UTA are (o primă) minge de meci cu Poli Iași, iar Balint nu mai dorește să privească în urmă: „Statistica e una, realitatea e alta, ediția de Liga 1 – un experiment nereușit”

După victoria de la Giurgiu, prima după trei eșecuri la rând, UTA e foarte aproape de îndeplinirea obiectivului stagional, menținerea pe prima scenă a fotbalului românesc. Arădenii chiar au o primă minge de meci duminică, odată cu vizita la Arad a „lanternei roșii”, Poli Iași. Meciul nu va fi unul deloc simplu prin prisma faptului că moldovenii își cam joacă ultima șansă de salvare pe Mureș, dar și a faptului că „roș-albii” reveniseră la obiceiul prost din sezonul regular, odată cu înfrângerile interne cu Hermannstadt și Chindia.

„Dacă ar fi să ne uităm pe statistică, ce ar trebui să facem, să aruncăm prosopul în momentul în care am intra pe stadionul <<Francisc Neuman>>?”

O altă statistică îi este defavorabilă „Bătrânei Doamne” și este legată de golurile decisive reușite în deplasările de la Iași, Voluntari și Buftea (cu Chindia). Din păcate, acestea au fost urmate de înfrângerile de pe „Francisc Neuman” cu FC Argeș și Dinamo, plus remiza cu FC Botoșani. Și miercuri Erico a adus toate punctele în contul echipei sale la Giurgiu, în ultimul minut de joc, dar duminică nu ar mai fi loc de pași greșiți. „O să ne strângem și o să facem tot posibilul să câștigăm acest meci, indiferent de vocile care sunt pe lângă echipă. Statistica e una, realitatea e alta, aceea că noi ne dorim foarte mult să câștigăm. Crede cineva că noi am vrut să pierdem acele meciuri după ce am câștigat în deplasare pe final sau că era petrecere în vestiar și neglijam sau nesocoteam următorul meci? Nici vorbă de așa ceva. Noi ne-am dorit mereu să câștigăm, câteodată am putut, câteodată nu. Suntem la finalul unui sezon foarte lung și foarte greu, suntem cu toții încărcați, dar credeți-mă că suntem cu toții conștienți de ceea ce înseamnă importanța celor trei puncte la meciul de duminică. Vom face tot ceea ce ține de noi să câștigăm, vrem să păstrăm același nivel de atitudine, dar și să ne îmbunătățim jocul și, bineînțeles, vrem să marcăm, pentru că altfel nu putem să câștiga. Dar, nu ne raportăm la statistică, rămânem concentrați pe munca noastră și ne uităm în urmă. Așa, dacă ar fi să ne uităm la statistica de pe propriul teren, suntem pe ultimul loc. Și ce ar trebui să facem, să aruncăm prosopul în momentul în care am intra pe stadionul <<Francisc Neuman>>? Nu, rămânem ancorați în realitate și facem tot posibilul să câștigăm punctele puse în joc”, a menționat Laszlo Balint.

„Un sezon greu pentru toate echipele”

Antrenorul arădean consideră că sincopele pe care le-a avut echipa sa se datorează și sistemului competițional, care, din punctul său de vedere, a fost un „experiment nereușit”. „Gestionăm momentul așa cum vine. Am învățat din ceea ce s-a întâmplat, am învățat din tot ceea ce a fost în acest sezon, un sezon foarte greu nu numai pentru Balint și pentru UTA, ci pentru toate echipele angrenate în această competiție. Competiție, care, din punctul meu de vedere, a fost un experiment nereușit. De fapt, toată structura competiției de la început până la sfârșit a fost un experiment nereușit. Se și vede câte probleme medicale au apărut la fiecare echipă în acest context , cu accidentări, cu COVID, cu un cu program extrem de aglomerat, cu călătorii, cu cheltuieli foarte mari. Important pentru noi este să ne atingem obiectivul. Cred că ăcesta este scopul și cred că toată lumea care ține la acest club se gândește că cel mai important în acest moment este ca UTA să fie și în sezonul viitor în prima ligă”, a adăugat tehnicianul arădenilor.

„Nu mă raportez la recorduri, important e obiectivul și clasamentul general”

„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc e o rara-avis în fotbalul european, cu un parcurs foarte pe terenuri străine și unul modest acasă. FC Koln, în Germania sau AC Milan, în Italia, s-au mai confruntat la o scară ceva mai mică cu această problemă a punctelor acasă / deplasare. „Mi s-a transmis și mie că, probabil, suntem cea mai imprevizibilă echipă istoria Ligii 1 cu acest parcurs dezamăgitor pe propriul stadion și parcursul remarcabil pe terenuri străine. Pe mine mă interesează punctele pe care le obținem la final în clasamentul general și poziția pe care o vom ocupa. E adevărat, nu pot spune că sunt mulțumit de ceea ce s-a întâmplat pe propriul nostru stadion, ne-am fi dorit și noi mai multe puncte câștigate aici, dar trebuie să ne uităm mai ales la punctele cucerite la general și mai ales trebuie să vedem cum vom fi pe acest final de sezon. Oboseala se adună, iar consumul atât mental cât și fizic a fost uriaș. Iar atunci dorința mea este ca noi să avem un plus față de adversar, în așa fel încât să putem câștiga punctele puse în joc. Doamne ajută ca acest lucru să se întâmple la toate cele trei partide, acum dar e importantă următoarea. Eu nu mă raportez neapărat la recorduri, la parcursul din deplasare, unde toată lumea spune că suntem o echipă fantastică pentru nivelul primei ligi. Pe de altă parte, uitându-ne la parcursul de pe propriul stadion suntem o echipă care a dezamăgit în acest sezon. Repet, important e obiectivul și clasamentul general și e foarte foarte important acest final de sezon și implicit următorul meci, cel cu Poli Iași”, a mai afirmat Balint.

După succesul de ieri al celor de la FC Argeș cu Voluntariul, UTA e pe locul 3 în plat-out, cu 28 de puncte acumulate și încă trei meciuri de disputat: două duminici la rând, cu Poli Iași și Gaz Metan Mediaș, acasă, plus deplasarea de la Voluntari.

0
0

Articolul UTA are (o primă) minge de meci cu Poli Iași, iar Balint nu mai dorește să privească în urmă: „Statistica e una, realitatea e alta, ediția de Liga 1 – un experiment nereușit” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*