UTA „acostează” în Trivale pentru alte puncte importante în zona promovabilă. Balint: „Să transformăm supărarea de la Cluj în energie pozitivă!”

Nouă zile vor trece din noiembrie, iar UTA va avea disputate trei meciuri în această lună. Deocamdată, arădenii au pus la păstrare patru puncte după 2-0 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu și 1-1 cu Universitatea Cluj.  După restanța de miercuri, arădenii și-au continuat drumul spre sud, iar mâine înfruntă o altă formație de tradiție, cu pretenții în zona promovabilă.

Pe arena din Trivale se vor afla faţă în faţă două echipe care au câştigat împreună 8 titluri de campioană a României, „alb-violeţii” având în vitrină două trofee, iar „roș-albii” – 6. Gicu Dobrin și Iosif Petschovschi sunt cele mai marcante figuri din istoria celor două grupări, fotbaliști de Top 10 all timi în fotbalul românesc. Dar asta  în vremurile de glorie, în primul eșalon, pe când se câștigau trofee. Acum, atât FC Argeș, care și-a alipit Campionii în denumire, cât și UTA trag tare să respire măcar aerul primei ligi.

Ca și „Bătrâna Doamnă” și Campionii FC Argeș au disputat o restanță la mijlocul săptămânii din care au scos maxim. Nu fără ceva emoții, căci CSM Reșița a condus cu 2-0 pe arena din Pitești, însă argeșenii au avut puterea și știința să fixeze tabela la 3-2. Arhivat acest succes, „alb-violeții” pun toate tunurile pe echipa momentului în eșalonul secund, așa cum o consideră chiar antrenorul lor. „Este un meci cu poate cea mai importantă echipă din liga a doua în momentul de faţă. De ce spun acest lucru? Pentru că e vorba de toată emulaţia creată în jurul acestei echipe într-un oraş care a suferit pentru fotbal de foarte multă vreme. Ei au avut un program la fel de greu, poate chiar un pic mai greu, legat de aceste restanţe pe care le-au avut, dar au un lot calitativ bun şi numeros. E important pentru mine să văd care sunt situaţiile după partida cu CSM Reşiţa pentru că avem la dispoziţie o singură zi de antrenament. În baza acestui lucru ne vom bate pentru orice punct. Noi, antrenorii, trăim tot timpul cu ideea că indiferent de scorul de pe tabelă, trebuie să dăm maximum. Poate că sunt momente în care devenim mai efervescenţi pe margine, sunt momente în care rămânem într-un profil mai discret, dar lucrurile care se întâmplă în interiorul nostru sunt gândite numai la victorie. Întotdeauna voi gândi că indiferent de scor putem câştiga şi asta încerc să transmit şi jucătorilor pe care îi antrenez. Deşi este un meci foarte dificil sâmbătă, ne vom bate pentru orice punct!”, a spus Ionuț Badea pentru site-ul oficial, fotbalclubarges.ro.

Campioana Provinciei a „cheltuit” resurse importante miercuri seara, pe „Cluj Arena”. După sfertul de oră jucat în locul lui Hrezdac, Damian Isac acuză din nou probleme musculare, dar nici Lorenzi nu se simte foarte bine. „Nu aveam de gând să apelez la Isac la Cluj, dar am fost forțat de împrejurări după accidentarea lui Hrezdac. Din păcate, nu e bine acum, cum și Lorenzi sau Alex Ioniță acuză ceva probleme. Le facem tuturor investigații vineri, la Brașov, să sperăm că nu e nimic grav și măcar pe unul-doi dintre ei să-i putem înscrie pe foaia de joc. A intervenit și suspendarea lui Cipri Rus, așa că e posibil să aliniem mai mult de doi juniori în formula de start, la Pitești. Dar, avem încredere în toată lumea, dacă sunt în lot înseamnă că merită să joace pentru UTA. Ceea ce-mi doresc de la echipă este să transforme supărarea apărută după pierderea celor două pucte la Cluj în energie pozitivă. Ca de fiecare dată, abordăm meciul la victorie, sper doar să avem resursele fizice și, implicit, mentale să ieșim cu fruntea sus de pe terenul unei echipe îndreptățite să lupte pentru primele locuri. E important să fim conectați pe parcursul celor 90 de minute, plus prelungiri”, spune Laszlo Balint.

Vorbind în detaliu despre adversarul de mâine, antrenorul „Bătrânei Doamne” a adăugat: „FC Argeș și-a anunțat încă de la început intențiile de promovare cu Nicolae Dică pe bancă, bazându-se pe un proiect format în jurul unui lot valoros și experimentat, plus câțiva tineri foarte interesanți, care – de altfel -au confirmat și ei deja. Chiar dacă au avut rezultate, cumva, contradictorii, piteștenii sunt pe o pantă ascendentă. Au apelat la Ionuț Badea, unul dintre cei mai valoroși antrenori români și nu vorbesc doar de Liga 2-a aici. Chiar și revenirea lor de la 0-2 cu Reșița, marcând două goluri în tot atâtea minute spune multe despre forța și mai ales dorința lor de a se relansa în zona promovabilă. Au destulă forță în special în atac, prin golgheterul lor, Blejdea, dar și Buhăescu, un atacant care înscrie constant sezon de sezon. L-au mai și transferat pe Prepeliță la mijlocul terenului, un fotbalist care nu mai are nevoie de nicio prezentare și care aduce mult echilibru pe ambele faze ale jocului. E clar, vom avea în față una dintre cele mai solide echipe ale campionatului, dar, ca și înainte de alte partide, îmi doresc ca noi să fim bine pentru a putea pune în practică principiile pe care le antrenăm”.

Panait e accidentat în tabăra „alb-violeților”, în timp ce de la UTA vor absenta mai vechii indisponibili, Coulibaly, Pușcaș, Ciucur și Stancu, plus suspendatul C. Rus. Partida începe la ora 15, pe arena „Nicolae Dobrin” și va fi transmisă în direct pe Digi Sport 1, Telekom Sport1 și Look Sport.

Formații probabile:

FC Argeș: Ducan – Dănescu, Turda, Şerbănică, Muşat – Prepeliţă, Moihedja – Rob. Grecu, Blejdea, N. Popescu – Buhăescu.

UTA: Fl. Iacob – An. Rus, Melinte, Fl. Ilie, Tomozei – Hrezdac, Moise – Ursu, Miculescu, Bustea – Buhăcianu.

0
0

Articolul UTA „acostează” în Trivale pentru alte puncte importante în zona promovabilă. Balint: „Să transformăm supărarea de la Cluj în energie pozitivă!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*