UTA e salvată, dar ultima impresie contează! Balint: „Este o provocare foarte mare să-mi motivez jucătorii, dar vom da mare atenție meciului de la Voluntari”

La cum a început play-outul Ligii Il, UTA părea să aibă un final de sezon liniștit, lipsit de orice griji, însă a trăit periculos până în ultima rundă. Cu Gaz Metan Mediaș, arădenii au făcut cel mai bun meci stagional de pe teren propriu și, chiar dacă au câștigat la limită, și-au luat punctele ce le garantează prezența în elită și la anul. Prin urmare, ultimul meci al campionatului, cel de mâine, cu Voluntariul, va conta doar pentru statistică, orgolii fotbalistice și bani. Și în funcție de rezultatele din celelalte partide, formația „roș-albă” poate termina sezonul pe locul 8 sau 12, diferența dintre ele fiind cuantificată în 400 de mii de euro din drepturi TV pentru sezonul ce urmează. Altfel, dacă va tremina pe al doilea loc în play-out, „roș-albii” nu vor avea dreptul să joace batajul pentru Conference League, neavând Licență UEFA.

Primă suplimentară pentru utiști

Conducerea clubului a percutat rapid și, pe lângă bonusul de obiectiv oferit la începutul play-outului jucătorilor și staffului, a oferit o primă specială pentru jocul din județul Ilfov. „Sportivii trebuie să se gândească la victorie ca la orice meci, noi ne gândim la bani și am venit în sprijinul domnului Balint pentru a motiva echipa cu componenta financiară. În plus, se știe, ultima impresie contează. Noi am făcut o ultimă impresie foarte bună acasă și, de ce să nu lăsăm o ultimă impresie bună și în deplasare?”, a precizat Alexandru Meszar, conducătorul echipei arădene.

Motivarea jucătorilor, marea provocare a lui Balint: „Să nu uităm că acest sezon nu s-a încheiat”

La rândul său, Laszlo Balint recunoaște că e destul de dificil să trimită miercuri pe teren o formație sută la sută conectată  la miza celor trei puncte. „Este o provocare foarte mare să-mi motivez jucătorii la ultimul meci și tocmai de aia spun că au fost și sunt trei zile foarte importante  pentru mine să reușesc acest lucru. Din păcate, nouă ni s-a demonstrat că după victorii importante am cam înregistrat o scădere a tonusului mental. O să fac tot posibilul, tot ce ține de mine, împreună cu domnul Meszar, bineînțeles, pentru că mă bucur că am parte și de sprijinul dânsului în acest demers al meu, să țin echipa conectată la tot ceea ce înseamnă importanța acestei ultime etape. Pentru mine personal este un meci extrem de important pentru că vreau să demonstrăm că avem maturitatea să legăm două meciuri importante cu rezultate bune și tocmai de aceea  vom acorda foarte mare atenție acestui joc. Să sperăm că îl trecem cu bine și de joi încolo o să ne gândim și la detaliile care vin ca și necesitate în ceea ce privește strategia pentru viitor. Așadar, cu toate că am scăpat de emoțiile retrogradării, nu trebuie să uităm că acest sezon nu s-a încheiat, ci să dăm tot ce mai avem în noi la Voluntari, până în ultima secundă”, a punctat antrenorul UTA-ei și în sezonul 2021-2022.

Vor să fie cel puțin la nivelul determinare și concentrare al ilfovenilor

Șocul schimbării la nivelul băncii tehnice a avut efect la Voluntari. După plecarea  lui Bogdan Andone, ilfovenii au câștigat 4 puncte cu Liviu Ciobotariu la „cârmă”, fără a primi gol. Etapa trecută au produs chiar o surpriză destul de mare, câștigând cu un sec 3-0 pe terenul Astrei, contra unei formații la fel de disperate, care și-a schimbat și ea antrenorul.  „Întâlnim o formație schimbată rapid în bine de noul antrenor. Efectele curei lui Liviu Ciobotariu au apărut prin cele 4 puncte cucerite, fără gol încasat și siguranța prezenței cel puțin la barajul de evitare a retrogradării. Bineînțeles, că cei de la Voluntari vor da totul să scape inclusiv de emoțiile unei duble cu o formație de Liga 2-a, așa că trebuie să fim cel puțin la nivelul lor determinare și concentrare pentru a obține un rezultat bun. Este evident pentru toată lumea că Betancor e cel mai periculos fotbalist al lor, are nevoie de o jumătate de ocazie pentru a marca, dar au și alte puncte forte. Chiar și sistemul de joc mi se pare că se pliază mai mult pe calitățile fotbaliștilor lor, echipa trecând de la 352 la un 433 ceva mai ofensiv, dar, în același timp, echilibrat”, mai consideră Balint.

Din lotul utist care nu face deplasarea de azi la București, pe calea aerului, nu fac parte Mociu, Peteleu, Benga, Isac, Tescan și Petre. În schimb, a prins lotul Claudiu Negoescu, mijlocașul de bandă de 18 ani având șanse mari să debuteze în Liga 1 cu această ocazie.

Ciobotariu: „Gândul meu e de a scăpă fără baraj”

Până la partida de la Giurgiu, Voluntariul nu mai marcase de 4 meciuri, dar cele trei reușite contra teamului lui Ionuț Badea au adus mult optimist în tabăra „alb-negrilor”. „Vreau să-mi felicit jucătorii, am făcut un joc foarte bun, ofensiv și defensiv. Ne-am asigurat barajul, dar vom vedea ce se va întâmpla, iar miercuri trebuie să câștigăm cu UTA, să reușim să evităm retrogradarea. În ultimele 4 partide, avem probleme mari ofensive. Am schimbat sistemul pentru a fi ofensivi, ne-a ieșit, sunt bucuros. Suntem matematic salvați de la retrogradarea directă, gândul meu e acela de a scăpă fără baraj. Victoriile îți aduc moral foarte bun, depindem de ce fac și celelalte echipe”, spunea Liviu Ciobotariu la finalul partidei cu Astra.

FC Voluntari – UTA începe miercuri, 19 mai, la ora 18,30 și va fi transmis în direct pe Digi Sport2.

Formații probabile:

FC Voluntari: Rîmniceanu – Veiga, Tamaș, Armaș, Al. Vlad – Droppa, Tavares, I. Gheorghe – Da Veiga Lopes, Betancor, Al. Ilie.

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Erico, Ilie, Shlyakov – Albu, Vorobjovas – Miculescu, Roger, D. Rusu – Buhăcianu.

0
0

Articolul UTA e salvată, dar ultima impresie contează! Balint: „Este o provocare foarte mare să-mi motivez jucătorii, dar vom da mare atenție meciului de la Voluntari” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*