UTA, echipa nou promovată ce a strâns cele mai multe puncte după 25 de etape din 2017 încoace: „Există un anumit confort, dar și presiune”

Paradoxal, având o singură victorie în tot sezonul Ligii 1 (1-0 cu Chindia în octombrie 2020), UTA e echipa nou-promovată ce a cules cele mai multe puncte din ultimele patru campionate după 25 de runde. Arădenii au ajuns la cota 33 și chiar echipa de care a trecut ieri pentru al 7-lea succes stagional extern, Gaz Metan Mediaș, mergea mai bine în ediția 2016-2017 cu 39 de puncte strânse la revenirea în elită. Chiar și cu acel punctaj cu care rămas după cele 26 de confruntări din sezonul regular (cât număra un campionat cu 14 combatante), medieșenii nu aveau să se califice în play-off și, probabil, aceeași soartă o va împărtăși și „Bătrâna Doamnă”.

Dintre cele cinci meciuri rămase de jucat pentru elevii lui Laszlo Balint, patru sunt împotriva primelor patru clasate, trei dintre ele…pe propriul teren. Orice s-ar spune, dincolo de rezultatele excelente, echipa „roș-albă” are o altă față afară. Atacă, face deseori (cu succes) un pressing ridicat, își creează ocazii, marchează și nu riscă foarte mult în defensivă. Pe arena „Francisc Neuman”, „roș-albii” sunt de multe ori timorați, blocați, neinspirați și termină mai mereu având regretul că au mai ratat o șansă să sărbătorească un succes și la Arad. E drept, nu alături de fanii lor, căci aceștia sunt ținuți departe de stadion, dar valoarea punctelor e la fel de mare.

„Ne propunem să abordăm fiecare meci la victorie, uneori ne iese, alteori nu”

Sau, poate, sorții să se schimbe chiar când te aștepți mai puțin, adică în fața principalelor candidate la titlu, CFR și FCSB, care vin în următoarele weekenduri la Arad. „Putem spune că în ceea ce privește locul din clasament și punctele acumulate există un anumit confort, dar presiune este mereu. Noi ne propunem să abordăm fiecare meci de aceeași manieră, să încercăm să câștigăm toate punctele puse in joc. Câteodată ne iese, câteodată nu. Este sport, adversarul se poate să fie mai bun decât noi, sau să prindem o zi mai slabă. Dar, analizăm de fiecare dată, inclusiv după victorii și vedem ceea ce avem de făcut pentru a putea să progresăm”, a spus Laszlo Balint la finele partidei câștigate cu 2-1 pe terenul celor de la Gaz Metan.

Câștigurile de la Mediaș: „Organizare, disciplină și progres pe atacul pozițional”

Punctele au venit în condițiile unor absențe foarte importante în compartimentul defensiv. Portarul Iacob, fundașii Erico și Benga și „închizătorul” Albu au făcut mai mereu parte din axul central al arădenilor în acest sezon și, totuși, cei care i-au înlocuit au dat randament. Nu maxim, dar suficient pentru o victorie extrem de importantă în economia clasamentului. Totodată, ca și la Pitești, Botoșani sau Clinceni, UTA le-a luat fața adversarilor cu un start de meci  excelent. „E adevărat că atât astăzi cât și la meciul de la Clinceni, dar și de vreo două-trei ori în turul campionatului am început meciul foarte bine. Am reușit să marcăm repede, dar nu uităm că am avut și meciuri în care am suferit pe debutul de joc. E un aspect pozitiv că am reglat acest detaliu, este un aspect pozitiv că am câștigat foarte mult astăzi cel puțin în organizare și disciplină și că am reușit să progresăm inclusiv pe partea de atac pozițional. Au fost niște situații chiar ocazii destul de bune prin care am fi putut să mai marcăm. Sunt aspecte pe care trebuie să le punctăm și de la care trebuie să plecăm în continuare în această muncă pentru a progresa. Nu în ultimul rând, mă mai bucur foarte mult că din punct de vedere individual majoritatea jucătorilor a avut o evoluție bună spre foarte bună, iar din punct de vedere colectiv, cred eu, am avut în multe momente un joc consistent”, a mai remarcat antrenorul „Bătrânei Doamne” după succesul de ieri.

În urma succesului de la Mediaș, UTA a urcat, cel puțin pentru moment, pe locul 7 în clasamentul Ligii 1, cu 33 de puncte, devansând-o pe FC Argeș (30 de puncte), echipa de pe locul 8, care are însă cu un meci mai puțin disputat. Piteștenii încheie runda, luni seara, chiar pe terenul campioanei CFR, nimeni alta decât următorul advesar al „roș-albilor”.

FOTO: Alex Vereș (Mediaș)

0
0

Articolul UTA, echipa nou promovată ce a strâns cele mai multe puncte după 25 de etape din 2017 încoace: „Există un anumit confort, dar și presiune” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*