Utile! Lugojul are deschise patru centre medicale de permanență

În județul Timiș sunt organizate la momentul actual, potrivit legii, un număr de 47 de centre de permanență. Dintre acestea, patru sunt la Lugoj.

Centrele de permanență asigură, la sediu, continuitatea asistenței medicale primare în regim de gardă în afara programului de lucru al cabinetelor de medicină de familie, în mod gratuit.
În municipiu, oamenii se pot adresa centrelor de permanență Lugoj I, situat pe str. Dimitrie Can­temir nr. 10, telefon 0256 / 358 997; Lugoj II, pe str. A. Odea­nu nr. 6, telefon 0256/328811; Lugoj III, pe str. Țesătorilor nr. 16b, telefon 0256/352424 și Lugoj IV, pe str. Timișoarei bl. 57, sc. A, ap. 20, telefon 0256/356558.

Serviciile medicale prevăzute se acordă tuturor persoanelor care le solicită, indiferent de statutul de asigurat al acestora.

Programul de activitate este între orele 20 și 8, în zilele lucrătoare, iar în zilele de sâmbătă, duminică, sărbători legale şi zile declarate libere de către Guvernul României, programul este între orele 8 și 8 (programul începe la ora 8 şi garda durează 4 ore). Echipele de gardă sunt formate din medic şi asistent medical.

Serviciile medicale acordate de medicii de familie în cadrul centrelor de permanenţă sunt următoarele: asistenţă medicală în afecţiunile acute şi urgenţele me­dico-chirurgicale, în limitele com­petenţei medicului de familie şi posibilităţilor tehnice; trimitere către alte specialităţi în vederea internării, în situaţiile care depăşesc competenţele medicului de familie; administrarea medicaţiei necesare tratamentului de urgenţă care se asigură din trusa de urgenţă a centrului de permanenţă sau a cabinetului medical în cazul în care permanenţa se asigură la cabinetul medical; eliberarea unei scrisori me­dicale, conform normelor de apli­care a contractului cadru, pe care pacientul o va prezenta în zi­lele următoare la medicul său de familie pentru informare asupra diagnosticului şi tratamentului administrat în centrul de permanenţă.

Serviciile medicale ulterioare celor acordate prin centrele de per­ma­nenţă se suportă din fondul naţio­nal unic de asigurări sociale de sănătate, cu respectarea condiţiilor acordării pachetului de servicii de bază, pachetului minimal de servicii medicale şi pachetului de servicii pentru persoanele asigurate facultativ, după caz, la cabinetul medicului de familie pe lista căruia este înscris pacientul sau în serviciile de primire a urgenţelor în cazul în care pacientul primeşte un bilet de trimitere.

Articolul Utile! Lugojul are deschise patru centre medicale de permanență apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*