UVT Agroland egalează de două ori și ia liderului CSM București primele seturi și primul punct în directe

Încetul cu încetul și din aproape în aproape, nou-promovata UVT Agroland bifează tot mai multe deziderate, încă unul atins cu ocazia jocului găzduit în această seară cu liderul fazei play-off în Divizia A1 de volei feminin, CSM București, constând în adjudecarea primelor seturi în dauna celor din capitală, cu atât mai dorite după 4 eșecuri la zero în ultimele tot atâtea luni. Tot în ultima rundă a turului în zona 1-6, CSM Lugoj n-a făcut față la Bacău după un prim set pierdut în prelungiri, pe când la băieți CSU UV Timișoara a smuls un rar set în deplasare, într-un echilibrat duel care se va repeta la Dej mâine.

Weekend de încheiere a primei jumătăți a fazei pe grupe valorice în elita voleibalistă internă, UVT Agroland și liderul CSM București lăsând cortina de la ora 18:30 în sala UVT peste etapa a V-a, și nu oricum, ci prin a oferi un dinamic duel în 5 seturi, încheiat destul de târziu după aproape două ore de joc efectiv.

Nu multe au fost în actualul play-off la fileul feminin partidele care au necesitat un set decisiv, mai exact doar trei, față de cele câte 6 tranșate în trei respectiv 4 seturi, însă nou-promovata de pe Bega le-a întins suficient de mult pe vizitatoarele din capitală, care au evitat totuși eșecurile înregistrate acasă cu 2:3 în acest tur cu campioana din Blaj și CSM Târgoviște, triumfând de astă dată în cel de-al cincilea, cu 9:15, după ce se distanțau rapid la 4:11.

Chiar și așa, elevele lui Bogdan Paul și-au adjudecat primul punct în clasament dintr-un duel cu CSM București, grație celor două seturi prin care le-au egalat pe vizitatoare, astfel încât doar campioana CSM Volei-Alba Blaj a mai rămas dintre prim-divizionare în fața căreia timișorencele n-au izbutit încă, în 3 încercări, smulgerea măcar unui set.

S-a încheiat UVT Agroland – CSM București 2:3 (23:25, 25:22, 12:25, 25:13, 9:15), roșu-alb-negrele de pe Bega încheind astfel turul în play-off pe aceeași poziție, locul 5, cu două puncte în urma băcăuancelor, față de cele 6 handicap la finele sezonului regular, dar și patru după CSM Târgoviște, comparativ cu unul singur după cele 18 etape tur-retur.

Iar tocmai la Bacău, într-un duel al vecinelor de clasament, vor juca timișorencele proximul meci, în weekend-ul viitor, CS Știința din localitate trecându-și astăzi de la ora 17 primele puncte în cont în play-off, printr-un 3:0 cu CSM Lugoj, după 4 înfrângeri consecutive cu 3:1 ale moldavelor îndrumate de Florin Grapă, acasă cu CSM Târgoviște și CSM București, iar în deplasare la Lugoj cu UVT Agroland și la Blaj.

După ce, în primul meci al zilei, a fost CSM Târgoviște – CSM Volei-Alba Blaj 0:3, CS Știința Bacău – CSM Lugoj s-a încheiat 3:0, pe seturi 26:24, 25:17, 25:7. Rezultatele, clasamentul actualizat în play-off și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

S-a jucat însă astăzi și la fileul masculin din play-out, CSU UV Timișoara pierzând la numai câte două puncte seturile înfrângerii la cea mai bine clasată formație din zona 7-12, CS Unirea Dej, care s-a impus cu 3:1 (25:23, 25:23, 20:25, 26:24). Cu moralul fortificat de primul succes acasă din acest sezon, repurtat miercuri cu 3:0 cu penultima clasată, ”universitarii” galben-albaștri au fost aproape de a furniza o surpriză în județul Cluj, semn că au prins curaj în anticiparea oportunității de a pasa ”lanterna roșie” în premieră în acest campionat, prilej care se ivește luni seară cu ocazia revanșei în devans în deplasare la vecina de clasament CSȘ 2 CNE UKRO Baia Mare, de care mai sunt despărțiți de un punct.

Maramureșenii își dispută la ora actuală într-un regim de apariții zilnice partidele din play-out, după cea pierdută miercuri în sala UVT cedând tot cu 0:3 și vineri în duelul local cu Știința Explorări, iar astăzi tot la Baia Mare și cu Dinamo, contra căreia va disputa mâine revanșa, în preziua reîntâlnirii cu bănățenii, luni la ora 20.

Dar și CSU UV Timișoara profită de prezența în nord-vestul țării pentru a disputa tot mâine și returul cu CS Unirea, și tot la Dej, într-o întâlnire în devans programată la ora 12.

The post UVT Agroland egalează de două ori și ia liderului CSM București primele seturi și primul punct în directe appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*