UTA recuperează trei fotbaliști pentru deplasarea de la Voluntari, ilfovenii au avut o săptămână să se pregătească de vizita arădenilor: „Important e tonusul mental!”

Ritmul Ligii 1 la fotbal e unul nebun chiar în cele mai grele luni ale anului în România. În plină iarnă, la temperaturi cu minus, combatantele intră pe teren din patru, UTA-ei venindu-i rândul să joace mâine, la Voluntari, cu o formație implicată și ea în lupta pentru supraviețuire.

Ilfovenii au pierdut cu 2-0 la Mediaș în primul meci al anului marți, 12 ianuarie, pe când „roș-albii” au remizat acasă (0-0) cu Viitorul vineri. Așadar, Bogdan Andone a avut nu mai puțin de trei zile în plus să-și pregătească elevii pentru vizita „Bătrânei Doamne”, dar Laszlo Balint nu-și face probleme din acest punct de vedere. „În acest moment nu putem să vorbim despre oboseală. Am jucat meciul cu Viitorul pe un teren dificil, care, e adevărat, încarcă picioarele fotbaliștilor și că zilele de refacere între cele două meciuri sunt puține, dar vom ajunge la tonus bun. Este foarte important că tonusul mental, spiritul, este la un nivel bun. Băieții sunt încrezători, chiar dacă pe o vreme total neprielnică ne-am antrenat pe sintetic. A fost destul de alunecos, a trebuit să improvizăm și noi un pic în ceea ce privește obiectivele pe care ni le-am propus la antrenamente de astăzi, dar băieții au fost cu zâmbetul pe buze, foarte motivați”, a menționat antrenorul „roș-albilor”

Față de meciurile disputate în luna cadourilor…otrăvite (pentru fanii utiști), UTA a arătat mai bine contra echipei lui Mircea Rednic, una dintre echipele cu pretenții de play-off în Liga 1. „Contra Viitorului am avut o evoluție bună comparativ cu tot ce a fost în luna decembrie. Pe mine mă încântă faptul că i-am văzut pe băieți foarte motivați, cu fruntea sus, au abordat altfel și au interpretat altfel fiecare situație din joc. Pe de altă parte, consistența în joc nu poate să apară peste noapte după schimbările pe care le-am făcut, dar am convingerea că vom evolua mai bine de la meci la meci. Saltul nu poate fi făcut de la o zi la alta. Important este să rămânem perseverenți pe principiile noastre și concentrați pe ce avem de făcut și aceste lucruri se vor regăsi în rezultate pe măsură”, a adăugat Gyuszi Balint.

Din punct de vedere al efectivului, „Bătrâna Doamnă” va sta ceva mai bine în deplasarea de la Voluntari. La dispoziția staffului tehnic revin Cristian Bustea și Damian Isac (suspendați cu Viitorul) și, probabil, Cipri Rus, chiar dacă atacantul „roș-albilor” va începe fără îndoială din postura de rezervă. „Din păcate, la meciul cu Viitorul a avut o problemă destul de serioasă la dantură. Am aflat cu o zi înainte de meci, nu a putut să participe nici la antrenamnetul dinaintea meciului, nici măcar să stea pe banca de rezerve. Dar, sper să se rezolve această problemă, azi (n.a. duminică) s-a antrenat cu restul echipei, avem nevoie de el apt. E important să avem soluții și în acest meci, dar și pentru ceea ce urmează, căci sunt atâtea partide programate într-un timp scurt. Avem nevoie de un tonus bun și e nevoie de toată lumea”, a adăugat antrenorul arădenilor.

În schimb, Buhăcianu și Tescan rămân acasă, în fața televizoarelor și pentru acest meci. Cei doi fotbaliști au fost găsiți pozitivi la COVID pe 6 ianuarie, pe 20 vor ieși din izolare. „Cu toții avem programată testarea pe 21 ianuarie, sperăm să fie totul în regulă, să fim cu toții negativi. Trebuie să avem grijă, să fim foarte precauți cu pregătirea. Și la Antal se simte că a trecut printr-o infectare cu COVID, o perioadă nu s-a pregătit, trebuie să fim atenți la orice detaliu care poate influența randamentul fotbaliștilor din punct de vedere fizic”, a mai menționat Balint.

Delegația utistă s-a antrenat în această dimineață, iar deseară va călători cu avionul la București, pentru meciul de mâine, de la ora 17, cu Voluntariul.

0
0

Articolul UTA recuperează trei fotbaliști pentru deplasarea de la Voluntari, ilfovenii au avut o săptămână să se pregătească de vizita arădenilor: „Important e tonusul mental!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*