UTA joacă la Szeged cu obiectivul de a integra rapid noii jucători și a redobândi siguranța defensivă din primele 10-11 etape ale Ligii 1

O săptămână mai au la dispoziție utiștii să ajungă cât mai pregătiți la primul meci oficial al anului, cel de vineri, 15 ianuarie, cu Viitorul Constanța. Echipa lui Rednic mai are restanța cu Hermannstadt înainte de deplasarea de la Arad, prilej cu care Laszlo Balint speră să alinieze o echipă în care să se regăsească și achizițiile importante ale iernii: Roger Junior Rodrigues Figueira, Modestas Vorobjobas și Liviu Antal. Cei trei, dar și tânărul portar Mociu și atacantul Voinea, care va semna în această seară, trebuie să se integreze rapid, iar amicalul de mâine, de la Szeged, e un pas important în acest sens.

Chiar dacă restricțiile legate de pandemia de coronavirus nu au fost ridicate, utiștii au găsit calea să călătorescă peste graniță pentru câteva ore, în interes de serviciu, având – bineînțeles – testele PCR la mână. Doi dintre ei, însă, Vali Buhăcianu și Dragoș Tescan au fost găsiți pozitivi și au intrat în izolare pentru următoarele 14 zile. Din acest punct de vedere, anul nu începe foarte bine pentru arădeni, dar Laszlo Balint are misiunea să prezinte o echipă cât mai competitivă cu Viitorul. „E primul și ultimul nostru test al acestei scurte perioade de pregătire dintre tur și retur și trebuie să-l abordăm ca pe un meci oficial, cu toată seriozitate și implicarea posibilă. Chiar dacă întâlnim un adversar inferior pe hârtie, trebuie să-l tratăm foarte serios, să avem o mentalitate de competiție. Principalul obiectiv e, bineînțeles, integrarea rapidă a noilor jucători, jucători cu calitate și experiență, dar care trebuie să se adapteze unui nou context. Aș mai vrea să redobândim acea siguranță defensivă de care am dovadă în primele 10-11 etape și să trecem în revistă principiile noastre”, susține antrenorul principal al „roș-albilor”.

Echipa din Szeged ocupă locul 14 în eșalonul secund maghiar și beneficiază de o arenă nouă, de 8256 de locuri, inaugurată în 2019. Probabil, amicalul cu UTA va fi găzduit de un alt teren din incinta bazei sportive, începând cu ora 13 (ora României). Disputa va fi transmisă în direct pe contul de YouTube al clubului arădean.

0
0

Articolul UTA joacă la Szeged cu obiectivul de a integra rapid noii jucători și a redobândi siguranța defensivă din primele 10-11 etape ale Ligii 1 apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*