UTA i-a prelungit contractul lui Laszlo Balint, care devine al doilea cel mai longeviv antrenor din Liga 1!

Alexandru Meszar a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, prelungirea contractului lui Laszlo Balint până în vara anului viitor. Tehnicianul a preluat echipa în vara lui 2019, a promovat-o în Liga 1 în primul său sezon, iar după succesul de ieri cu Gaz Metan Mediaș a obținut salvarea matematică în elită. 

Părintele proiectului UTA a vorbit despre motivele pentru care clubul a prelungit contractul lui Balint: „Sunt câteva principii care ne caracterizează activitatea, și le rămânem fideli în continuare: acestea sunt responsabilitatea, răbdarea, onorarea promisiunilor. În 23 decembrie, împreună cu Bogdan Apostu și Laszlo Balint am promis că UTA nu va retrograda, iar acum am reușit să onorăm această promisiune. Un alt principiu este cel al pașilor mărunți, continuitatea, o construcție sănătoasă are nevoie de timp, nu se face de pe o zi pe alta. Ținând cont și de îndeplinirea obiectivului pentru acest sezon, îi oferim antrenorului Balint un tricou cu numărul 2022, care simbolizează faptul că am prelungit contractul său cu un an.” a declarat Meszar.

Antrenorul UTA-ei a vorbit la rândul său despre rămânerea sa la Arad, dar și despre primul sezon în Liga 1, care se va încheia miercuri, odată cu meciul arădenilor de la Voluntari: „Este un moment care pentru mine e o satisfacție destul de mare, pentru că suntem la finalul unui sezon lung, greu, foarte dificil din multe puncte de vedere, plin de provocări, am spus-o, nu o dată, provocări care s-au transformat în adevărate dificultăți. Satifacția e că suntem în acest punct în care putem spune că munca noastră a fost una corectă, cu plusuri și minusuri, lumini și umbre. Mă bucur tare mult că anunțăm prelungirea acestei colaborări, sunt 2 ani care din punctul meu de vedere au fost benefici pentru club în primul rând, dar și pentru mine personal, pentru că am cunoscut satisfacții, am căpătat experiență din toate punctele de vedere. A fost un sezon în care ne-am luptat să fim campioni, apoi a urmat un sezon în care obiectivul a fost cu totul altul. Nu ne-am putut bate la partea fruntașă a clasamentului, însă obiectivul a rămas la fel de important pentru club și mă bucur că am reușit să-l îndeplinim.”

Prezent la Arad a fost și Bogdan Apostu, impresarul lui Balint și al mai multor jucători din lotul UTA-ei: „Aș vrea să salut semnalul transmis de domnul Meszar referitor la stabilitatea acestui proiect. Dânsul este un factor important în tot ceea ce reprezintă UTA astăzi, fără dânsul probabil că UTA nu ar fi fost aici. Mulți s-ar fi grăbit în anumite momente să facă o schimbare. Dânsul nu a făcut-o și a dat continuitate unui proiect care iată se dovedește a fi unul de succes. Acum doi ani, când eu și Gyuszi ne-am implicat aici, UTA era pe locul 13 în liga secundă, iar acum are șanse foarte mari să încheie în primele 10 locuri ale Ligii 1. O performanță deloc de neglijat. Mai departe, sunt fericit pentru că Gyuszi va rămâne aici, chiar dacă au existat oferte din Liga 1, atât pe parcursul prezentului an competițional, cât și acum la finalul sezonului. Gyuszi ar fi avut posibilitatea să semneze cu altă echipă, a ales să rămână la UTA pentru a crește acest proiect și pentru a face acei pași mărunți de care clubul are nevoie pentru a se consolida din toate punctele de vedere.”

Laszlo Balint este al doilea cel mai longeviv antrenor de la nivelul Ligii 1, aflându-se la conducerea UTA-ei din vara lui 2019. Singurul tehnician care se află pe banca unei echipe de mai mult timp este Ilie Poenaru, care se află la cârma Academicii Clinceni din 2018.

Vom reveni și cu alte subiecte importate ce vizează jucătorii care vor continua sau nu la UTA și în sezonul următor și nu numai.

0
0

Articolul UTA i-a prelungit contractul lui Laszlo Balint, care devine al doilea cel mai longeviv antrenor din Liga 1! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*