UTA s-a jucat cu ocaziile și a pierdut amicalul cu Hajduk Split

UTA a pierdut ultimul test al verii înainte de reluarea meciurilor pe puncte în Liga 1, duminică, 18 iulie, contra celor de la Farul Constanța. Croații de la Hajduk Split au fost cei care i-au produs trupei arădene singurul eșec din amicale (scor 1-0), la capătul unui joc cu destule faze de poartă, ratate cu seninănate de ambele părți. A decis reușita brazilianului Jairo, venită cu 5 minute înainte de pauză.

Aseară, utilizând cam jumătate din echipa titulară,  Hajduk suferea o corecție severă (0-3) în fața lui NK Celje, echipa de pe locul 7 din campionatul sloven. Prin urmare, elevii lui Jens Gustafsson doreau să se revanșeze, mai ales că și pentru ei era ultima repetiție înainte de debutul în noua stagiune a întrecerii interne. Din formula de joc a croaților nu a lipsit nici vedeta Mario Vuskovic (19 ani), fotbalist cotat la 6,5 milioane de euro, însă asta nu i-a împiedicat pe „roș-albi” să ofere o replică bună.

Startul de meci a aparținut clar celor din Split, care au și ratat ocazii importante prin Cuic și Dimitrov. UTA s-a trezit după vreo 20 de minute de joc, iar Miculescu a oferit două baloane bune, pe care 0 – însă – Passaglia și Hora nu au reușit să le valorifice. Arădenii au mărit periculozitatea acțiunilor după o jumătate de oră de joc, iar Erico nu a ajuns de puțin la întâlnirea cu balonul trimis de Batha și mai apoi tot fundașul brazilian a reluat pe lângă poartă la capătul unui corner, pentru ca ocazia reprizei să-i aparțină lui Ioan Hora. În minutul 32, Passaglia a pasat ideal, golgheterul utist al campionatului precedent a reluat spre poartă, dar Silic a respins in extremis. Dacă nu au marcat „roș-albii” au făcut-o croații, în minutul 40. Brazilianul Jairo da Silva a scăpat singur spre poartă și nu l-a iertat pe Iacob.

„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a reacționat după pauză, iar Shlyakov l-a întrebuințat serios pe portarul advers de la 16 metri, iar Baravykas și Erico au fost impreciși la capătul unor faze fixe. Hora și-a mai trecut în cont o mare ratare și în partea a doua, când a reluat din careu centrarea lui Miculescu, dar exact într0un fundaș aflat pe linia porții. Scăpat în banda stângă, Jakolis a avut singura oportunitate clară a lui Hajduk în actul secund, dar finalizarea sa a fost în plasa laterală. Intrat în luptă în ultimele 10 minute, Negoescu a avut golul de 1-1 în bocanc, dar a tras și el exact în portar. În fine, croatul Medjimorec își putea pedepsi conaționalii, dacă nu ar fi reluat peste poartă, din doar 6 metri, o centrare a lui Batha.

Una peste alta, e clar că după aspectul jocului și al numărului de ocazii create, UTA ar fi meritat mai mult, însă victoria a aparținut formației ce a terminat pe locul 4, de Conference League, în ediția 2020-2021 a primei ligi croate. Trupa lui Laszlo Balint își încheie mâine stagiul de pregătire din Slovenia în care a bifat toate rezultatele posibile în amicale: 1-1 cu Gorica (Croația), 2-1 cu Aluminji (Slovenia) și 0-1 cu Hajduk Split (Croația).

Formații:

UTA: Iacob (Balauru 57) – Vukcevic (Tomozei 75), Erico (Benga 75), Medjimorec, Shlyakov (Baravykas 57) – Batha, Passaglia (Călin 85) – Antal (Ubbink 57), Roger (Bustea 79), Miculescu (Negoescu 79) – Hora (Mercioiu 75). Pe bancă: Mociu – Mihai, Mar

Hajduk Split: Silic – Calusic, Dimitrov, Vuskovic, Dolcek – Brkljaca, Diamantakos, Cubelic – Jairo, Ljubicic, Cuic Au mai jucat: Sentic – Peric, Eduok, Jakolis, Skaricic, Saric, Krolo, Lazar

FOTO: Hajduk Split (Facebook)

0
0

Articolul UTA s-a jucat cu ocaziile și a pierdut amicalul cu Hajduk Split apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*