Vaccinare extinsă! Serul Moderna poate fi administrat și tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani

Platforma de programare pentru imunizarea împotriva COVID-19 permite, începând de duminică, 1 august, înscrierea la vaccinare a tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, cu serul produs de compania Moderna – Spikevax.
Campania de imunizare în rândul adolescenților vine după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, pe 23 iulie, acordarea extinderii indicației vaccinului Spikevax / Moderna împotriva COVID-19 și pentru această categorie de vârstă. La data de 2 iunie a acestui an a început, de asemenea, și vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani cu ser Pfizer, în toate centrele din țară.

Cei care doresc să se vaccineze se pot prezenta chiar și fără o programare în platformă, la centrele de imunizare sau la cabinetele medicilor de familie. Se vor administra două doze, la interval de 28 de zile. Adolescenții trebuie să primească consimțământul informat de la unul dintre părinți, de la tutorele sau reprezentantul legal. Este importantă însoțirea minorilor la centrele de vaccinare.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Timiș, centrele unde se administrează vaccinul Moderna, în județ, sunt Centrul Bega-Tehnomet Timișoara (începând din 2 august), Centrul Buziaș și Centrul Făget. La momentul actual nu există cabinete ale medicilor de familie unde să fie administrat vaccinul Moderna.

Chestionarul de triaj și formularul de consimțământ pentru părinți, prin care își exprimă acordul în acest sens, se poate descărca de la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/. Documentul poate fi semnat de către unul dintre părinți, de tutorele sau reprezentantul legal. În centrul de vaccinare, adulții trebuie să prezinte un act doveditor.

Articolul Vaccinare extinsă! Serul Moderna poate fi administrat și tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*