UTA și-a câștigat deja dreptul de a juca mai multe meciuri acasă în play-out, dar mai are și o miză a banilor: „O altă stare de spirit în vestiar!”

Chiar dacă a câștigat împotriva lui Sepsi, după victoriile celor de la Clinceni și Botoșani UTA a pierdut orice șansă de a mai juca în play-offul Ligii 1. Pe de altă parte, arădenii sunt siguri că se vor afla printre echipele ce vor juca mai multe meciuri acasă decât în deplasare și asta pnetru că, și în cazul unui nedorit eșec cu Astra, mai jos de poziția a 11-a nu pot cădea. Nici poziția a 10-a nu era în pericol dacă Viitorul nu ar avea și restanța cu Poli Iași, ce se joacă mâine seară, înainte de confruntarea, tot de acasă, cu Gaz Metan.

Așadar, arădenii au certitudinea că vor fi gazde pentru cinci echipe în play-off și vor face doar patru deplasări. „Am spus-o de multe ori, absența spectatorilor anulează avantajul terenului propriu. Din păcate, cu siguranță acest sezon se va încheia la fel, adică fără spectatori în tribune. Pe de altă parte, eu cred că am demonstrat acum, cu Sepsi, că nu e vorba de nici un blestem faptul că am avut acest parcurs sub așteptări pe propriul stadion. Și oricum, sunt convins că băieții vor avea aceeași abordare indiferent că vom juca pe Francisc Neuman sau că vom  evolua în deplasare. Important este să rămînem focusați pe rezultate, pe obținerea de puncte și la sfârșit să fim mulțumiți cu rezultatele muncii noastre. Bineînțeles, cu obiectivul atins, pentru că asta este esențial”, consideră Laszlo Balint.

Pe de altă parte, UTA mai are o miză deloc de neglijat la Giurgiu. Cu 3 puncte contra Astrei Giurgiu, arădenii ar termina pe locul 8 sezonul regular, iar asta ar însemna un plus de 550 de mii de euro la buget, plus TVA, din drepturi TV. Dacă rămâne pe locul 10, iar asta se poate întâmpla în cazul unei remize cu trupa lui Neagoe sau dacă Viitorul nu ia 6 puncte din 6 posibile joi și luni, „Bătrâna Doamnă” are asigurați 330 de mii de euro + TVA, iar dacă, totuși, va cădea pe 11, doar 220 de mii de euro +TVA.

Laszlo Balint e optimist în ceea ce privește finalul de campionat. „E clar că punctele obținute împotriva celor de la Sepsi etapa trecută sunt foarte importante pentru clasamentul nostru, în vederea play-outului și apoi și ca stare de spirit în vestiar. Indiferent de scuzele pe care le-am găsi și anume că am pierdut împotriva pretendentelor la campionat, trei înfrângeri sunt trei înfrângeri, iar venind și una după cealaltă este clar că au știrbit încrederea și din punct de vedere individual și colectiv. Acest sentiment al victoriei ne repune cumva, ca stare de spirit, pe drumul pe care ne dorim, încercând – totodată – să avem aceeași abordare. Sper ca jucătorii să înțeleagă că din punctul meu de vedere aceea a fost cheia, abordarea mentală și determinarea tuturor celor care au intrat în teren. Modul în care vom reuși să fim disciplinați, organizați va conta enorm, dacă nu decisiv, pentru că Astra valoroasă, care a câștigat foarte mult în echilibru de când este antrenată de Eugen Neagoe. Practic, s-au bătut practic până în penultima etapă pentru play-off, în condițiile în care începuseră foarte prost sezonul, iar asta spune multe despre calitatea și potențialul acestei echipe”, a mai punctat antrenorul „roș-albilor”.

FOTO: Ciprian Petcuț

0
0

Articolul UTA și-a câștigat deja dreptul de a juca mai multe meciuri acasă în play-out, dar mai are și o miză a banilor: „O altă stare de spirit în vestiar!” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*