UTA l-a transferat pe fundașul dreapta al naționalei Muntenegrului! Marko Vukčević: „Sunt aici să lupt pentru acest club incredibil!”

Dacă cel puțin în prima parte a sezonului trecut UTA a avut probleme destul de mari la nivelul fundașilor laterali, în noul campionat echipa arădeană s-a „betonat” serios cu doi fotbaliști de echipe naționale. Primul a sosit la Arad lituanianul  Rolandas Baravykas (25 de ani), pentru ca astăzi clubul arădean să oficializeze transferul lui Marko Vukčević (28 de ani), de la FK Podgorica. Vorbim despre un internațional muntenegrean, care a prins în două rânduri formația ideală a etapelor de calificare pentru „mondialele” din 2022 și pentru care arădenii au achitat aproximativ 30 de mii de euro.

Jucătorul UTA-ei până în 2023

La ora actuală, Vukčević e cotat la 225 de mii de euro pe transfermarkt și poate evolua la nevoie atât ca fundaș stânga, cât mijlocaș de bandă dreaptă, atâta timp cât spune chiar el principala sa calitate e precizia centrărilor. „ Marko vine la UTA din postura de titular pe postul de fundaș dreapta la naționala Muntenegrului. A semnat pe doi ani cu UTA, după ce clubul le-a oferit celor de la Podgorica o sumă de transfer care am dori să nu fie dezvăluită, respectând dorința părților implicate. Gyuszi Balint și l-a dorit foarte mult încă din iarnă, atunci nu s-a putut realiza transferul, este o realizare importantă faptul că el a devenit jucătorul UTA-ei”, a punctat impresarul Bogdan Apostu.

Se va bate cu lituanianul Vukčević pentru un loc de titular, dar și pentru ca: „UTA să fie mai bună decât anul trecut”

Fotbalistul muntenegrean recunoaște că a urmărit meciuri din Liga 1, fiind prieten cu Risto Radunović, de la FCSB, fundaș lateral și el. În plus, s-a pus puțin la punct și cu ceea ce înseamnă gruparea arădeană. „Sunt foarte fericit să fiu aici la acest club incredibil, am citit puțin despre UTA. Este un club mare, cu istorie importantă și fani foarte frumoși. Știu că UTA a mai transferat încă un fundaș dreapta, un internațional lituanian, sunt fericit că am semnat și mă voi bate cu el pentru un loc de titular. E important că trebuie să mă lupt pentru poziția mea și cred că el gândește la fel. Pot juca oriunde în banda dreaptă, dar la baza sunt fundaș dreapta. În ultima perioadă și la club și la mațională am jucat fundaș. Sunt aici să lupt pentru acest club, vreau să fiu sănătos și să joc bine. Mulțumesc tuturor pentru că am ajuns aici, lui Bogdan Apostu și domnului antrenor. Bineînțeles că vreau să continui să joc bine și să continui la echipa națională. Am urmărit fotbalul românesc, sunt prieten cu Risto Radunovic de la FCSB. Suntem colegi la națională, am văzut echipa lui, dar și UTA în câteva meciuri. E un campionat bun și sper ca UTA va fi mai bună în acest an decât în cel trecut”, a spus Marko Vukčević în seara prezentării sale la UTA.

Balint, foarte mulțumit de fundașii săi laterali

Laszlo Balint a renunțat la doi fundași laterali, Peteleu și Roumpoulakou și a primit alți do, Baravykas și Vukčević. „Din punctul meu de vedere, stăm foarte bine la fundașii laterali, pentru că atât Tomozei cât și Evgeniy pot juca la orice echipa din Liga 1, apoi am creat concurență prin cele două transferuri, arătăm chiar foarte bine la acest capitol. În turul campionatului am avut probleme pe acele poziții, unul dintre obiectivele principale a fost să betonăm posturile de fundași laterali, bineînțeles și alte poziții, dar în principal fundașii laterali. Transferul lui Marko Vukčević s-a făcut în schimbul unei sume de bani, l-am dorit inclusiv în iarnă, nu s-a putut, au intervenit alte probleme. Suma a fost destul de mare, nu a fost deloc ușor nici acum să finalizăm negocierilor. Mă bucur că este aici și sper să fie acel jucător de care avem nevoie pe postul respectiv. Sută la sută va mai veni și un fundaș central, așteptăm să revină și Benga, dar e evident că nu putem rămâne cum suntem acum, așteptăm răspuns de la un fundaș central cu CV important. Am pierdut două variante bune, nu ne-am putut atinge din punct de vedere financiar de ei, dar continuăm să căutăm jucători care să aducă un plus cert de calitate. Cred că s-a văzut inclusiv la jocul școală de azi că jucătorii noi au sosit și cu un plus de suflu, de motivație și atitudine, toată lumea vrea să ajute echipa. Suntem pe drumul cel bun”, a punctat și Laszlo Balint.

De-a lungul carierei, fundașul născut la Podgorica a mai jucat pentru Buducnost Podgorica, Olimpija Ljubljana (Slovenia), Vojvodina Novi Sad (Serbia), Inter Zapresic (Croația), Paykan (Iran), OFK Grbalj și FK Podgorica (Muntenegru). Vukcevic a câștigat titlul în Slovenia, în 2015, cu Olimpija Ljubljana.

0
0

Articolul UTA l-a transferat pe fundașul dreapta al naționalei Muntenegrului! Marko Vukčević: „Sunt aici să lupt pentru acest club incredibil!” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*