UTA își ia cele 2 milioane de lei previzionate de la Primărie, FCC Baschet UAV Arad și poloiștii de la AMEFA – cu spatele la zid!

În această seară, cluburile și asociațiile sportive arădene au aflat câți bani vor primi de la Primărie, prin Centrul Cultural Municipal, în prima sesiune de proiecte. Fiindcă „felia” ce trebuia împărțită a fost destul de mică (6 milioane de lei) dacă comparăm cu fondurile pe care le alocă sportului alte orașe din România, absolut toți participanții la concursul de proiecte au primit sub sumele solicitate. La unele cluburi diferențele dintre cerere și…ofertă e atât de mare încât nu putem să nu ne întrebăm dacă entitățile în cauză nu vor pune lacătul.

Ca să dăm doar câteva exemple, FCC Baschet UAV Arad a solicitat 2,3 milioane de lei și nu a primit nici un sfert, adică 500 de mii, sau poloiștii de la AMEFA, care ar fi dorit să fie finanțați cu 1,3 milioane de lei și vor încasa doar 100 de mii de lei!? Nici handbaliștii de la Beldiman nu pot fi foarte fericiți, atâta timp cât din 721 de mii de lei vor primi doar 80 de mii, iar Atletico Arad, de la 550 de mii, la 90 de mii.

Conform previziunilor, UTA a luat maximum prevăzut de lege, adică 33% din întreaga sumă, adică 2 milioane de lei. „Roș-albii” solicitaseră 2,7 milioane, dar știau încă de la votarea bugetului că nu au nicio șansă să-i ia pe toți. Oricum, „Bătrâna Doamnă” se numără și ea printre cluburile subfinanțate de Primărie, comparativ cu anii trecuți. Spre exemplu, în 2019, când activa în Liga a 2-a, clubul fanion al Aradului a primit în total 7,3 milioane de lei, iar în 2020, când a promovat în elita fotbalului românesc și cheltuielile au crescut, a încheiat anul cu 4,9 milioane de lei.

Cât va mai primi UTA la sesiunea a doua de proiecte rămâne de văzut, dar e clar că Primăria nu se mai poate proclama un partener solid al formației „roș-albe”. Oricum, cele 2 milioane de lei pot fi folosite doar din ziua semnării contractului de finanțare, probabil de undeva de săptămâna viitoare până în luna august când se va organiza a doua seseiune de proiecte. „ „Pentru anul 2021 încă nu am primit nici o finanțare de la nici o instituție locală, nici de la Primărie, nici de la Consiliul Județean. Discuții au fost, până la urmă nu s-au finalizat. Tocmai din aceste motive, rezultatul și îndeplinirea obiectivului este cu atât prețioasă, deoarece am reușit ca acest minus din buget să nu îl resimtă nici echipa, nici angajații clubului. Și să nu uităm că au fost 5 luni și jumătate foarte încărcate, cu un întreg retur de sezon regulat, plus play-outul de 9 meciuri”, preciza Alexandru Meszar, conducătorul numărul unu al echipei fanion a Aradului, după ce UTA a trecut de Gaz Metan Mediaș și obținea salvarea matematică de la retrogradare.

Mai jos, vă prezentăm rezultatele celor 32 de proiecte depuse și câștigate cluburile și asociațiile sportive arădene la CMCA:

 

0
0

Articolul UTA își ia cele 2 milioane de lei previzionate de la Primărie, FCC Baschet UAV Arad și poloiștii de la AMEFA – cu spatele la zid! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*