UTA ia doar la 4 milioane de lei din partea Primăriei în 2021, minimum istoric de la demararea noului proiect! Fonduri insuficiente și pentru restul grupărilor sportive!

În prima zi lunii septembrie, cluburile și asociațiile sportive arădene au aflat câți bani vor primi de la Primărie, prin Centrul Cultural Municipal, a doua sesiune de proiecte. Fiindcă „felia” ce trebuia împărțită a fost destul de mică (aproximativ 3,4 miloane de lei) dacă comparăm cu fondurile pe care le alocă sportului alte orașe din România, absolut toți participanții la concursul de proiecte au primit sub sumele solicitate. La unele cluburi diferențele dintre cerere și…ofertă e atât de mare încât e evident că ativitatea lor va fi perturbată.

Ca să dăm doar câteva exemple,  FCC Baschet UAV Arad a solicitat 1,2 milioane de lei și a primit ceva mai mult decât jumătate, adică 700 de mii de lei. Exact această cifră e diferența dintre cât a cerut și a primit UTA: 2 milioane de lei în loc de 2,7 milioane. Poloiștii de la AMEFA vor avea în cont mai puțin de jumătate din banii solicitați, adică doar 50 de mii din 116 mii, dar „campioana” este Viitorul Arad. Gruparea prezidată de Giovanni Catanzariti le-a solicitat autorităților locale 450 de mii de lei și s-au ales cu…50 de mii.

Până și în anul pandemic, Bătrâna Doamnă s-a ales cu mai mulți bani din partea partenerului numărul unu

Ca să ne oprim la UTA, a venit și anul minimului istoric atunci când vorbim despre gruparea ce a plecat la drum în 2013. În ligile doi și trei, „roș-albii” erau obișbuiți cu sume mai importante, peste 1 milion de euro, pentru ca de această dată, finanțarea de la Primărie să se ridice puțin peste 800 de mii de euro. În prima sesiune, cea din primăvară, „Bătrâna Doamnă” mai primea 2 milioane de lei și cu două acum fac în total 4. Chiar și a anul trecut, când Călin Bibarț invoca cheltuieli importante legate de pandemia de COVID, suma totală a ajuns la 4,9 milioane de lei. Singura diferență ar fi aceea legată de perioada în care cele două milioane de lei poate fi chletuită, adică undeva de la finalul lunii septembrie până pe 15 decembrie, când în 2020 aceeași sumă trebuia consumată în ultimele două luni ale anului.

Până la urmă, gruparea fanion a Aradului nu are ce face și trebuie să se descurce cum poate, având – totuși – plasa de siguranță a drepturilor TV, a veniturilor venite de la sponsori și vânzarea de bilete și abonamente pe noua arenă „Francisc Neuman”. Și FCC Baschet UAV Arad, care a mai luat 500 de mii în primăvară, se va descurca cumva, având de partea sa și ajutărul Universității de Aurel Vlaicu Arad.

Interesant este că doar 14 au fost proiectele depuse pentru fonduri nerambursabile în această a doua sesiune de proiecte, pe când în primăvară au fost 32(!?). Iată și rezultatele:

0
0

Articolul UTA ia doar la 4 milioane de lei din partea Primăriei în 2021, minimum istoric de la demararea noului proiect! Fonduri insuficiente și pentru restul grupărilor sportive! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*