UTA și FCSB, în litigiu pentru 150 de mii de euro din procentul cuvenit pentru transferul lui Man la Parma?

FCSB nu a fost niciodată leală în relația cu UTA, născută după transferul lui Dennis Man la formația bucureșteană în vara anului 2016. În primăvara lui 2017, fiindcă mijlocașul ofensiv se apropia de a zecea prezență în Liga 1 în culorile „roș-albastre”, din directivele patronului Gigi Becali acesta a fost tras pe linie moartă și chiar trimis să joace la „satelitul” din eșalonul trei. Astfel, patronul lui FCSB evita să-i achite „Bătrânei Doamne” clauza de 100 de mii de euro, prevăzută în contract, pe lângă suma de transfer de 300 de mii de euro și încă o clauză de 100 de mii de euro la debutul fotbalistului arădean în echipa națională de seniori.

UT, pe plus după transformarea clauzei de 100 de mii în procentul de 1% la următoarea vânzare a fotbalistului

Până la urmă, Alexandru Meszar a lăsat de la el și pentru a nu întrerupe ascensiunea lui Man și acceptat doar 20 de mii de euro din partea celor de la FCSB, dar a câștigat un procent, de la 10 la 11%, la suma cuvenită dintr-un posibil transfer. După ce internaționalul român a fost vândut la Parma, în Serie A, pentru 11 milioane de euro (plus două de bonusuri destul de greu de atins), acel 1% se dovedește foarte important, căci el se cuantifică în 104.500 de euro. Adică mai mult decât suma anterioară, fără să uităm și cei 20 de mii de euro încasați în 2017.

Becali nu a acceptat „înfrângerea” și a venit cu o contraprunere pentru UTA

Doar că Gigi Becali nu a conceput faptul că a fost „tradus” de către conducerea arădenilor și a venit cu o „inginerie”. Profitând de faptul că lucrurile nu sunt foarte clare privind procentele din taxa de solidaritate, dar și clubul ce trebuie să o achite direct formațiilor la care a fost legitimat Man între 12 și 23 de ani, patronul Stelei i-a pus pe masă lui Alexandru Meszar un acord. „Am primit o adresă de la FCSB în care sunt întrebat dacă sunt de acord cu 998.438,35 de euro. Ei îmi spun că restul până la suma de 1,21 milioane de euro, adică echivalentul a 11 la sută din 11 milioane de euro, va fi plătită de Parma. Totuși, nu pare o propunere de înțelegere în trei pentru că de pe adresă lipsește Parma”, a recunoscut cel care o conduce pe UTA din 2013 pentru gsp.ro.

Meszar realizează că a „mușcat-o”, dar merge în Instanță

După câteva zile, însă, Meszar și-a dat seama că iese pe pierdere dacă acordul cu FCSB rămâne în picioare. „Cred că am mușcat-o pe data asta. Realizez că trebuia să primim 1.149.000 de euro de la FCSB, adică 11 la sută din 10,45 de milioane de euro, plus solidaritatea de la Parma, adică încă 211.000 de euro. Pierdem în jur de 150.000 de euro. Probabil, vom ajunge cu ei în litigiu”, mai spune șeful „roș-albilor” pentru aceeași sursă.  Așadar, se anunță o bătălie în instanță pentru o sumă importantă pentru un club ca UTA, aflat la primul an în Liga 1 după 12 ani și care primește tot mai puțini bani de la autoritățile locale.

Ce este taxa de solidaritate și ce grupări arădene beneficiază de ea?

De la 1 ianuarie 2021, FIFA a complicat și mai mult lucrurile, schimbând regulamentul, când vine vorba despre taxa de solidaritate. Acum, calculul legitimării pe un an nu se mai face în funcție de sezonul competițional, ci în funcție de anul calendaristic din viața jucătorului. Teoretic, un calcul făcut pe zilele de legitimare până în momentul vânzării lui Man la Parma ar trebui să distribuie solidaritatea astfel: ACU Arad (club la care Man a fost legitimat între 2009 și 2011 cu toată grupa de copii de la Atletico) – 45.650 de euro, Atletico Arad – 53.900 de euro, UTA – 157.850 de euro și FCSB – 242.000 de euro. Acești bani trebuie virați direct de Parma în conturile cluburilor din cariera lui Man, cu mențiunea că odată cu desfințarea lui ACU cei 45.650 de euro ajung în conturile FRF, care – însă – nu-i vor putea utiliza decât pentru proiecte legate de copii și juniori.

0
0

Articolul UTA și FCSB, în litigiu pentru 150 de mii de euro din procentul cuvenit pentru transferul lui Man la Parma? apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*