UTA vrea să marcheze de data Ast(r)a contra giurgiuvenilor pentru a nu intra și mai mult în „horă”! Balint: „Încredere, curaj și determinare!”

Etapa de Paști a încurcat și mai mult „ițele” play-otului Ligii I la fotbal. Toate formațiile țin cu dinți de locul din elită, iar totul este încă posibil atât în dreptul formațiilor ce vor retrograda direct, cât și a celor ce merg la baraj cu formațiile ce vor fi clasate pe locurile 3 și 4 în Liga 2-a. În această luptă este implicată și UTA, care a pierdut ultimele trei întâlniri după prestații modeste, exceptând – poate – prima repriză de la Pitești, cu FC Argeș.

Dar, în sprintul final spre salvare contează prea puțin esteticul, atâta timp cât arădenii opresc șirul de insuccese, iar prima ocazie se ivește mâine, la orele amiezii, la Giurgiu. Aici o așteaptă, însă, o echipă ce a mers și ea destul de rău în play-out, punând la păstrare doar 5 puncte din 15 posibile și se află imediat sub „Bătrâna Doamnă” în clasament, la cota 24 de puncte. Asemenea utiștilor, „astralii” au pierdut și ei în weekend, 1-2 cu Poli Iași, după un joc fără orizont. „Este dureros că am jucat atât de modest. Am făcut un joc foarte slab şi când joci aşa, când intri în teren pe vârfuri şi crezi că e totul rezolvat, aşa se întâmplă. Am făcut un joc foarte prost. Dacă nu suntem atenţi, dacă nu suntem serioşi, se poate întâmpla orice. Aşa este fotbalul, te pedepseşte. Avem contracte de profesionişti, când intrăm în teren trebuie să arătăm acest lucru”, a declarat Eugen Neagoe, care revine pe banca echipei sale după două etape de suspendare.

Împotriva a două echipe UTA nu a găsit drumul spre gol în acest sezon de Liga I, FCSB și Astra. Măcar contra giurgiuvenilor, arădenii au scos un punct chiar în urmă cu o lună de zile. „Jucăm la Astra, o echipă aflată și ea într-o situație destul de dificilă, la fel cum suntem și noi. Noi mergem cu gândul de a câștiga, o eventuală victorie ne-ar aduce un aer mai proaspăt, să spunem. Pentru asta e nevoie să înscriem, în premieră împotriva celor de la Astra, i-am analizat din nou pentru că am jucat nu foarte de mult timp împotriva lor, mai precis în acea ultimă etapă a sezonului regulat. Cred și sper că știm ce avem de făcut, important este să jucăm cu încredere, curaj și determinare și atunci sunt convins că vor veni și reușitele. Eu cred că s-a demonstrat în acest play-out că momentele psihologice din timpul meciurilor sunt extrem, extrem de importante și vitale să le îndrepți către tine să faci, în așa fel încât să fie în favoarea ta . Iar noi am avut momente psihologice la fiecare meci. Mă refer mai ales la meciurile pe care le-am pierdut, dar să ne gândim și la Dinamo, la acel penalty apărat de Dragoș Balauru, iar când am reușit să îndreptăm către noi aceste momente psihologice ne-am asigurat și rezultatul. Ăsta este fotbalul, de multe ori imprevizibil, de multe ori paradoxal. Dar, cred că toate aceste evenimente de-a lungul meciurilor pe care le-am jucat sunt detalii din procesul nostru de dezvoltare și este important să trecem prin toate acestea experiențe cu fruntea sus, cu luciditate, în așa fel încât la final să fim să fim mulțumiți cu ceea ce am realizat, cu obiectivul îndeplinit”, a spus Laszlo Balint, antrenorul UTA-ei, înainte de deplasarea de mâine, de la ora 12, de pe arena „Marian Anastasovici” din Giurgiu.

Arădenii nu pot conta și pe mai departe pe fundașii Tomozei și Benga și mijlocașul Isac, cu mențiunea că ultimii doi au șanse reduse să mai apară pe teren în acest sezon.

Formații probabile:

Astra: Lazar – Raspopovic, Graovac, Găman, D. Bruno – Crepulja, Boe-Kane, Răduț – Stahl, Montini, Riza.

UTA: Fl. Iacob – Peteleu, Erico, Ilie, Shlyakov – Antal, Albu, Vorobjovas, D. Rusu – Petre, Hora.

Arbitri: Sebastian Colţescu (Craiova) – Andrei Constantinescu (Bucureşti) – Valentin Dumitru (Gherghiţa – Prahova). Rezervă: Ionuț Coza (Cernica – Ilfov)

Observator FRF: Cristian  Nica (Ploieşti)

0
0

Articolul UTA vrea să marcheze de data Ast(r)a contra giurgiuvenilor pentru a nu intra și mai mult în „horă”! Balint: „Încredere, curaj și determinare!” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*