UTA – în formulă (aproape) completă la Clinceni, meciul de joi începe cu o oră și jumătate mai repede!

Televiziunile și Liga Profesionistă de Fotbal a ținut cont de solicitarea UTA-ei și a programat mai repede meciul de joi, de la Clinceni, din cadrul etapei cu numărul 21 a Ligii 1. Inițial, confruntarea din județul Ilfov era programată la ora 15,00, condiții în care arădenii nu mai prindeau cursa de avion de linie de joi seara, cu direcția Timișoara și ar mai fi trebuit să plătească o noapte de cazare la Mirage, dar și să piardă timp în plus, în condițiile în  care duminică, la orele amiezii, joacă din nou în Liga 1, acasă cu Hermannstadt.

Așadar, disputa cu trupa lui Ilie Poenaru începe la orele amiezii, la ora 13,30, până acum UTA nejucând mai devreme în Liga 1 de la promovarea din vara trecută. E o deplasare în care, teoretic, arădenii pot alinia – în sfârșit – cel mai bun „11”, după seria de accidentări, înfectări cu COVID sau suspendări. „Stăm acum la mult mai bine la nivel de lot. Hora se simte mai bine, o să fie în lot, o să facă deplasarea. Din fericire nici la Albu nu a fost o problemă musculară gravă, pur și simplu din cauza terenului, pe fondul suprasolicitării, a avut un spasm muscular care mai mult l-a speriat.  Îl așteptăm și pe Albert, este pe final cu recuperarea, deja a făcut și pe teren și, ușor, ușor sper să ajungă și el să se antreneze să se antreneze cu echipa”, a spus Laszlo Balint la conferința de presă dinaintea deplasării din județul Ilfov.

Așadar, antrenorul arădenilor are la dispoziție aproape tot lotul la dispoziție, însă nu e exclus să amestece puțin „cărțile”. „A intervenit o anumită uzură pentru că am jucat multe meciuri într-o perioadă scurtă de timp, pe terenuri grele. Cel mai probabil, inclusiv la Clinceni vom avea parte de o suprafață dificilă, dar știam acest aspect. Încercăm să găsim cele mai bune soluții, încercăm să ajungem proaspeți din punct de vedere fizic și cu un tonus mental bun la ora jocului. Importantă e abordarea noastră, să credem în potențialul nostru și că ne putem întoarce victorioși de la Clinceni. Statistica scoate în evidență faptul că suntem pe un drum bun, chiar dacă suferim – într-adevăr – pe anumite aspecte pe la capitolul finalizar și, poate, și la capitolul de echilibru defensiv. În acest sens, ar trebui să avem o apărare preventivă mult mai eficientă. Știm aceste aceste lucruri, le-am analizat, le-am discutat cel puțin la nivel teoretic și încercăm să le reglăm. La nivel practic suntem foarte, foarte presați de timp și nu există posibilitatea de a face mai multe antrenamente în această perioadă. Atunci foarte multe lucruri se rezumă la discuții, atât individuale, cât și ședințe video de analiză, iar băieții sunt foarte receptivi. E o perioadă atipică o perioadă în care și noi a trebuit să ne adaptăm procesul de instruire, antrenamentele, în așa fel încât să încercăm să ținem echipa proaspătă, cu tonus fizic și mental. E dificil, dar nu mă plâng, ci doar remarc că nici echipele din campionatele puternice nu joacă la o frecvență atât de mare cu toate că facilitățile pe care le au, atât de recuperare, cât și de antrenamente. Acolo sunt din alt film”, a adăugat  Gyuszi Balint.

0
0

Articolul UTA – în formulă (aproape) completă la Clinceni, meciul de joi începe cu o oră și jumătate mai repede! apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*