UVT Agroland primește a treia oară liderul CSM București: ”Al cincilea joc direct ar trebui să ne aducă un plus”. Meciul acasă cu campioana, amânat

Anul trecut pe vremea aceasta încă pe drumul spre intrarea în elita Divizia A1, nou-promovata UVT Agroland s-a familiarizat între timp și cu aerul tare al primei grupe valorice în primul eșalon, ajungând deja să se adapteze cu o anumită rutină în a se înălța la fileu împotriva liderului CSM București, oponent sâmbătă al timișorencelor și pentru a cincea oară din 18 noiembrie încoace. Bănățencele mai speră acum ca, pe lângă inerenta dobândire a experienței competiționale, să și spargă gheața contra celor din capitală la capitolul seturi câștigate. Spusele gazdelor, plus anunțul unei amânări de meci…

Nou-promovata s-a înclinat mereu cu 0:3 în fața bucureștencelor în ultimele patru luni, mai întâi în capitală, în turul sezonului regular din campionat, apoi, în aceeași lună, pe 29 noiembrie, în sala UVT din strada Oituz, în turul sferturilor Cupei României, iar după Anul Nou atât în revanșa din întrecerea eliminatorie cât și pe 10 februarie, pe Bega, în returul din Divizia A1.

UVT Agroland Timișoara și CSM București se întâlnesc sâmbătă pentru a cincea oară în acest sezon, meciul de la încheierea turului fazei play-off fiind programat în sala UVT de pe strada Oituz, la ora 18:30. Partidă pe care liderul din capitală o va aborda și după două înfrângeri în primele 4 runde din grupa I valorică, mai multe eșecuri decât suferise în întreg sezonul regular. Într-adevăr, CSM București a pierdut cu 2:3 acasă atât cu campioana CSM Volei-Alba Blaj cât și luni seară cu CSM Târgoviște, care a surprins-o așadar din nou în capitală cu același scor, după corecția de la prima apariție pe teren propriu a liderului, din etapa a II-a a turului.

UVT Agroland ar fi trebuit să primească apoi și campioana de pe locul 2, în intermediara de la mijlocul săptămânii viitoare, la începutul returului în play-off, dar partida acasă a timișorencelor cu CSM Volei-Alba Blaj a fost reprogramată pentru data de 5 aprilie 2018 de la 18:30 în sala de sport din strada Oituz. Cele două formații au decis de comun acord să amâne întâlnirea care era programată inițial la mijlocul săptămânii viitoare, miercuri, 28 martie, la sala UVT de pe strada Oituz. Astfel, ultimul duel al acestui sezon dintre UVT Agroland Timișoara și CSM Volei-Alba Blaj se va disputa în Joia Mare. Cele două formații au decis acest lucru ținând cont de programul încărcat din play-off-ul Diviziei A1 de volei feminin. 

Meciul de sâmbătă seară cu CSM București a fost prefațat de către voleibalista Daniela Lupescu și antrenorul principal Bogdan Paul.

Daniela Lupescu a semnalat că ”ne pregătim intens pentru partida de sâmbătă. Sperăm să facem un meci frumos, să ne montăm, să ne organizăm și să ne jucăm șansa. CSM a făcut un pas greșit cu Târgoviște, nu cred că se aștepta multă lume la acest lucru.  Probabil că adversarele vor veni montate și supărate după eșec, dar sperăm să facem față cu bine la acest duel”.

Lupescu a mai punctat și că ”pregătirea fizică este în regulă din toate punctele de vedere, chiar dacă am acumulat multă oboseală. Așa sunt finalurile de campionat pentru toate echipele. Sperăm să ne descurcăm! Este un plus că am câștigat la Lugoj, după meciul de la Târgoviște pe care vrem să îl uităm. Repet, este foarte importantă victoria de la Lugoj, ne-a ajutat mult la moral”.

Bogdan Paul a explicat la rândul său că ”nu putem să evaluăm partidele pe care la avem raportat la ce s-a întâmplat cu o săptămână înainte. Este un play-off foarte echilibrat, cu multe rezultate interesante, ceea ce conferă o anumită valoare campionatului. Este foarte interesant și important că nu mai există favorite certe. Pentru mine, ca tehnician, este un pas foarte important pentru evoluția voleiului românesc”.

”Partida de sâmbătă este dificilă. CSM București nu mai are voie să piardă puncte pentru a avea primul loc asigurat. Mai mult ca sigur adversarele vor face tot ce le stă în putință pentru a obține trei puncte, la fel ca noi de altfel. Jucăm meciul acasă și avem tot dreptul să ne dorim încă trei puncte. Formația din capitală poate fi surprinsă, rezultatele de până acum confirmă acest lucru. Să sperăm că va fi surprinsă și de noi. Al cincilea meci direct ar trebui să ne aducă un plus, dar, repet, întâlnim o echipă foarte valoroasă care trage la campionat, astfel că partida de sâmbătă se anunță foarte dificilă”, a mai spus antrenorul gazdelor.

”Starea de oboseală este o constantă în această perioadă. Nu avem accidentări grave care să ducă la indisponibilități, acesta este cel mai important lucru. În minte avem chiar și locul al treilea, deși ne-am îndepărtat puțin. Avem în minte și locul al patrulea, avem în minte că putem câștiga orice meci. Locul va fi relevant în funcție de numărul de victorii de la finalul sezonului”, a completat Bogdan Paul.

Ultimele rezultate, clasamentul la zi și programul etapei a V-a în play-off-ul Diviziei A1 de volei feminin, pe coloana datelor tehnice. Șapte zile mai apoi, în 31 martie, UVT Agroland va evolua pe terenul formației CS Știința Bacău, în a doua rundă din retur.

The post UVT Agroland primește a treia oară liderul CSM București: ”Al cincilea joc direct ar trebui să ne aducă un plus”. Meciul acasă cu campioana, amânat appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*