UTA va evolua și la anul în Liga I, iar Balint și-a lăudat jucătorii după: „Cea mai importantă victorie a sezonului, obținută după cel mai bun joc făcut pe propriul teren”

Cea de-a patra victorie stagională pe teren propriu a însemnat salvarea matematică de la retrogradare pentru UTA, în primul sezon de la revenirea, după 12 ani, în Liga 1. Antal a fost omul decisiv contra celor de la Gaz Metan Mediaș, însă arădenii puteau câștiga la o diferență și mai mare dacă arădeanul Răzvan Pleșca nu ar fi făcut minuni între buturrile ardelenilor.

Până la urmă, tot ceea ce conta azi erau cele trei puncte, iar „roș-albii” aveau să sărbătorească în familie, jucători, antrenori și suporteri rămânerea în elita fotbalului românesc. „Sunt trei puncte extrem de importante. Practic, este cea mai importantă victorie a sezonului și, în opinia mea, obținută în urma celui mai bun joc făcut pe propriul teren în acest sezon. Felicitări băieților, toate aprecierile trebuie să meargă către eim pentru că făcut atât din punct de  vedere individual, cât și din punct colectiv, un joc foarte bun. Din păcate, nu am reușit să marcăm decât un singur gol, dar cred eu că victoria este pe deplin meritată. Am controlat jocul de la un capăt la celălalt, ne-am creat foarte multe ocazii mari. Gaz Metan, o echipă de altfel foarte bună, nu a reușit să ne pună probleme deosebite și tocmai de aceea spun că nu cred că victoria noastr poate fi pusă la îndoială”, a fost comentariul lui Laszlo Balint despre meciul cu trupa lui Teja. 

Întrebat cum și-a motivat elevii într-o săptămână plină de presiune ca urmare a eșecului cu Iașiul, dar și după rezultatele indirecte defavorabile, Balint a adăugat: „Știu foarte bine ce băieți sunt în vestiar și tocmai de aceea toată săptămâna asta, tot ce am făcut, a plecat de la acest principiu . Și anume acela că trebuie să avem încredere în noi, în grup și  în ceea ce am antrenat tot sezonul. Și, iată, am reușit să jucăm la un nivel foarte bun astăzi și să câștigăm cele trei puncte puse în joc. Deci, una peste alta, in fericire, cumva toate energiile s-au aliniat pentru noi. Am făcut un joc consistent și am reușit să ne facem fericiți suporterii, iar pentru asta suntem foarte mulțumiți”.

Delegarea lui Andrei Antonie, arbitru recuzat de UTA în urmă cu 3 luni de zile, a ridicat semne de întrebare la Arad. „Centralul” din București a avut câteva greșeli, dar printre ele nu se află și „galbenul” pentru simulare acordat lui Roger, după duelul cu Butean. „Din punctul meu de vedere, arbitrajul a fost ok. Cu plusuri și minusuri, bineînțeles, dar arbitrul a dus la capăt un meci dificil în care tensiunea a fost destul de mare prin importanța punctelor puse în joc, atât de o parte cât și de cealaltă. Tocmai de aceea mă bucur că nu au fost probleme majore de arbitraj”, a mai punctat Laszlo Balint.

UTA încheie sezonul la Voluntari, miercuri, miza fiind extrem de ridicată pentru ilfoveni, care mai pot evita și barajul dacă le bagă sub ei pe Gaz Metan sau Viitorul.

FOTO: Ciprian Petcuț

0
0

Articolul UTA va evolua și la anul în Liga I, iar Balint și-a lăudat jucătorii după: „Cea mai importantă victorie a sezonului, obținută după cel mai bun joc făcut pe propriul teren” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*