UTA, la al doilea meci al returului acasă în care nu poate ține de rezultat: „Încerc să găsesc explicațiile și să reglăm acest aspect”

UTA rămâne fără succes pe teren propriu de mai bine de trei luni de zile și după vizita codașei FC Hermannstadt. Remiza, 1-1, cu sibienii au scos din nou în evidență câteva carențe din jocul „roș-albilor” care în meciurile din deplasare nu prea apar, ca dovadă și rezultatele în antiteză cu cele de la Arad.

Dincolo de problemele la construcția jocului, care s-au mai rezolvat parțial prin aducerea unor fotbaliști ca și Vorobjovas, Roger jr. sau Antal, sunt evidente scurtcircuitele din apărare, care, așa cum spuneam, pe terenuri străine nu prea apar. Poate fi și o chestiune legată de psihic, în sensul în care, mai ales după ce deschid scorul, arădenii se văd mai aproape de mult vânata victorie de acasă și pierd la capitolul concentrare, crezând că doar atitudinea îi vor ajuta să o scoată la capăt. De fapt, tot ce au de făcut este să joace fotbal până la ultimul fluier, așa cum le iese de minune pe terenrurile străine.

La finalul disputei cu sibienii, Laszlo Balint a recunoscut că echipa sa a început să se clatine când apărarea a dat primele rateuri. „Au fost și câteva greșeli în apărare și cumva încerc să găsesc explicațiile pentru ele. Se poate să fi apărut și pe fondul de oboselii. Am văzut decizii întârziate, e clar că trebuie să avem mai multă responsabilitate și chiar am discutat acest aspect după meciul de la Clinceni. Am spus-o și atunci că nu a fost prea e ok maniera în care ne-am apărat, cel puțin la fazele fixe. Elocventă azi a fost acea fază cu golul anulat al lui Mayoral, ce era extrem de ușor de gestionat, dând – practic – mingea afară sau jucată cu portarul ce putea să o degajeze. Am preferat să jucăm pe spate unde nu vedem. Ne-am repliat doi contra 5 și, in plus de asta, ne-am uitat doar la minge, nu am văzut ce se întâmplă în zonă. În fine, sunt aspecte pe care le vom analiza, le vom discuta. Timpul este foarte scurt, sperăm să le reglăm cât se poate de repede, pentru că avem nevoie de acest spirit de responsabilitate și de înțelegere a sarcinilor pe care ne dorim să le aplicăm”, a spus antrenorul „Bătrânei Doamne”  după meciul de ieri.

Pentru a doua oară în acest retur, UTA a scăpat printre degete un avantaj luat pe tabelă acasă. S-a întâmplat în etapa a 18-a, cu FC Argeș, când – de altfel – s-a terminat și mai rău pentru arădeni. „Înttr-adevăr după ce am marcat am primit din nou gol, e un lucru pe care trebuie să-l reglăm. Chiar am fost focusați ca după marcarea golului să ținem de rezultat, să nu ne retragem, să avem aceeași atitudine, însă a fost o fază fixă, o respingere și mingea a sărit perfect pentru Mayoral, care a prins un șut foarte bun din prima. Important este că nu am căzut, am luat-o de la capăt, am mai avut ocazii. Eu zic că trebuie să vedem și partea plină a paharului și să mergem cu încredere către meciul următor. Până la urmă, e un rezultatul de azi (n.a. ieri) e echitabil, chiar dacă noi am încercat să impunem ritmul jocului și să atacăm mai mult. Era normal, ne doream victoria, dar după raportul ocaziilor scorul e just. Voiam mult această victorie, dar trebuie să fim inteligenți, să acceptăm realitatea și să mergem mai departe”,aexplicat și Alex Benga, unul dintre punctele fixe ale defensivei arădene.

UTA va juca din nou pe teren propriu luni, 22 februarie, contra celor de la FC Botoșani, dar până atunci arădenii mai joacă miercuri, la Cluj, cu Universitatea, în Cupă, iar sâmbătă, la Ploiești, cu Chindia Târgoviște.

0
0

Articolul UTA, la al doilea meci al returului acasă în care nu poate ține de rezultat: „Încerc să găsesc explicațiile și să reglăm acest aspect” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*