UTA și-a fixat obiectivul pentru finalul sezonului regulat: „Puncte pentru un play-out un pic mai liniștit!” De ce e important și locul ocupat de arădeni în vară?

Insuccesele interne cu CFR Cluj și FCSB au redimensionat serios, dacă nu definitiv, șansele UTA-ei la un loc de play-off. La finalul partidei cu liderul Ligii 1, jucătorii arădeni care au vorbit cu presa au pronunțat doar cuvântul play-out, la fel făcând-o telegrafic și Laszlo Balint. „ După meciul de la Craiova, avem o perioadă e întrerupere când sper să apucăm să reglăm mai multe aspecte care necesită reglaje. Apoi să ne concentrăm pe finalul de retur, să adunăm ceva puncte pentru că play-outul va fi extraordinar de greu, cu presiune la fiecare meci”.

Astăzi, antrenorul UTA-ei a revenit asupra subiectului, spunând că în vestiarul echipei trebuie să domnească realismul. „Mai avem șanse matematice la play-off, dar ținând cont de acest echilibru care domnește în Liga 1, dar și programul nostru și de modul în care am evoluat cel puțin în ultima partidă, trebuie să ne focusăm pe ceea ce putem face în acest final de sezon regulat. Încercăm să adunăm cât se poate de multe puncte în aceste ultime trei meciuri, în așa fel încât în momentul în care vom începe play-outul să începem cu încredere și cu oarecare liniște pe care ne-o va da poziția din clasament. Mai mult, suntem corecți și vă spun că ne interesează și acea împărțire a sumei din drepturile TV. Se știe, că un loc cât mai bun atrage și o suplimentare a sumei din drepturile TV”, a menționat Gyuszi Balint.

Adrian Petre a mers puțin mai departe: „Avem emoții în play-out, orice echipă este supusă acestui stres”, iar Laszlo Balint e de acord cu atacantul său: „Sunt emoții la orice meci, până la urmă structura acestei competiții, structura play-outului, va implica o presiune suplimentară la absolut orice joc. Mai ales în contextul lipsei spectatorilor avantajul terenului propriu este anulat, ne amintim cu toții ce s-a întâmplat în play-offul de promovare în Liga 1. Probabil că aceeași presiune va fi și în play-out, chiar dacă pentru un alt obiectiv. Tocmai de aceea subliniez faptul că trebuie să fim foarte, foarte motivați să obținem cât se poate de multe puncte în aceste ultime trei meciuri din sezonul regular, în așa fel încât să avem o abordare un pic mai liniștită a play-outului”.

Craiova, Sepsi și Astra sunt adversarii „roș-albilor” până la finalul sezonului regulat, adică echipele de pe locurile 3 și 4, plus giurgiuvenii care au trecut peste UTA și speră să prindă in extremis Top 6.

0
0

Articolul UTA și-a fixat obiectivul pentru finalul sezonului regulat: „Puncte pentru un play-out un pic mai liniștit!” De ce e important și locul ocupat de arădeni în vară? apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*