UTA și „efectul A-B-A”: „Speranțele pe care ni le-am făcut după meciurile cu puncte ni s-au terminat repede, dar jocul e mai consistent decât în tur”

La Cluj, UTA a pierdut (1-2) primul meci în deplasare din 2021. S-a întâmplat în optimile Cupei României, pe când în campionat arădenii au succese pe linie: 1-0 la Voluntari, 2-1 la Iași și 3-0 la Clinceni. Acasă, în schimb, „roș-albii” au rămas pe minus, cu 2 puncte din 12 posibile, fapt pentru care „zona play-off” a rămas la cinci lungimi de undă. Dar, cel puțin în ultimele runde și echipele din „zona roșie” au făcut puncte, așa că miza crește oricum ai privi lucrurile.

Alin Pînzaru recunoaște că UTA își face calculele ei, doar că ar trebui să renunțe la prostul obicei de a alterna rezultatele pozitive cu cele negative. Pe de altă parte „secundul” UTA-ei susține că jocul echipei e din ce în ce mai consistent. „Când am avut o etapă în care am ridicat capul și am privit cu speranță că suntem unde trebuie, ne-am revenit etapa următoare. Chiar dacă rezultatele ne clasează pe o poziție bună în momentul de față, a fost deranjant că speranțele pe care ni le-am făcut după jocurile cu puncte luate ni s-au terminat destul de repede. Am fost un fel de A-B-A, nu avem încă două victorii legate în acest an, din fericire, nici înfrângeri. Este clar că ne-am simțit mult mai bine în jocurile de afară, de altfel și linia de clasament la jocurile disputate în deplasare ne poziționează pe locul 3, pe un loc onorant. Cert e că avem o constanță mai mare în jocuri față de prima parte a campionatului. Atunci au fost și meciuri pierdute la rând pe un fond de joc slab, să-i spunem. Anul acesta, în schimb, echipele care ne-au bătut Dinamo sau FC Argeș nu ne-au dominat, chiar din contră. Eu spun că echipa arată consistență și, pe măsură ce timpul trece, lucrurile se echilibrează. Băieții încep să se simtă mult mai bine între ei și avem consistență pe ambele momente ale jocului. Dacă în tur am luat punct sau puncte pe o partitură defensivă foarte bună, acum am început să luăm și pe un joc ofensiv destul de consistent”, spune ajutorul lui Laszlo Balint.

Utiștii încep să-și facă calcule, cu atât mai mult cu cât sezonul regulat intră în linie dreaptă. „Suntem la jumătatea returului. Din păcate, vremea nu prea ține cu fotbalul, să ținem noi cu fotbalul și să reglăm problemele avute în săptămâna ce se încheie. Comparativ cu turul de campionat cred că avem o linie și un parcurs mult mai consistent. Începem să întâlnim echipele din zona noastră și facem o paralelă cu sezoanele trecut. Cred că e un campionat mult mai echilibrat din toate punctele de vedere, atât prin prisma valorii, cât și al punctelor acumulate. Nu s-au distanțat sau nu s-au rupt încă foarte, foarte tare echipele din prima parte a campionatului față de cele din partea a doua. Încă toată lumea își face calcule, implicit noi, cum am putea ține o poziție cât mai înaltă, către zona play-off-ului. Trebuie să adunăm puncte acum și din jocuri cu echipele din față, jocuri echilibrate cum sunt – de altfel – toate meciurile. N-aș putea spune că formațiile din spatele nostru ne-au oferit o replică mai mai slabă, sunt echipe bune, echipe de Liga 1 care joacă, au rezultate imprevizibile. Anul acesta cu două jocuri câștigate poți să te ridici pe zona play-off-ului și să stai acolo, iar cu două meciuri pierdute poți să dai mâna cu echipele din ultima parte a clasamentului”, mai consideră Alin Pînzaru.

Din cele 8 meciuri rămase de jucat din sezonul regulat, UTA mai întâlnește o singură echipă ce se află acum sub ea în clasament, pe Astra, chiar în ultima etapă, la Giurgiu. În rest, vorbim despre adversari din TOP 8: Chindia, Botoșani, Gaz Metan, CFR Cluj, FCSB, CSU Craiova și Sepsi Sfântu Gheorghe.

FOTO: Claudia Carp

0
0

Articolul UTA și „efectul A-B-A”: „Speranțele pe care ni le-am făcut după meciurile cu puncte ni s-au terminat repede, dar jocul e mai consistent decât în tur” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*