UTA joacă la Szeged singurul amical al iernii, brazilianul Roger vine după Anul Nou: „Sperăm să profităm de calitatea și polivalența sa”

Exact 11 zile de vacanță au utiștii pentru a-și încărca bateriile în sânul familiilor, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Crăciunul a trecut, mai sunt 4 zile din acest an, după care, pe 2 ianuarie, Laszlo Balint și colegii săi din stafful tehnic au sunat adunarea. Arădenii sunt chemați să-și ia revanșa pentru finalul ratat de tur și să facă punctele care să îi țină în cursa pentru salvarea de la retrgradarea din Liga 1.

Până una alta, conducerea „Bătrânei Doamne” face eforturi să-i găsească lui Roger Junior Rodrigues Figueira (24 de ani), singura achiziție a iernii confirmată până în acest moment, o legătură aeriană din Brazilia, în așa fel încât noul mijlocaș ofensiv al „roș-albilor” să fie prezent la primul antrenament din 2021. Până să se concretizeze și celelalte mutări ale perioadei de mercato, Gyuszi Balint speră ca brazilianul campion al Letoniei cu FC Riga să aducă acel plus pe frontul ofensiv. „Este un fotbalist pe care-l urmărim de ceva vreme, mă bucur că am reușit să ne asigurăm serviciile sale, căci a avut și alte oferte importante în această iarnă.  Sperăm să profităm de calitatea și polivalența sa, tipul de mijlocaș ofensiv ce evoluează în spatele atacantului, dar și în bandă în sistemul pe care l-am jucat noi în tur, 4-4-2. Fiind stângaci, vine deseori să-și ia baloane în dreapta, însă poate fi adaptat oriunde. Sperăm să ajungă cât mai repede la Arad, pe 2, cel târziu 3 ianuarie, în așa fel încât să avem ceva timp pentru integrarea sa în grup, în echipă”, a spus „principalul” arădenilor.

Roger ar trebui să debuteze pentru „Bătrâna Doamnă” în singurul amical al iernii, pe care „roș-albii” l-au bătut în cuie în Ungaria. Pe data de 8 ianuarie, cel mai probabil de la ora 13, Iacob et. comp. își vor verifica potențialul cu echipa din Szeged, ce ocupă locul 14 din eșalonul secund maghiar. În funcție și de condițiile meteo de la acea dată, rămâne de văzut dacă formația de peste graniță îi va găzdui pe arădeni pe arena de 8256 de locuri inaugurată în 2019 sau partida se va juca pe un alt teren. Fiind vorba despre o călătorie de câteva ore și un meci în care ambele formații vor fi testate anti-COVID, utiștii nu vor trebui să stea în carantină la revenirea la Arad.

Pe 15, adică exact peste o săptămână de la partida cu Szegedul, UTA o va întâlni pe Viitorul Constanța la Arad, pe arena „Francisc Neuman”.

FOTO: Claudia Carp

0
0

Articolul UTA joacă la Szeged singurul amical al iernii, brazilianul Roger vine după Anul Nou: „Sperăm să profităm de calitatea și polivalența sa” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*