele 10 minute, prin Hora și Antal sau – poate – a pierdut două la cum a jucat după pauză și câte ocazii clare de gol și-a creat la poarta lui Moldovan. Până la urmă, chiar antrenorul Laszlo Balint a recunoscut că a trăit tot palierul de emoții în această seară, în fața unui stadion cât o galerie, ce nu a încetat să creadă în revenirea favoriților.

Îi felicit pe băieți pentru repriza a doua, dar e și o lecție pentru noi”

Chiar dacă arădenii nu îi depășesc în clasament pe rivalii din Giulești, faptul că nu au înregistrat primul eșec intern stagional într-o seară de gală a fotbalului arădean ar putea avea efecte importante pentru ceea ce urmează în etapele următoare. „Un amestec de emoții și trăiri pentru noi acest meci. Au fost două reprize total opuse pentru echipa mea. Am început bine jocul, cu ocazia lui Miculescu, dar momentul psihologic a fost de partea adversarului. La prima lor ocazie au marcat, a venit repede și golul doi de niciunde, pe o minge aruncată în careu și deviată de noi în poartă. Ne-a fost greu să reacționăm, nu s-a întâmplat nimic notabil pentru noi în prima parte. Mai mult, Rapidul putea să facă 3-0 și cred că atunci era gata pentru noi. Dar, mă bucur pentru reacția echipei, a doua repriză a fost cea mai bună făcută de noi în acest sezon, împotriva unei echipe bune, grele, care se apără bine. Blocul lor defensiv s-a comportat destul de bine, dar noi am crezut în potențialul nostru, am avut multe ocazii de poartă. E covârșitor raportul de ocazii, pe final am egalat și, dacă mai era puțin din meci, am fi câștigat. Dacă luăm repriza a doua cu ocaziile, cu presiunea pusă pe Rapid, o echipă care până etapa trecută nu luase gol, am pierdut două puncte, dar nici nu uităm că în minutul 80 scorul era încă 0-2. Îi felicit pe băieți pentru repriza a doua, dar e și o lecție pentru noi. Trebuia să gestionăm mai bine unele momente din faze fixe, golurile au venit de nciunde, trebuie să fim mai responsabili. Dar, una peste alta, vreau să mă axez pe aspectele pozitive din acest meci, care au apărut mai ales în repriza a doua”, a spus Balint la finalul disputei cu Rapidul.

Discuția ce a cutremurat vestiarul la pauză a avut efectul scontat: „Suntem bărbați, o familie”

Este evident că ceva s-a întâmplat la pauză, în vestiarul echipei arădene, la felul în care au reacționat „roș-albii” în ultimele 45 de minute. „A fost discuție aprinsă la pauză din mai multe puncte de vedere. Dar, suntem bărbați, suntem o familie, așadar nu aș putea spune că pauza a fost liniștită. A fost tensiune în vestiar, dar ceea ce este mai important este că echipa a reacționat inclusiv la schimbarea de sistem. Am riscat puțin, dar băieții au reacționat bine și la schimbări și cred că merită toate aprecierile. Am avut destule reușite, am marcat de două ori și cu puțină șansă am mai fi înscris goluri. Sunt probleme plăcute pentru mine când există concurență și sunt jucători apropiați valoric. Să nu uităm că ne așteaptă o perioadă algomerată, intrăm și în Cupă, dar înainte de asta mergem la Sepsi la o echipă ce anul trecut a fost în playoff și a jucat în cupele europene în această vară. Urmează Filiașul șii vine CFR-ul, un program frumos și trebuie să gestionăm bine săptămâna viitoare. Trebuie să ne recuperăm jucătorii,  urmează două două deplasări lungi, e un impdiment că suntem în vest și avem deplasări destul de lungi mereu”, a adăugat tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

Avem forță, iar asta e semn de încredere pentru noi”

Pentru a 5-a etapă la rând jucătorii veniți de pe bancă sunt decisivi pentru UTA, fie prin golurile înscrise, fie prin assisturile reușite. „Nu știu dacă a devenit o regulă aceasta cu schimbările ce aduc plusul, în schimb eu mă bucur că există acest spirit în lot. Fiecare jucător înțelege importanța rolului pe care îl are în echipă, indiferent cât joacă și iată că sunt deja multe meciuri când cei de pe bancă au fost esențiali în stabilirea scorului final. Felicitări lui Liviu și lui Horică, ambii au marcat, avem forță, iar asta e semn de încredere pentru noi”, a mai afirmat „principalul” arădenilor.

„Momente unice pentru noi, mi se face pielea găină”

Laszlo Balint nu a putut scăpa ocazia să le mulțumească fanilor arădeni, care au umplut, din nou, până la refuz arena „Francisc Neuman” și și-au încurajat favoriții până la ultima picătură de energie. „Vreau să mulțumesc publicului, e ceva fantastic pentru noi. La 0-2 tot stadionul a cântat, mi se face pielea de găină și acum, sunt momente unice pentru noi. Le mulțumesc fanilor pentru tot ce au făcut pentru echipă și ce vor face, sper că au plecat mulțumiți pentru jocul sportiv frumos. Mă mai bucură faptul că multă lume apreciază nivelul jocului de azi și că ambele echipe s-au ridicat la nivelul titulaturii de derby. Și mă mai bucur că, în mare parte, atmosfera pe stadion civilizată, în ton cu spectacolul sportiv”, a încheiat Laszlo Balint.

Sepsi – UTA din cadrul rundei cu numărul 9 se va disputa duminică, 19 septembrie, de la ora 16.

0
0

Articolul UTA a salvat derby-ul cu Rapidul pe fondul unei reprize secunde excelente! Balint: „E covârșitor raportul de ocazii, dacă mai era puțin din meci am fi câștigat!” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*