UTA confirmă despărțirea de 11 fotbaliști, între care 5 atacanți: Peteleu, Buhăcianu, Rus și Petre – cele mai surprinzătoare nume de pe „lista neagră”!

Până la urmă, niciunul dintre fotbaliștii care nu și-au prelungit contractele cu UTA până la 1 iunie nu vor mai juca în „alb-roșu” și în sezonul următor. Câțiva dintre ei au fost puși – oarecum – în stand-by până ce se vor găsi variante de înlocuire a lor, dar astăzi toți au fost contactați de „oficialii” arădenilor pentru a li comunica că nu mai fac parte din planurile clubului.

În cursul după-amiezii a venit și comunicatul oficial al grupării arădene: ”Jucătorii care nu vor face parte din lotul echipei noastre pentru viitorul sezon competițional al Ligii I sunt: Alexandru Albu, Valentin Buhăcianu, Cristian Melinte, Andrei Peteleu, Adrian Petre, Simo Roumpoulakou, Neluț Roșu, Ciprian Rus, Denis Rusu, Dragoș Tescan și Albert Voinea. Le mulțumim tuturor pentru aportul adus în perioada petrecută alături de noi și le dorim mult succes în viitor!”

Voinea și Rusu semnaseră deja cu echipele din Cluj, Albu depinde de Chiajna

De altfel, doar trei-patru nume constituie mici surprize la capitolul despărțiri. Albert Voinea semnase de două săptămâni cu U. Cluj, Denis Rusu a devenit și el oficial jucătorul campioanei CFR Cluj, pentru ca situația lui Alexandru Albu să fie aproape imposibil de clarificat pentru UTA, în contextul în care Concordia Chiajna dorește aproximativ 400 de mii de euro în schimbul fotbalistului, iar în cazul unui nou împrumut în Liga 1 sunt echipe ce pot oferi condiții mult mai atractive decât arădenii.

Deveniseră rezerve de lux

Apoi, în cazurile lui Cristi Melinte, Neluț Roșu, Dragoș Tescan (care a și ieșit din regula Under) și Simo Roumpoulakou lucrurile erau și ele, oarecum, stabilite, atâta timp cât cei patru au bifat foarte puține minute în partea a doua a sezonului și, cu excepția lui Tescan, salariile lor nu erau tocmai mici. În fine, pe lista despărțirilor mai apar alte trei nume ce ridică ușoare semne de întrebare și o doză de regret din partea suporterilor.

Peteleu, Buhăcianu și Rus parcă au lăsat ceva neterminat în „alb-roșu”

Sosit la începutul lunii februarie la UTA după ce se despărțise de Sheriff Tiraspol, Andrei Peteleu (28 de ani) s-a pus repede pe picioare și a avut evoluții constant bune pentru arădeni pe postul de fundaș dreapta. După ce s-a infectat cu COVID, prestațiile sale au oscilat, dar impresia generală era că ar mai fi meritat o șansă. Este posibil, însă, ca la mijloc să existe și alte rațiuni în afara celor fotbalistice.

Calitățile fizice ale lui Valentin Buhăcianu nu pot fi puse la îndoială, doar că atacantul din Vatra Dornei nu și le-a pus prea des în valoare (și) în Liga 1. În eșalonul secund, „vârful” de 27 de ani a contribuit cu 14 reușite la promovarea echipei, dar în elită a înscris de doar două ori: în prima etapă, la Ovidiu cu Viitorul (scor 1-1) și în runda a 13-a, acasă, cu CS U Craiova (scor 1-2). A mai dat și trei pase decisive, dar trebuie ținut cont și de faptul că Laszlo Balint l-a utilizat în cele mai multe rânduri ca mijlocaș lateral ofensiv.

Până la urmă, Ciprian Rus (30 de ani) era căpitanul echipei, singurul fotbalist arădean din lot până la revenirea lui Adrian Petre la UTA. A luat-o cu actuala UTA de jos, din Liga 4-a, are trei promovări la activ și era, poate, cel mai îndrăgit fotbalist de către galeria din rândul căreia a și făcut cândva parte. A înscris doar două goluri în sezonul 2020-2021 al Ligii I, dar nici nu a primit foarte multe minute, în total 740 și nici nu era un fotbalist foarte scump.

Petre spera să mai poarte discuții cu Balint…

În fine, ajungem la ciudatul caz al lui Adrian Petre (23 de ani). La acțiunea de vaccinare de la arena „Francisc Neuman”, de acum trei săptămâni, atacantul care marcase un singur gol pentru „roș-albi” în toată stagiunea de primăvară (chiar la redebut, U. Cluj – UTA, în oprimile Cupei României) și care a fost scos din lot de Laszlo Balint pentru ultimele două runde din play-out susținea următoarele: „Mai am un an de contract, din ce am vorbit cu conducerea clubului voi rămâne la UTA. Sunt conștient că nu am fost ce ar fi trebuit să fiu în acest sezon și mai știu că, cu o pregătire bună, cu un cantonament bun alături de echipă de la bun început, va fi altfel situația. Sunt conștient că pot să îmi pun altfel în valoare calitățile pentru echipă. Am fost afectat că nu am prins lotul în ultimele două meciuri, dar în fotbal se întâmplă. Trebuie să trec peste asta și să învăț din aceste lucruri. Pe viitor sper să nu se mai repete, totul depinde de mine. Nu vreau să vorbesc despre ce a declarat domnul Balint, sau despre ce se declară în general despre mine, dar din partea mea nu există vreo problemă vis-a-vis de antrenorul pe care îl avem. Probabil, după vacanță vor fi mai multe discuții și atunci vom vedea în ce stadiu suntem. Deocamdată, din partea mea nu există nici un fel de problemă, nici un resentiment față de dânsul, sper să revenim din vacanță mai puternici și să formăm legăturile de care avem nevoie pentru un sezon și mai bun”. Acum nu mai e cazul de nicio discuție între Balint și Petre, căci impresarul fotbalistului, Cătălin Sărmășan, a fost informat să-i caute o altă echipă fostului internațional de tineret.

În acest moment, UTA mai are sub contract 18 jucători, plus juniorul Adrian Măr (18 ani), care poate fi considerat prima achiziție estivală a UTA-ei. Conducerea clubului a mai anunțat că s-a înțeles deja cu doi mijlocași străini, care vin să acopere plecările lui Albu și Roșu din…„alb-roșu”. Așadar, 11 vor fi fotbaliștii pe care „Bătrâna Doamnă” nu va mai conta din vechiul lor, iar numărul final al achizițiilor ar trebui să atingă cifra 8, cu prioritate pentru atac de unde au dispărut automat nu mai puțin de cinci jucători.

0
0

Articolul UTA confirmă despărțirea de 11 fotbaliști, între care 5 atacanți: Peteleu, Buhăcianu, Rus și Petre – cele mai surprinzătoare nume de pe „lista neagră”! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*