Utiștii s-au apucat de treabă la Rogla, doar Isac și Vorobjovas se pregătesc – deocamdată – separat!

După aproape 8 ore petrecute pe drum, delegația „Bătrânei Doamne” a ajuns la destinație, în stațiunea slovenă Rogla, aseară, în jurul orei 19. „Roș-albii” și-au preluat camerele din pavilionul recent renovat al Hotelului Rogla & Planja, de patru stele, s-au odihnit, iar în această dimineață și-au început practic treaba.

Situat la 1517  metri altitudine, „cartierul general” al arădenilor până la data de 9 iulie i-a întâmpinat pe Erico et. comp. cu temperaturi în jurul a 20 de grade Celsius, ideale pentru antrenamente. La ora 11,30, Laszlo Balint și colaboratorii săi, Alin Pînzaru, Cezar Zanfir, Gabi Vasiliu și Alexandru Radu, au dat startul primei ședințe de pregătire. Indiferent de situația lor medicală, absolut toți utiștii au participat la partea de încălzire, după  care Isac și Vorobjovas susțin exerciții specifice de reintrare în efort normal.

Orele la care încep cele două antrenamente zilnice pe terenul foarte bun aflat la 1 minut de hotel sunt 11,30 și 18,30. Vorbim despre ora României pe care o vom folosi și când vă vom da detalii despre amicalele „roș-albilor” în Slovenia. Seria acestora începe miercuri, 30 iunie, cu disputa cu croații de la HNK Gorica. Primul fluier se va auzi la ora 17,30, pentru ca următorul test al trupei de pe Mureș să fie programat sâmbătă, 3 iulie, de la ora 18. Pentru data 7 iulie, team-managerul Dorin Stana este pe cale să bată în cuie un alt adversar, unul nu foarte bine cotat și asta pentru că a doua zi, pe 8 iulie, de la ora 11,30, UTA o va întâlni pe Hajduk Split.

Evident, a doua cea mai titrată echipă din Croația cu 6 titluri (lider e Dinamo Zagreb cu 22) e cel mai puternic adversar al „roș-albilor” la Rogla. Trupa de la malul Adriaticii a terminat sezonul precedent pe locul 4 și va juca în turul II de calificare în UEFA Europa Conference League, cu Tobol (Kazakhstan). Cel mai valoros jucător al lui Hajduk este fundașul central, Mario Vuskovic (19 ani), cotat la 6,5 milioane euro, în timp ce tot lotul este estimat la 31,4 milioane de euro. Mai rămâne de văzut cum vor aborda croații ultimul lor test înainte de debutul în noul sezon, ținând cont de faptul că și ei mai au programat un test pe 7 iulie, cu NK Celje, din prima ligă slovenă.

Altfel, Laszlo Balint își așteaptă în această săptămână atacantul de careu care-i lipsește, Bogdan Apostu fiind în discuții avansate pentru aducerea sa. Mâine, arădenii vor afla și în ce ordine își vor întâlni adversarii din Liga 1 în noul sezon competițional, începând cu data de 17 iulie.

0
0

Articolul Utiștii s-au apucat de treabă la Rogla, doar Isac și Vorobjovas se pregătesc – deocamdată – separat! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*