UVT Agroland pierde în 3 seturi primul joc de la promovare, CSU UV Timișoara dă bătăi de cap în primele două seturi Craiovei mereu învingătoare acasă

Prim-divizionarele de volei ale Timișoarei au pierdut în această seară în sudul țării în etapa din weekend a Diviziei A1, băieții de la CSU UV ținând bine piept craiovenilor în primele două seturi însă fără a le încurca planurile vicecampionilor iar fetele de la UVT Agroland înclinându-se în premieră fără a-și adjudeca un set, tot în fieful deținătoarei ”argintului” în elită, CSM București.

Deplasări grele și înfrângeri în cele din urmă cu 3:0. ”Lanterna roșie” fără punct în clasament a Diviziei A1 de volei masculin aborda din postura de outsider deplasarea la SCM U Craiova, care pierdea doar un singur set în precedentele 4 partide acasă din tur, câștigate pe rând cu 3:0 cu nou-promovata CSȘ2 CNE UKRO Baia Mare, cu 3:1 cu câștigătoarea barajului de accedere din A2, CS Dinamo, respectiv din nou cu 3:0 cu CS U Cluj și CS Unirea Dej, în toate cazurile vizitatoare din a doua jumătate a ierarhiei.

Gazdele din Bănie, care cedau duminică în căderea de cortină a etapei anterioare cu 3:0 la București fruntașilor de la CSA Steaua, aveau împărțite în mod egal victoriile acasă și înfrângerile în deplasare, pe locul 6, în recul pentru vicecampioana în exercițiu dar reamintind de poziția pe care sfârșea înaintea ascensiunii din ultimele campanii, pe 7 în 2012.

Ulterior, SCM U Craiova își croia drum la fileul ”careului de ași” din elită, în calitate de vicecampioană a țării în 2013, pe 4 în 2014 și 3 în 2015, ba chiar campioană națională anul trecut, după care a coborât o treaptă.

Craiovenii sunt de fapt înaintea debutului într-o nouă campanie în cupele europene, pe 5 decembrie, acasă cu Ziraat Bankasi Ankara, în manșa tur a 16-imilor de finală din CEV Cup, a doua întrecere ca importanță la nivel continental inter-cluburi, competiție în care Arcada Galați, viitoare gazdă a bănățenilor, va da piept pe același palier cu Kladno Volejbal.

În acest context, SCM U Craiova – CSU UV Timișoara se anunța a fi un duel dezechilibrat, dar replica vizitatorilor antrenați de Sorin Schiesz, atât cât au putut s-o ofere, pe parcursul primelor două seturi, a creat dificultăți favoriților.

Astfel, bănățenii, care au început în alcătuirea Călin, Damian, Gemănariu, Manda, Moica, Dragomir și cu Cămui libero, au condus cel mai adesea în prima jumătate a setului I, gazdele la start cu Sippola, Hohne, Olteanu, Milic, Ene, Blagojevic și Diaconescu libero preluând conducerea abia cu 14:13, fără însă a reuși să se desprindă, ba din contră, galben-albaștrii de pe Bega revenind în câteva rânduri pe tabela de marcaj, de la 18:16 la 18:18 și de la 21:19 și 22:20 la 22:22. Într-un final pe muchie de cuțit, sextetul oltean s-a impus cu 27:25 la capătul a 27 de minute de joc efectiv.

”Universitarii” din Banat n-au cedat și au ținut piept și în setul doi, în care, după o ușoară desprindere craioveană la 13:9, au revenit în câteva cazuri la două puncte diferență și în cele din urmă au preluat din nou conducerea, cu 16:17, finișul aparținând însă din nou gazdelor, la fel, de puțin… 25:23 în 28 de minute de joc efectiv.

SCM U Craiova a înfrânt în ultimul set cu 25:14 rezistența codașei decuplate de pluton, impunându-se în cele din urmă cu 3:0 după 76 de minute de joc efectiv, la aproape o oră și jumătate de la startul întâlnirii.

A noua apariție în A1, a noua înfrângere fără punct ierarhic pentru timișoreni, care vor juca sâmbăta viitoare acasă cu CS Știința Explorări Baia Mare, grupare din ultima treime a clasamentului, înainte de a merge la încheierea turului la Galați.

Și prim-divizionarele Timișoarei au avut parte de la ora 19,30 tot de un meci în deplasare pe terenul vicecampioanei țării la fileul feminin, gruparea de cupe europene CSM București, care a început tare partida din runda a șasea și a câștigat setul inaugural cu 25:15 în 23 de minute de joc efectiv, ceea ce nu le-a dezarmat pe roșu-alb-negrele din Banat, care au echilibrat disputa în setul secund, cel mai lung și pierdut la luptă cu 25:22.

Autoare a patru victorii consecutive cu câte 3 puncte în clasamentul Diviziei A1, în București la CS Dinamo, acasă cu CSM Lugoj, la Cluj și de o manieră debordantă sâmbăta trecută în Sala UVT în dauna Penicilinei Iași, UVT Agroland s-a lovit în această seară de forța liderului remarcat în ultimele apariții prin depășirea cu 3:1 a campioanelor din Blaj dar și a Științei tocmai la Bacău, 3:0 în căderea de cortină de luni seară.

CSM București se apropie totodată cu pași repezi și de debutul într-o altă campanie europeană, pe 12 decembrie acasă în manșa I cu Uralochka NTMK Ekaterinburg, în 16-imile CEV Cup, în calitate de vicecampioană la zi în ascensiune după clasările pe 3 în 2015 și 2016.

Oaspetele au căutat să-și vândă cât mai scump pielea pe terenul favoritei cu o pleiadă de voleibaliste străine în componență iar în setul III au preluat în mai multe rânduri conducerea la limită, CSM atacând mai dezinvolt și desprinzându-se cu 3 puncte succesive, după care au dominat ceea ce avea să devină finalul de meci: 25:18 și 3:0 în 72 de minute de joc efectiv, după aproape o oră și jumătate de la startul întâlnirii.

CSM București conduce podiumul grupărilor cu câte o înfrângere, cea a vicecampioanelor din capitală fiind înregistrată în chiar primul meci acasă, 2:3 cu CSM Târgoviște, viitoare vizitatoare a timișorencelor, care au suferit astăzi a doua înfrângere, după cea din runda inaugurală, atunci cu 3:1 la Bacău.

UVT Agroland și CSM București se vor reîntâlni luna aceasta în manșa I a sferturilor Cupei României, la Timișoara, joc tur plasat în programul bănățencelor pregătite de Bogdan Paul între duelul cu vizitatoarele din Dâmbovița și ieșirea la Târgu Mureș, după care în decembrie, la încheierea turului, în ”Constantin Jude” va descinde și campioana din Blaj.

Rezultatele etapelor a 9-a în campionatul masculin respectiv a 6-a în cel feminin, pe coloana clasamentelor și programului viitor.

The post UVT Agroland pierde în 3 seturi primul joc de la promovare, CSU UV Timișoara dă bătăi de cap în primele două seturi Craiovei mereu învingătoare acasă appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*