UVT Agroland câștigă din nou la zero la Cluj, CSU UV Timișoara cedează la zero pe terenul liderului CSA Steaua

Voleibalistele nou-promovate de la UVT Agroland și-au menținut linia foarte bună din debutul acestui sezon prin a reuși astăzi de la ora 16,30 întâia victorie la zero în deplasare în campionatul Diviziei A1 dar de fapt a treia consecutivă fără set pierdut în ultima săptămână și jumătate, în vreme ce colegii de la CSU UV Timișoara s-au străduit din nou în zadar să atenueze implacabilul impact la rigorile elitei masculine, liderul CSA Steaua tranșând sec tot cu 3:0 și cea de-a patra apariție pe teren propriu.

UVT Agroland s-a acomodat cu dezinvoltură pe scena Diviziei A1 de volei feminin, obținând în această după-amiază alte 3 puncte în deplasare, după cele adjudecate acum două săptămâni cu 1:3 la CS Dinamo. Triumfătoare sâmbăta trecută cu 3:0 în ”Constantin Jude” în duelul timișean cu consacrata în elită CSM Lugoj, elevele lui Bogdan Paul au trecut de la obținerea a câte 3 puncte ierarhice în dauna unor grupări care au completat în ediția anterioară prima grupă valorică la depășirea la zero a celeilalte nou-promovate, CS ”U” NTT Data Cluj, care, deși s-a întărit la rândul ei în pauza competițională, a rămas tot în umbra bănățencelor cu care urcau în primăvară din Divizia A2 Vest.

Doar în prima întâlnire directă, din noiembrie 2016, din sala Facultății de Educație Fizică și Sport a UVT, au reușit clujencele să smulgă sportivelor de la Agroland un punct ierarhic în clasament, bănățencele învingând atunci cu 3:2 după ce erau egalate la seturi de la 2:0, însă ulterior decalajul dintre aspirantele la promovare a devenit tot mai pregnant. Astfel, în returul de sub Feleac, din 4 februarie, UVT Agroland se impunea cu 0:3, iar în turneul play-off al seriei vestice, tot acolo, cu 1:3, rezultat repetat și în patrulaterul de promovare de pe Bega.

Iar astăzi, la Cluj, s-a consemnat și cel de-al cincilea succes direct al roșu-alb-negrelor în dauna alb-negrelor în nici un an de zile, 0:3, pe seturi 25:27, 11:25, 19:25, la capătul a 74 de minute de joc efectiv.

Dacă UVT Agroland, care sâmbăta viitoare, la mijlocul turului, va primi în runda a V-a vizita lui ACS Penicilina Iași, tinde întins și fără doar și poate spre un loc în prima grupă valorică, în schimb clujencele îndrumate de timișoreanul Ciprian Dârnescu continuă să rămână fără punct în clasament, pierzând pentru a treia oară la zero în urma unui eșec inițial cu 3:1 la Târgu Mureș, completat de pietrele de încercare pe teren propriu cu campioana din Blaj respectiv la Bacău.

În aceeași situație se află în competiția masculină a Diviziei A1 și CSU UV Timișoara, tot cu un singur set adjudecat, dar din mai multe apariții, astăzi demarând deja cea de-a șaptea rundă a elitei, din 11 programate în tur.

Deși campionatul la fileul băieților a început acum nici o lună, pe 7 octombrie, s-a trecut deja așadar de mijlocul turului, marcat prin intermediara de la mijlocul acestei săptămâni, iar CSU UV Timișoara nici n-a avut bine timp să se dezmeticească și a și acumulat 4 înfrângeri în deplasare cu același clar 3:0, la Cluj, Zalău, Dej iar astăzi în fief-ul liderului CSA Steaua.

Care s-a impus categoric cu 25:13, 25:16, 25:23 la capătul a doar 73 de minute de joc efectiv, bucureștenii câștigând tot cu 3:0 pe teren propriu, așa cum au făcut-o în primele runde și cu mai puternicele garnituri de la Tricolorul Ploiești, Explorări Baia Mare și a campioanei Municipal Zalău, ultimă dispută ajunsă sub lupă în baza unei contestații întocmite de sălăjeni și care a scos indirect la iveală practici reprobabile din tenebroasele ascunzișuri ale sportului competițional din mileniul III.

CSA Steaua, învinsă doar în prima sa deplasare, cu 3:1 la Dinamo, a galopat astăzi după ce miercuri întorcea scorul la 1:3 de la 1:0 în deplasarea la Dej, păstrând astfel un avans în fruntea ierarhiei.

Pentru timișoreni urmează o nouă partidă acasă, cu Dinamo, sâmbăta viitoare, iar apoi ieșirea la Craiova, un alt meci pe teren propriu cu vizitatori băimăreni, în acest caz de la Explorări, iar ulterior deplasarea la Galați, sezonul de toamnă încheindu-se prin bifarea primelor două runde din retur, și anume revanșa din sala UVT cu studenții Clujului, pe 9 decembrie, și ieșirea la CSM București în 16 decembrie.

Rezultatele etapei a IV-a în Divizia A1 la fileul feminin respectiv ale celei de-a VII-a la masculin, pe coloana clasamentelor, programului viitor și datelor tehnice. Dacă la fete runda s-a încheiat, după ce continua vineri seară prin răsturnarea izbutită acasă de CSM București, 3:1 de la 0:1 cu campioana din Blaj, în schimb la băieți este completată doar pe jumătate prin victorii cu 3:0 pe teren propriu, urmând a continua duminică de la ora 18,30 cu duelul Galați – Zalău iar luni cu disputa directă a băimărenelor, de la ora 16, și întâlnirea televizată LMV Tricolorul Ploiești – Dinamo (ora 18).

Un eșalon mai jos, în Divizia A2 Vest de volei feminin, CSU Politehnica a câștigat și pentru a patra oară cu 3:0 în sala de jocuri sportive ”Profesor Mircea Albu” de pe Amforei, într-o frumoasă atmosferă cu tribună plină și o galerie a băieților, ”violetele” dispunând acum de ACS Transilvania Brașov, pe seturi 25:13, 25:16, 25:14.

Alb-violetele antrenate de Cerasella Șerban și Traian Cionca se mai impuneau pe rând la zero de la startul campionatului, din 7 octombrie, și contra vizitatoarelor de la SCM U Craiova, CS Volei Club Deva și CSM Sibiu, grupările de pe Jiu respectiv Cibin fiind ex-prim-divizionare în acest deceniu. Un singur eșec în schimb, la ”medicinistele” târg-mureșence, cu mențiunea că următoarea apariție este programată tot acasă, cu CSU Oradea, în condițiile în care partida de astăzi ar fi trebuit să se deruleze de fapt, conform țintarului inițial, la poalele Tâmpei, doar că gruparea ardeleană a solicitat inversarea ordinii de desfășurare între tur și retur.

În preajma acestui sfârșit de săptămână s-a mai jucat și în etapa inaugurală din cea de-a V-a ediție a Campionatului Municipal Timișoara de volei pentru amatori, Gugulanii Caransebeș dispunând acasă vineri seară de Shawarma 2.0 cu 3:2, pe seturi 29:27, 22:25, 19:25, 25:19 și 15:12 iar Neluțu Popa fiind MVP din partea cărășenilor. Cu o seară înainte, un alt duel în cinci seturi, CS Alternative – CSȘ Bega 2:3 (25:19, 18:25, 23:25, 25:8, 12:15), MVP fiind Sergiu Rodina, din tabăra câștigătorilor. Din prima rundă nu s-a jucat doar meciul dintre UMF și Timișoara, amânat pentru o dată ulterioară datorită indisponibilității sălii ”Medicinei”.

Rezultatele și ierarhiile, pe coloana datelor tehnice.

 

 

The post UVT Agroland câștigă din nou la zero la Cluj, CSU UV Timișoara cedează la zero pe terenul liderului CSA Steaua appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*