UTA are probleme cu programările: La Mediaș joacă luni și Hermannstadt, meciul cu Rapid – prea apropiat de confruntarea Italia – Lituania!

Alături de Rapid și Botoșani, UTA e una dintre surprizele plăcute ale startului de sezon în Liga 1. Arădenii sunt pe locul 5 după 6 partide și și-ar putea consolida poziția de play-off în cazul unui rezultat bun în deplasarea de la Mediaș. Confruntarea cu Gazul e programată luni, în nocturnă, pentru ca la orele după-amiezii, pe aceeași arenă medieșană să se dispute partida dintre Hermannstadt și AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, din cadrul rundei cu numărul 5 a Ligii a 2-a.

Fiindcă prognoza meteo nu e prea prietenoasă, în Transilvania anunțându-se ploi luni, Laszlo Balint e îngrijorat de condițiile de joc. „Sperăm ca suprafața de joc să nu aibă de suferit după meciul celor de la Hermannstadt, pentru că și noi să mergem acolo pentru a încerca să practicăm un fotbal bun, care să ne permită câștigarea celor trei puncte. E adevărat, e o situație inedită cred că nu doar pentru România, ci și pentru fotbalul mondial, să spunem, programarea a două meciuri oficiale în aceeași zi, pe același un stadion. Vedem dacă va rămâne așa această situație. Mai departe, speranța și dorința mea este ca suprafața de joc să nu aibă foarte mult de suferit, ca să ne putem pune în practică ceea ce am antrenat în această săptămână”, spune antrenorul UTA-ei. Totuși, situația în care se află echipele din Mediaș și Arad nu e tocmai nouă. Chiar recent, mai precis la începutul acestei luni, pe arena din Buzău, dimineață a jucat formația locală împotriva Universității Cluj (în Liga 2-a), iar seara, Chindia a găzduit-o pe Dinamo. Doar că formațiile lui Săndoi și Bonetti au avut noroc de o vreme bună și suprafața de joc a rămas bună.

Dar, nemulțumirile „roș-albilor” nu se opresc aici, ci se extind și la programarea partidei cu Rapidul, din cadrul rundei a 7-a a Ligii 1. Arădenii dau patru fotbaliști la loturile naționale, cinci dacă-l luăm în calcule și pe Negoescu la Under 19, iar doi dintre ei au meci programat miercuri seara, cu două zile înainte de confruntarea cu giuleștenii. Vorbim despre lituanienii Rolandas Baravykas și Modestas Vorobjovas, care miercuri seara ar putea evolua în Italia, în preliminariile „mondialelor”, iar două zile mai târziu ar trebui să fie apți și pentru confruntarea cu actualul vicelider al Ligii 1. În schimb, singurii rapidiști chemați „sub tricolor”, Pănoiu, la Under 20 și Sefer, la Under 21, au ultimele meciuri, luni, respectiv marți. „Am făcut o solicitare către LPF prin care cerem amânarea meciului, să vedem dacă ni se va aproba. Noi avem patru jucători la loturile naționale, cinci cu Negoescu la Under 19, dintre care doi joacă cu mai puțin de 48 de ore înainte de programarea meciului cu Rapid. Sperăm să găsim înțelegere și deschidere din partea Ligii pentru că, totuși, vorbim de niște jucători importanți și cred eu că UTA ar trebui puse pe același plan cu alte formații din Liga 1 care trimit mai mulți jucători la echipele naționale. Toți cei convocați sunt focusați în acest moment pe ce au de făcut la echipa de club, adică să câștigăm meciul de la Mediaș, după care vor merge se vor concentra pe meciurile echipelor naționale.  Noi le dorim succes, în cazul care vor fi folosiți, bineînțeles”, a mai punctat Laszlo Balint.

Pe lângă fotbaliștii menționați mai sus, UTA îi mai trimite la loturile naționale pe David Miculescu (la România Under 21) și pe Marko Vukcevic (Muntenegru). Ambii au meciuri programate marți seara, pe teren propriu, „tricolorii” mici cu Georgia, iar muntenegrenii cu Letonia. Există o mică șansă ca LPF să programeze CS U Craiova – Sepsi Sfântu Gheorghe pentru ziua de vineri, iar UTA – Rapid să se joace luni, însă la ora actuală vorbim despre supoziții.

 

0
0

Articolul UTA are probleme cu programările: La Mediaș joacă luni și Hermannstadt, meciul cu Rapid – prea apropiat de confruntarea Italia – Lituania! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*