UTA bate la Botșani și-și consolidează locul de play-off! Balint: „Am reglat lucrurile la pauză și am obținut o victorie meritată, uriașă! Să avem constanță de acum înainte!”

„Bătrâna Doamnă” are cel mai bun start de sezon dupa primele 9 etape dintre echipele nou promovate din ultimii 9 ani. Acum exact un deceniu, chiar FC Botoșani, „victima” de azi a „roș-albilor”, reusea 18 puncte după 9 etape.

Arădenii au strâns 14 puncte după succesul cu 3-2 de la Botoșani, la capătul unui meci spectaculos, cu o mulțime de ocazii, de-o parte și de cealaltă, ceea ce l-a determinat pe Laszlo Balint să spună la final: „Pentru noi cei de pe bancă, trăirile au fost intense”.

UTA a început excelent meciul, cu pressing ridicat și gol marcat în minutul 4, prin Vlad Morar, după care a făcut pasul înapoi și echipa lui Croitoru au fost invitată să atace, iar presiunea pusă pe careul arădenilor a adus două lovituri de la 11 metri, transformate de Keyta și Florescu, pentru 2-1 la pauză pentru cei de la Botoșani. „Mă bucur foarte mult că am reușit să reglăm destul de multe lucruri la pauză. După ce am început meciul foarte bine și am avut o ocazie mare chiar în primul minut, după care am reușit să marcăm repede. A urmat o perioadă, din punctul meu de vedere, inexplicabilă, în care i-am lăsat pe cei de la Botoșani să joace efectiv cum au vrut ei. Dar, am reglat totul la pauză cu băieții și am ieșit mult mai hotărâți pe teren”, a spus Gyuszi Balint la finele disputei din Moldova.

Antrenorul arădenilor a fost extrem de inspirat prin introducerea lui Erico, care a marcat primul gol stagional al UTA-ei din centrări venite din fază fixă, dar mai ales a contribuit la echilibrul tactic creat prin urcarea lui Albu la „închidere” în locul juniorului Isac. Lovitura de grație a dat-o Vlad Morar, omul meciului, cu o execuție directă din lovitură liberă de la 20 de metri lateral stânga ce l-a surprins pe Pap la colțul scurt. „Mă bucur foarte mult și pentru Erico, pentru că a intrat extrem de determinat și s-a văzut la acea fază la care a marcat. De asemenea, mă bucur pentru Vlad Morar pentru că avea nevoie de aceste reușite și, cred eu, că victoria noastră este meritată, chiar dacă au mai fost ocazii clare și de-o parte și de alta”, a adăugat Balint.

UTA va rămâne pe loc de play-off (5) și după runda cu numărul 9 a Ligii 1. „Muncim să nu simțim  tracul unei noi promovate, îmi doresc foarte mult să se creeze o mentalitate puternică, o mentalitate de învingător în vestiar și să jucăm de la egal la egal împotriva oricărei echipe din prima ligă. Nu este ușor, am spus-o nu o dată, avem un drum lung și destul de greu până să ajungem să emitem pretenții pentru acea parte superioară a clasamentului. Astăzi, ne bucurăm că am reușit să legăm a doua victorie consecutivă, avem deja cinci meciuri în care nu am pierdut și avem o singură înfrângere în acest sezon. Reușim să adunăm puncte și este foarte important să avem constanță de acum înainte. Începutul de campionat nu a fost atât de bun pentru că au fost trei remize, destul de puține puncte după primele trei etape, după care a venit și acea înfrângere dureroasă pentru mine și pentru toată lumea, cea cu Poli Iași pe propriul teren. Dar, am reacționat, am reușit să mergem la Dinamo și să câștigăm, după care a urmat o perioadă destul de bună, chiar dacă prima victorie pe teren propriu a venit abia etapa în a opta, practic la jumătatea turului. Acum suntem bine, în ciuda multor absențe, jucători care au probleme medicale și pe care îi așteptăm cât se poate de curând să se alăture din nou echipei. Reușim să facem o figură frumoasă și cred că această victorie, fără să folosesc cuvinte mari, poate fi considerată una uriașă. Am câștigat pe un teren unde foarte greu se iau puncte”, a mai afirmat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

UTA va încheia runda cu numărul 10 luni, acasă, cu Gaz Metan Mediaș. Meciul va începe  la ora 20,30, pe arena „Francisc Neuman“, din Arad.

0
0

Articolul UTA bate la Botșani și-și consolidează locul de play-off! Balint: „Am reglat lucrurile la pauză și am obținut o victorie meritată, uriașă! Să avem constanță de acum înainte!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*