UVT Agroland răstoarnă scorul la Târgoviște și câștigă în premieră în deplasare la o echipă din careul fruntaș, sărind în ierarhie peste învinse

După ce încheia anul 2017 prin a reuși întâia victorie împotriva uneia dintre pretendentele la podiumul Diviziei A1, 3:0 la Timișoara pe 15 decembrie cu Știința Bacău, nou-promovata UVT Agroland a izbutit în această seară un și mai notabil triumf, izbândind în premieră și în deplasare la o aspirantă din același ”careu de ași”, la Târgoviște, unde prin răsturnarea de scor de la 1:0 la 1:3 a sărit în clasament peste gazda învinsă CSM, o ocupantă a podiumului în precedentele 3 campanii.

Mare victorie în premieră în deplasare la o formație consolidată între primele clasate la fileul elitei feminine, roșu-alb-negrele scoțându-le momentan din respectivul careu de ași pe dâmbovițence și urcând pe locul 4 înaintea ultimelor două etape din retur, ambele acasă pentru bănățence.

Abordând deplasarea lângă Turnul Chindiei într-un efectiv restrâns, cu numai 10 componente, dat fiind că junioarele Larisa Vasilică și Petruța Orlandea susțin săptămâna aceasta probele orale din cadrul bacalaureatului, UVT Agroland avea o misiune cât se poate de dificilă în fief-ul dublei vicecampioane a țării în 2015 și 2016 respectiv medaliată cu bronz anul trecut, cu atât mai mult cu cât CSM Târgoviște căuta reabilitarea în fața propriilor susținători după ce precedentele partide acasă în campionat le cedase cu un identic 1:3 a vizitatoarelor de la CSM București și CS Volei-Alba Blaj, eșecuri în care de fiecare dată a egalat la seturi însă nu mai mult.

Dâmbovițencele îndrumate de Naranjo Hernandez păreau a se înscrie pe drumul spre un succes de 3 puncte odată ce s-au desprins suficient de clar în cele 23 de minute de joc efectiv din setul inaugural la 25:15, cu toată opoziția timișorencelor, însă vizitatoarele nu s-au demobilizat, din contră, surprinzând-o pe CSM prin replica dată în setul secund, unul pe muchie și decis după nu mai puțin de 58 de puncte, în favoarea lui UVT Agroland… 28:30 în 32 de minute de joc efectiv.

Timișorencele și-au întins serios gazdele în setul egalizator iar ascendentul moral le-a dat aripi pe fondul reculului târgoviștencelor, protagoniste ale unui duel încâncenat și în weekend, la Bacău, unde triumfau în cele din urmă în 5 seturi dar doar după ce gazda Știința condusese cu 1:0 și 2:1.

Oboseala acumulată în cele 3 dispute de 4-5 seturi din ultima lună cu rivalele din frunte s-a făcut încet, încet resimțită în randamentul favoritelor, care au cedat și mai mult teren în setul patru, tranșat clar de UVT Agroland după 25 de minute de joc efectiv, cu 18:25.

Un punct ierarhic în deplasare la un club medaliat național era deja adjudecat dar se și contura o potențială surpriză. Care a și survenit în meciul de la ora 18 contând pentru antepenultima rundă a sezonului regular, elevele lui Bogdan Paul conducând încă din startul setului patru și, cu două excepții, pe parcursul acestuia, CSM Târgoviște trecând de puțin în avantaj de la 9:10 la 12:10 iar apoi cu 14:13, fără a se mai putea însă apoi opune implacabilei surprize.

Vizitatoarele au excelat prin 5 puncte la rând de la egalitatea la 18, inclusiv grație blocajului, și au dat în cele din urmă lovitura, după două mingi de meci salvate de gazde: 21:25.

Semnificativă revanșă încadrată în intervalul a două ore de la startul partidei, timișorencele în ascensiune răzbunând astfel un identic 1:3 înregistrat în tur în sala UVT, unde formația din Târgoviște își adjudeca două prime seturi foarte echilibrate. Și bineînțeles, duelul lor direct se va relua tur-retur cât de curând în play-off-ul locurilor 1-6, programând cele zece etape în decurs de o lună și jumătate, din 3 martie până în 18 aprilie, dată la care timișorencele ar putea frunzări după destinații continentale din programul cupelor europene.

UVT Agroland a încheiat așadar cu zâmbetul pe buze deplasările din sezonul regular, în care a obținut și a șasea victorie în 9 ieșiri, urmând a încheia returul prin apariții acasă, mai întâi sâmbătă de la ora 18:30 cu Medicina Târgu Mureș, iar apoi și cu campioana din Blaj, duminică 25 februarie. Așadar o seară semnificativă în Divizia A1 de volei feminin, cu ocazia intermediarei contând pentru runda a 20-a, a șasea din noul an, nou-promovata de pe Bega intrând în careul primelor 4 clasate prin înfrângerea unei medaliate naționale pe terenul acesteia, scoasă din careu în condițiile unui număr egal de meciuri jucate de cele două garnituri. Iar târgoviștencele vor sosi în weekend tocmai în Banat, la Lugoj, pentru partida de sâmbătă de la ora 18:30 cu CSM.

Bogdan Paul a contat în Dâmbovița pe căpitanul Balintoni, Bacșiș, Calotă, Cărbuneanu, Lupescu, Lakovic, liberoul Ozun, Petra, Pîrv și Radu, pe când gazdele au avut în efectiv 6 jucătoare străine.

Rezultatele serii în Divizia A1 la fete și băieți, plus clasamentele la zi și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

The post UVT Agroland răstoarnă scorul la Târgoviște și câștigă în premieră în deplasare la o echipă din careul fruntaș, sărind în ierarhie peste învinse appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*