UVT Agroland cedează cu 0:3 liderului din campionat CSM București și acasă pe frontul Cupei României

Ultim meci din manșa I a sferturilor de finală în Cupa României la volei feminin, UVT Agroland – CSM București n-a ieșit ca deznodământ din nota celorlalte 4 partide deja jucate în această fază a întrecerii, formația mai bine cotată impunându-se și în acest caz în trei seturi, miercuri seară la Timișoara.

Învingătoare la rândul ei cu 0:3 în deplasare pentru a se califica din turul inaugural, la București, cu Dinamo, UVT Agroland a fost însă depășită acasă de CSM București și pe frontul Cupei României, după ce formația din capitală triumfa și cu 11 zile înainte în disputa directă din Divizia A1, cu același 3:0. Mai mult, roșu-alb-negrele de pe malurile Begăi au obținut miercuri seară de la ora 19,30 aproximativ tot atâtea puncte și în confruntarea tur din sferturile Cupei precum smulgeau bucureștencelor la fileul acestora în campionat.

Pe Bega, CSM a pășit practic în Final 4 prin a învinge cu 25:14, 25:22 și 25:18, în 72 de minute de joc efectiv, după ce la București dispunea de UVT Agroland la 15, 22 și 18.

Timișorencele au împărtășit soarta avută acasă marți seară de CSM Lugoj, depășită cu 0:3 de CSM Târgoviște, la mijlocul acestei săptămâni învingând cu 3:0 în sferturile Cupei României și deținătoarea trofeului dar totodată a titlului național, CS Volei-Alba Blaj, în ambele manșe jucate pe teren propriu cu viitoarea oponentă a elevelor lui Bogdan Paul, CSU Medicina CSȘ Târgu Mureș, pe seturi la 15, 11 și 19 în întâlnirea de marți respectiv la 11, 12 și 16 ieri după-amiază, precum și CS Știința Bacău, pe seturi la 9, 18 și din nou 18 cu CS ”U” NTT Data Cluj.

”Careul de ași” își trage așadar partea leului în disputele cu celelalte prim-divizionare, care nu le-au smuls momentan nici o victorie în noul sezon, nici pe frontul Diviziei A1, nici în Cupa României, ba rareori măcar vreun set, iar finalul lui 2017 va mai aduce în calea nou-promovatei UVT Agroland foarte dificile dispute după deplasarea de sâmbătă la ora 18 la Târgu Mureș.

Astfel, într-o schimbare de program prin rocada locului de disputare al meciurilor tur-retur din sezonul regular, UVT Agroland va încheia turul în deplasare pe 8 decembrie de la ora 18, la Blaj, și nu în Timișoara, cum era stabilit înaintea campionatului, deținătoarea laurilor în Divizia A1 aflându-se în zilele respective înaintea debutului în faza grupelor din CEV Champions League, anunțat pentru 13 decembrie la Sibiu cu Volero Zurich. Iar disputa din Ardeal a campioanelor cu nou-promovatele va fi transmisă în direct de Digi Sport.

În egală măsură, și returul mutat la Timișoara pentru 24 februarie 2018, în chiar ultima rundă a sezonului regular, este programat tot înaintea partidei campioanei cu elvețiencele, din etapa finală a Grupei A, în jur de 27 februarie, acea întâlnire urmând să fie a cincea anul viitor pentru clubul din Blaj în faza seriilor, după ”dublele” cu ASPTT Mulhouse VB și Developres SkyRes Rzeszow.

Eșecul suferit aseară de timișorence pe teren propriu în fața liderului Diviziei A1 din grupul celor 3 fruntașe cu câte o singură înfrângere în primele 7 etape a fost cel de-al treilea consecutiv pentru UVT Agroland în 11 zile, după acel 3:0 pentru CSM la București și 1:3 sâmbătă seară în sala UVT cu CSM Târgoviște.

UVT Agroland mai joacă o dată acasă în acest an, pe 16 decembrie, la debutul în retur, cu CS Știința Bacău, o altă trupă de pe podium, care se va alinia după meciul acasă în 16-imile Challenge Cup cu Azerrail Baku, din 12 decembrie, tot atunci evoluând și CSM București în CEV Cup.

Într-o privire mai largă de ansamblu în urma meciurilor găzduite de prim-divizionarele timișene sâmbătă, duminică, marți și miercuri în Divizia A1 și Cupa României cu vizitatoarele din Târgoviște și de la CSM București, voleiul bănățean a fost nevoit să se mulțumească cu unicul set obținut în prima seară de UVT Agroland celor din județul Dâmbovița.

Clasamentul Diviziei A1 și programul etapei a VIII-a, în care și CSM Lugoj joacă tot sâmbătă de la ora 18, la Târgoviște, pe coloana datelor tehnice.

 

The post UVT Agroland cedează cu 0:3 liderului din campionat CSM București și acasă pe frontul Cupei României appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*