Utiștii Deta și Vulturar – sub „tricolor” în stagiile de pregătire din Grecia și Cipru

Începutul de an vine cu două convocări pe adresa clubului fanion a Aradului pentru doi dintre jucătorii săi. Rareș Deta (18 ani) și Cătălin Vulturar (14 ani) vor face o parte din pregătirea de iarnă la loturile naționale, pe terenuri bune și pe o climă blândă față de temperaturile de iarnă din România.

Deta, om de bază al celor de la Lunca Teuz Cermei în prima parte a stagiunii de Liga 3-a, a fost chemat „sub tricolor” chiar de arădeanul Dan Oprescu. Acesta va pregăti în Grecia participarea la Turul de Elită, din luna martie a acestui an, având ca adversari în Grupa 1 selecționatele Irlandei, Rusiei și Azerbaidjanului. Perioada stagiului de pregătire elen se va desfășura între 4 și 15 februarie, pentru ca pe 12, respectiv 14 februarie, „tricolorii” să dispute și două amicale, cu reprezentativa similară a țării gazdă. Din informațiile noastre, Oprescu l-ar dori sub comanda sa și pe David Miculescu, însă rămâne de văzut dacă stafful tehnic al primei echipe utiste va fi de acord să-l „împrumute”, în condițiile în care mijlocașul de creație de 17 ani a fost piesă de bază pe finalul turului Ligii a 2-a. Rareș Deta e mijlocaș de bandă și e una dintre noutățile săptămânii la UTA. Dacă îl va convinge pe Ionuț Popa va rămâne în lot pentru la primăvară, dacă nu își va respecta contractul semnat cu cermeianii până în vară.

Tot „sub tricolor” va ajunge și Cătălin Vulturar. Acesta a fost convocat de Adrian Văsâi la naționala Under 16, unde limita de vârstă sunt jucătorii născuți în anul 2003, pe când cel mai tânăr debutant în liga secundă din România face parte din generația 2004. Mijlocașul central utist va zbura pe 28 ianuarie în stagiul de pregătire din Cipru, unde pe 5 și pe 7 februarie, naționala Under 16 își va măsura forțele cu reprezentativa țării gazdă.

3
0

Articolul Utiștii Deta și Vulturar – sub „tricolor” în stagiile de pregătire din Grecia și Cipru apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*