UTA, chemată să reacționeze la Sfântu Gheorghe după primele eșecuri legate: „Să fim bărbați și să speculăm absolut orice slăbiciune din jocul lor”

Nou promovată pe scena eșalonului secund, Sepsi Sfântu Gheorghe îi lua UTA-ei fața în lupta pentru promovare în sezonul 2016-2017, ridicând ștacheta an de an în elită. În campionatul amintit, cele două echipe și-au împărțit victoriile, cu mențiunea că trupa din Covasna s-a impus clar pe teren propriu (4-1), în timp ce arădenii se impuneau la limită, 2-1, pe terenul din Șiria, chiar în Sâmbăta Mare.

Sunt singurele dispute din istorie între Sepsi și UTA, înainte de „duelul” de mâine (ora 17,30) de pe „Municipalul” din Sfântu Gheorghe. Asemenea arădenilor și „roș-albii” lui Leo Grozavu s-au simțit mai bine pe terenuri străine decât acasă. Aici au luat doar 9 puncte din cele 23 puse la păstrare deja, dar Laszlo Balint nu are încredere în această statistică. „Ne deplasăm la o echipă care, din punctul meu de vedere, la sfârșitul sezonului regular va fi în play-off. Sepsi o echipă puternică, echilibrată, cu jucători cu experiență care –  iată – are un parcurs foarte bun în ultima perioadă, după un început de sezon puțin mai mai rău. Au demonstrat pe parcurs că au forță, așadar ne așteaptă un meci extrem de dificil. Încercăm să ne scuturăm de starea de spirit care, cumva, apare inerent după două înfrângeri consecutive, fie ele și împotriva unor pretendente la câștigarea campionatului. Timpul este scurt, avem o deplasare destul de lungă în fața noastră, dar nu ne plângem.  Încercâm să mergem acolo și să fim bărbați, în primul rând, să reacționăm. Asta aștept de la băieții mei, să reacționăm și să facem un joc bun. Dacă o să dăm o replică bună sunt convins că o să ne întoarcem cu un rezultat pe măsură”, consideră antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Așadar, UTA le ia pe rând pe primele patru echipe clasate, iar Balint susține că anticipa această situație. „Eu mă așteptam ca Sepsi să fie atât de sus. Chiar am avut o discuție cu o persoană importantă din lumea fotbalului și ambii am ajuns la concluzia că Sepsi este și va fi o echipă foarte puternică în acest sezon. Se demonstrează acest lucru, până la urmă Leo Grozavu e un antrenor extrem de experimentat, care știe ce presupune lupta pentru primele locuri, sau, mă rog, pentru partea superioară a clasamentului din Liga 1. Au făcut o selecție foarte bună, sunt un club organizat un club foarte stabil, un club în continuă dezvoltare și atunci toate aceste lucruri nu pot duce decât la performanță. Sepsi este o evidență, o certitudine. Practică un joc consistent și au jucători capabili să se decidă oricând un meci. Mă refer în special la gen Aganovic, Achahbar, Vasvari sau Petrila. Ați văzut și ce lovituri libere au dat, deci sunt jucători care pot decide o fază, care pot avea execuții. În plus, cred că forța grupului lor este deosebită, peste medie și, repet, au echilibru în fiecare compartiment. Selecția pe care au făcut-o în ultima perioadă a fost cumva orientată către rezultate imediate pentru că au adus jucători cu experiență în fiecare compartiment. Le știm calitățile le știm și vulnerabilitățile pentru că până la urmă fiecare echipă are și puncte forte și puncte nevralgice și atunci trebuie să încercăm să îi blocăm cât se poate de bine acolo unde trebuie să ii blocăm și să speculăm absolut orice slăbiciune poate apărea în jocul lor”, a menționat antrenorul principal al UTA-ei, care are și alte motive de admirație pentru adversarul de mâine: „Au un stadion care este foarte aproape de finalizare, au construit o bază sportivă foarte frumoasă, au toate condițiile pentru a face performanță, iar asta se și simte. În ultima perioadă a fost într-o creștere, chiar dacă nu spectaculoasă, dar aceasta continuă, iar echipa se bate cu șanse reale la accederea în play-off”.

Sepsi Sfântu Gheorghe a terminat etapa a 13-a pe locul 4 și ar mai nevoie de cel puțin un punct cu UTA și FCSB pentru a fi sigură că va începe returul de pe loc de play-off. Cel mai la îndemână este meciul de acasă, cu „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc, deși Leo Grozavu spune că nu va fi o joacă de copii pentru echipa sa. „Întâlnim o echipă care, chiar dacă este nou-promovată, a demonstrat în acest campionat că poate fi o nucă tare pentru foarte multe echipe. În special pe terenurile adverse, UTA a reușit să facă jocuri bune, rezultate foarte bune, sunt o echipă care îmbină tinerețea unor jucători cu experiența altora, o echipă care știe foarte bine ce are de făcut, foarte bine organizată din punct de vedere defensiv, cu un antrenor care ține foarte mult la această rigoare”, a spus „principalul” lui Sepsi.

Teamul din Covasna nu se va putea baza pe fundașii săi titulari, bulgarul Dimitrov (accidentat) și Florin Ștefan (suspendat), dar nici pe puștiul Dragomir, infectat cu COVID.  „Lotul nostru a fost făcut în vară tocmai în ideea în care să nu fim surprinși de suspendări, accidentări și eventuale îmbolnăviri și să putem prezenta la fiecare meci o echipă competitivă care să poată să se poată bată pentru obținerea punctelor. Oricum, este un campionat foarte ciudat, foarte mult influențat de coronavirus, de lipsa spectatorilor, dar și de multiplele greșeli de arbitraj, așa că fiecare meci e important și dificil, în același timp”, mai susține Grozavu.

Dar și arădenii au absențe importante. Fundașul Benga și atacantul Rus sunt suspendați, iar Tomozei (revenit după o săptămână la antrenamente) are șanse foarte mici să fie utilizat mâine. Hrezdac este tot în revenire după accidentare, Moldovan nu a făcut deplasarea din postura celui de-al treilea portar, iar Klapan și Pleașcă sunt deja istorie la UTA.

Formații probabile:

Sepsi: Niczuly – Deligiannidis, Bouhena, B. Mitrea, A. Dumitrescu – Vașvari, Fofana, Aganovic – Golofca, Bajrovic, Petrila.

UTA: Fl. Iacob – Bustea, Erico, Fl. Ilie, Roumpoulakou – Miculescu, Albu, Roșu, D. Rusu – Hora, Buhăcianu.

Arbitri: Horia Mladinovici (București) – Daniel Mitruți (Craiova), Alexandru Vodă (Alba Iulia). Rezervă: Vlad Baban (Iași).

Observator de arbitri: Augustus Constantin (Râmnicu-Vâlcea).

0
0

Articolul UTA, chemată să reacționeze la Sfântu Gheorghe după primele eșecuri legate: „Să fim bărbați și să speculăm absolut orice slăbiciune din jocul lor” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*