UTA și Primăria au fumat pipa păcii după amendamentul adus la tarifele pentru închirerea arenei „Francisc Neuman”

În urma valului de mulțumiri născut în special în mediul on-line după ce s-au aflat tarifele pentru închirerea noului stadion „Francisc Neuman”, Primăria, respectiv Consiliul Local Municipal, s-au gândit că este – totuși – oportun să o protejeze pe UTA, nimeni altul decât simbolul numărul unu al orașului și chiariașul permanent al arenei de 14 milioane de a Aradului. În cazul în care nu ar fi votat un amendament la tarifele respective, „Bătrâna Doamnă” s-ar fi pomenint cu facturi de aproximativ 400 de mii de euro pe an, dacă nu mai mult, ceea ce i-ar fi putut fi fatal, în condițiile în care aceeași Primărie continuă să nu-și respecte parteneriatul vis-a-vis de finanțarea promisă.

Consilierii PSD erau pregătiți să propună retragarea de pe ordinea de zi a proiectului privind stabilirea prin vot a tarifelor pentru închirierea arenei, când Marius Sfârâilă, consilier PNL a venit cu un amendament pe care vi-l redăm mai jos:

Așadar, e evident că, automat, costurile cu închierea arenei de către UTA se reduc considerabil, deși ele încă există și nu sunt de neglijat pentru o formație ce are bugetul serios perturbat de lipsa finanțării din partea autorităților locale. „Am avut pe ordinea de zi proeictul cu stabilirea tarifelor pentru Stadionul Municipal al Aradului. Ne-am pus de acord cu conducerea clubului UTA și nu a fost nicio problemă doar unele mici interpretări a fundamentării. S-a văzut că este unul dintre cele mai mici prețuri din țară comparativ cu alte stadioane și nu doar comparând cu stadioane mai mari, cum ar fi cel de la Cluj, unde tarful este de 9000 de euro, față de cei 2700 de euro cât iese la noi media, ci și față de cel de cel de la Târgu Jiu sau Ploiești, care sunt de dimensiunile Aradului. Mă bucur că s-a lămurit și acest subiect și am subliniat și faptul finanțării. De-a lungul timpului într-un an de zile s-a primit între 250.000 de euro și 1,5 miioane de euro pe an. În acest an, în prima parte a anului UTA a primit 600.000 de euro și depunem eforturi ca și în această toamnă, respectând cadrul legal și funcție de încasările bugetare, pentru ca este un an dificil și arădenii suportă multe cheltuieli, să finanțăm în continuare și UTA și echipa de baschet. Și să nu uitam că fotbalul a fost singura ramură sportivă din Arad care în acest an a beneficiat de fonduri de la Primărie”, a vechiul și noul primar al Aradului, Călin Bibarț.

La ședința CLM din această dimineață a fost prezent și Codru Grădinariu, managerul general al „Bătrânei Doamne”. „Confirmăm găsirea soluțiilor optime de colaborare în continuare cu pilonul principal al acestui proiect, Primăria Arad. Am agreat și noi forma proiectuui de hotărâre care vizează tarifele de folosire pentru arena Francisc Neuman. Profit de această ședină extraordinară să vă mulțumesc pentru activitatea pe care ați avut-o până acum și vreau să vă sun că reușita noastră vi se datorează și dumneavoastră și vă urez foarte mult succes în activitatea viitoare”, a Grădinaru.

Și pe site-ul oficial al UTA-ei a apărut un mesaj ce confirmă  consensul Primărie – club: ”Având în vedere proiectul de hotărâre al Consiliului Local Municipal Arad care vizează tarifele pentru utilizarea Arenei ”Francisc Neuman”, în cursul dimineții de astăzi, reprezentanții clubului nostru și reprezentanții Primăriei, au convenit, de comun acord, introducerea unui amendament în conținut, astfel încât clubul UTA să își poată desfășura activitatea în condiții cât mai bune. Proiectul propus spre aprobare în ședința de astăzi este agreat de ambele părți”

Tarifele votate astăzi în Consiliul Local Municipal, aplicate doar parțial, pe baza amendamentului, UTA-ei:

Închirierea unor spații destinate depozitării materialelor: 15 lei / mp / lună

– Închirierea unor spații cu altă destinație: 15 lei / mp / lună

– Nocturnă: 180 lei/oră

– Degivrare: 285 lei/oră

  • Închiriere spații pentru publicitate (gen acele panouri montate în jurul terenului de fotbal pentru publicitate): 10 lei / mp/ meci
  • Închiriere vestiare în afara competițiilor sportive sau vestiar suplimentar în timpul competițiilor: 100 lei / oră sau 300 lei / patru ore.

Utilizare stadion – evenimente fotbalistice cupe interne, competiții interne, internaționale și feminine, tineret și juniori (antrenament oficial în preziua meciului și meci), meci oficial (durată maxim 5 ore), antrenament oficial (durată maxim 2 ore): 13.500 lei / eveniment (include suprafața de joc, 2 vestiare, cabinet medical, cabinet antidopping, tribune). Stadionul Municipal Arena Francisc Neuman nu se închiriază pentru efectuarea de antrenamente, exceptând antrenamentul oficial din preziua meciului oficial.

 

0
0

Articolul UTA și Primăria au fumat pipa păcii după amendamentul adus la tarifele pentru închirerea arenei „Francisc Neuman” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*