UTA e pe locul 2 în Topul audiențelor din Liga 1 după 6 etape: ”Aradul vine mai aproape de echipă, să ținem aproape administrația locală și mediul de afaceri!”

Liga 1 a câștigat foarte mult la capitolul imagine după promovarea echipelor de tradiție. UTA și FC Argeș au ajuns, din nou, în elită în vara anului trecut, iar Rapid și FC U Craiova 1948 în urmă cu trei luni de zile. Deja, cele patru grupări au adunat un număr important de spectatori la meciurile de pe teren propriu, recordul fiind deținut de gruparea  bucureșteană. Aceasta are și avantajul de a evolua pe cea mai mare arenă a României, de 55 de mii de locuri, astfel că, de exemplu, la meciul cu FCSB, a putut găzdui nu mai puțin de 35 de mii de oameni.

Tocmai această audiență ridicată la confruntarea cu gruparea lui Gigi Becali le-a adus giuleștenilor prima poziție, la o distanță importantă de urmăritoare, în clasamentul spectatorilor. Statisticile spun că echipa lui Mihai Iosif, care de altfel ocupă și locul 2 în ierarhia Ligii 1 după startul stagional mult peste așteptări, are o medie de 19.420 de  spectatori pe teren propriu.

Rapidul e urmată de UTA, care a adunat, în medie, la disputele cu Farul (disputată în condițiile vechiului protocol, cu doar 50% din capacitatea noii arene „Francisc Neuman” deschisă), FCSB, CS U Craiova și FC Voluntari  nu mai puțin de 7.750 de oameni. Evident, între aceștia în jur de 95% au venit la stadion să o susțină pe trupa lui Laszlo Balint, în timp ce în cazul asistenței de la Rapid – FCSB au fost și destui care au venit la meci pentru a-i strânge pumnii grupării vizitatoare. ”UTA este pe locul doi la media spectatorilor, în primele etape de campionat. Asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun: cu o echipă competitivă și stadion nou, Aradul vine mai aproape de UTA. Trebuie să continuăm pe acest drum, să remediem problemele la stadion, să ținem aproape administrația locală și mediul de afaceri” – a subliniat Sergiu Bîlcea, cel mai apropiat parlamentar arădean de UTA.

În Top 3 asistențe la meciurile favoriților se regăsește și Craiova lui Mititelu și Mutu, cu o medie de 7000 mii de oameni la meciurile de pe „Ion Oblemenco”, în timp ce rivala din oraș, deținătoarea bronzului național, a adunat – în medie – doar 4.100 de privitori. E drept, în compania unor formații fără mari veleități, precum FC Botoșani, FC Voluntari și Gaz Metan Mediaș. „Tampon“ între cele două grupări din Bănie e FCSB-ul, care a strâns, în medie, 6.460 de spectatori la confruntările de acasă.

CFR Cluj, 3.700 de spectatori, FC Argeș, 3.670 de spectatori și Dinamo 2.680 de spectatori completează Top 8. La polul opus, în așa-zisul Top al rușinii, se află Academica Clinceni (cu o medie de 325 de spectatori), FC Voluntari (333) și Gaz Metan Mediaș (800).

0
0

Articolul UTA e pe locul 2 în Topul audiențelor din Liga 1 după 6 etape: ”Aradul vine mai aproape de echipă, să ținem aproape administrația locală și mediul de afaceri!” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*