Utiștii au tras concluziile eliminării din Cupă: „Nu am respectat competiția? Total fals, dar am preferat să avem grijă de sănătatea jucătorilor”; Albu a suferit în fața televizorului

„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a produs una dintre surprizele neplăcute ale optimilor de finală ale Cupei României. Arădenii au cedat la Cluj, împotriva divizionarei secunde, Universitatea și au pierdut șansa să aspire la un loc în fazele superioare, cu atât mai mult cu cât în cursă au mai rămas alte trei echipe de Liga 2-a și doar o singură formație din zona play-off a Ligii 1 – Universitatea Craiova.

Regretul eliminării e mare

De altfel, însuși Alin Pînzaru, „secundul” care îi ține locul pe bancă lui Laszlo Balint (infectat cu COVID) suține că:  „Văzând tabloul echipelor calificate în sferturi, regretul ratării acestui obiectiv este mai mare.Într-adevăr, ar fi fost o conjunctură favorabilă pentru noi. Deși nu ar trebuie să ne intereseze, nu am fost singurii care am pățit-o, au fost și alte echipe de Liga 2-a ce s-au ridicat peste cele de Liga1. Poate a contat și programul acesta încărcat al nostru, asta e rămânem cu regretul că nu am rămas și nou pe acest tablou interesant. Asta de acum, ne axăm doar pe campionat, să adunăm puncte în continuare e singurul obiectiv rămas în picioare”.

Alt context decât în 16-imi, la Miercurea Ciuc

Pe de altă parte, Pînzaru nu e de acord cu cei care susțin că UTA nu a respectat competiția Cupa României prin echipa ce a aliniat-o, miercuri, pe Someș. „Total fals, ne doream un parcurs cât mai lung în Cupă. Dacă vă aduceți aminte, în meciul din 16-imi jucat la Miercurea Ciuc, am aliniat tot ce am avut mai bun la momentul respectiv, însă situația era cu totul alta. Parcă aveam 5-6 zile de refacere între acel joc și următorul meci de campionat, nu trei ca acum. În plus, lotul era la alt nivel din punct de vedere fizic, pe când acum în 26 de zile au fost șapte jocuri oficiale. S-a resimțit o stare de oboseală la nivelul lotului și am preferat, cumva, să avem mai mare grijă de sănătatea jucătorilor pentru ca <<a la long>> avem mare nevoie de ei. De fapt, avem nevoie de toată lumea, iar pentru cei care au avut minute mai puține a venit aceast șansă să joace în Cupă. Nicidecum nu a fost lipsă de respect din partea noastră. Sper ca prin odihnirea celor care au jucat în etapa trecută și nu au participat la meciul de Cupă să avem prospețimea care o așteptăm la meciul de la Chindia”, a adăugat fostul „principal” al Brăilei.

„Deranj, tensiuni, supărare, așa e când se pierde”

Fiindcă nu a spus o dată că-și dorește ca UTA să se bată pentru Cupă în acest an și, indiferent de situație, nu suportă înfrângerile, probabil Laszlo Balint nu și-a menajat elevii prin intermediul aplicațiilor online. „Deranj mare e mereu când se pierde. Toată lumea e supărată, sunt tensiuni. E bine că vin jocurile la trei zile, se uită repede ceea ce s-a petrecut sau ar trebui să se uite repede pentru a ne conecta doar la miza următorului joc. E clar că mortul la groapă nu se mai întoarce. E clar că am comunicat și la Cluj și comunicăm mereu cu Gyuszi, poate el a văzut lucrurile și altfel de la televizor, punem cap la cap situațiile, unghiurile și căutăm împreună situațiile optime. Dar, cel mai important este ce înțeleg jucătorii înainte de meci, pentru că lucrurile pe parcursul jocului sau la pauză se pot schimba foarte, foarte puțin. Poți trasa anumite idei, poți face anumite schimbări tactice, dar ca și mesaj în timpul jocului e destul de greu. Ei sunt în febra jocului, iar eu vorbesc ca și fost jucător în fotbal și știu cum e. Așa că e important cum pregătești meciul cu 3-4 zile înainte, nu prea poți schimba în câteva clipe ce ai antrenat într-o săptămână”, mai susține Alin Pînzaru, care are sarcini clare din partea lui Balint: „Nu neapărat conduc eu echipa, mai degrabă susțin ceea ce antrenează Gyuszi, îi oferim ajutorul nostru. Nu am schimbat foarte mult la capitolul pregătire, avem cu toții sarcini precise ca și până marți, când am aflat că Gyuszi este infectat. Băieții se ocupă de partea de joc, iar eu doar stau pe margine și în anumite momente ale jocului mai transmit anumite indicații. Dar credeți-mă, toată lumea știe ce are de făcut, păstrăm principiile pe care le-am tot antrenat. Cu mine sau fără mine pe margine, mergem pe aceeași linie”.

Albu și-a ros unghiile în fața televizorului

Unul dintre titularii utiști menajați la Cluj a fost Alexandru Albu. Mijlocașul a ieșit cu ușoare probleme medicale de pe teren în meciul cu Hermannstadt și nici măcar nu a fost inclus în lotul ce a pierdut calificarea în sferturi pe „Cluj Arena”. „A fost o frustrare pentru că nu am putut fi lângă echipă, cred că inclusiv colegii mei care au rămas în tribună au simțit asta. Nu ne-a ieșit jocul, adversarul și-a făcut temele, a jucat ce a antrenat. Adică să ne prindă pe contraatac și la faze fixe. Ne pare rău că nu ne-am calificat, pentru că ne doream, aveam acest obiectiv. Acum e important meciul cu Chindia, nu trebuie să ne mai gândim la ce a fost. Nu sunt eu în măsură să comentez evoluția colegilor care au jucat la Cluj, dar cred că avem un lot echilibrat. Cei care au jucat mai puțin în campionat sunt la același nivel cu noi, cei care am jucat mai mult. Dar de asta nu îți poți da seama după un meci, sau după 10-15-20 de minute. A fost o zi proastă pentru unii, nimeni nu joacă bine în toate meciurile. Îmi pare rău că nu am putut juca miercuri, pe mine, care am urmărit jocul la televizor, cred că m-au auzit toții vecinii, mă mir că nu mi-au bătut la ușă. Ce a fost a fost, important e acum să ne axăm pe ce putem face mâine”, a spus Albu despre eșecul cu Universitatea.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

0
0

Articolul Utiștii au tras concluziile eliminării din Cupă: „Nu am respectat competiția? Total fals, dar am preferat să avem grijă de sănătatea jucătorilor”; Albu a suferit în fața televizorului apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*