UTA mai are nevoie de 3 puncte pentru a scăpa și matematic de baraj, dar rezultatele indirecte ar putea-o salva și în scenariul negru a două eșecuri!

Cu două etape înainte de finalul play-out-ului, UTA e pe locul 10 cu 28 de puncte și s-a salvat matematic de retrogradarea directă din Liga 1. Însă, „roș-albii” au un avans de doar 4 puncte față de locurile care duc la baraj, ocupate în acest moment de Astra și FC Voluntari. Sub arădeni mai sunt și Viitorul Constanța – 26 de puncte și Dinamo, cu 27.

Duminică, arădenii dau piept pe „Francisc Neuman” cu Gaz Metan Mediaș. Partida este penultima din etapa 8-a play-out-ului, așadar multe se pot schimba până când elevii lui Laszlo Balint intră pe teren contra trupei lui Mihai Teja.

Vineri, de la 20:30, etapa debutează cu jocul de la Ovidiu, Viitorul – Chindia Târgoviște. Ideal pentru arădeni ar fi un succes al oaspeților, care se află pe primul loc în play-out, cu 35 de puncte, în timp ce Viitorul, în cazul unui succes, ar depăși formația „roș-albă”. Nici o remiză nu ar displăcea UTA-ei, deoarece i-ar păstra pe constănțeni sub ea, iar la egalitate de puncte când s-ar trage linia UTA e avantajată (ambele echipe au beneficiat de rotunjire, iar arădenii s-a impus în meciul direct).

Sâmbătă, de la ora 14:00, se dispută la Giurgiu Astra Giurgiu – Voluntari. Un succes al gazdelor, combinat cu un rezultat pozitiv al Chindiei vineri (victorie sau egal), ar însemna că UTA scapă matematic și de baraj, deoarece Voluntariul ar rămane la patru puncte în urmă cu un singur joc rămas de disputat, iar Astra și Viitorul au meci direct în ultima etapă, așadar arădenii nu ar putea fi depășiți de ambele echipe. Dacă ilfovenii obțin măcar un punct și diferența până la UTA devine de trei puncte (în cazul nedorit al unui eșec al arădenilor cu Mediașul), meciul direct din ultima etapă ar putea deveni decisiv. Trebuie știut că FC Voluntari nu a avut parte de rotunjire, așadar ar fi avantajată în cazul în care cele două formații încheie play-out-ul la egalitate de puncte.

Jocul dintre Politehnica Iași și Hermannstadt, programat tot sâmbătă, la ora 16:30, este irelevant pentru „Bătrâna Doamnă”, deoarece cele două echipe sunt la 8 puncte în urma arădenilor cu două meciuri rămase. Etapa se încheie cu meciul FC Argeș – Dinamo (duminică, 16,30), iar „câinii” îi pot face și ei cadou salvarea matematică UTA-ei dacă scot cel mult un egal din acest meci, dar și din cel din ultima etapă, cu Chindia, acasă.

Acestea ar fi scenariile, cu mențiunea că UTA e în primul rând la mâna ei. Dacă arădenii se impun duminică împotriva lui Gaz Metan, își asigură prezența în sezonul viitor de Liga 1, indiferent de rezultatele din celelalte partide.

0
0

Articolul UTA mai are nevoie de 3 puncte pentru a scăpa și matematic de baraj, dar rezultatele indirecte ar putea-o salva și în scenariul negru a două eșecuri! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*