VAL de ACCIDENTE într-o singură ZI în MARAMUREŞ. Nouă PERSOANE rănite în şase evenimente rutiere

Respectarea normelor rutiere nu este o opţiune! Poliţiştii maramureşeni au fost solicitaţi ieri, 23 august, să intervină pentru soluţionarea a şase accidente rutiere, toate produse pe fondul nerespectării regulilor de circulaţie. Viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, neasigurarea la efectuarea unor manevre, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, nerespectarea indicatoarelor şi marcajelor rutiere au avut urmări neplăcute pentru unii conducători auto şi pentru pasagerii aflaţi în autoturismele conduse de aceştia.

 NU A RESPECTAT SEMNIFICAŢIA MARCAJULUI RUTIER: La Baia Mare, un motociclist a fost rănit în urma unui accident produs la ora 17.20 în sensul giratoriu din intersecţia bulevardului Republicii cu strada Vasile Alecsandri. O femeie de 39 de ani din municipiu, care se deplasa cu un autoturism, a efectuat un viraj la stânga, de pe banda I pe banda II, fără a respecta semnificaţia marcajului de a circula pe direcţia înainte. Astfel, băimăreanca a acroşat un motociclist de 36 de ani, din Baia Mare, care circula regulamentar pe banda II. În urma impactului, motociclistul a fost transportat la spital pentru investigaţii medicale. Cei doi participanţi la trafic nu se aflau sub influenţa alcoolului.

A CONDUS SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE: Tot la Baia Mare, un alt accident de circulaţie s-a produs azi noapte, la ora 01.30, pe strada Rozelor. Un băimărean de 52 de ani, care a condus un autoturism pe strada Rozelor fără a respecta semnificaţia indicatorului „Acces interzis”, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un autoturism parcat regulamentar. În urma impactului, autoturismul a fost proiectat în gardul şi poarta de acces a unui imobil. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită. În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că şoferul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

NU A ADAPTAT VITEZA ÎNTR-O CURBĂ PERICULOASĂ: Un accident soldat cu rănirea unui pasager s-a produs la ora 05.30, pe D.N.18. Un tânăr de 19 ani, care se deplasa cu un autoturism pe direcţia Mara – Baia Sprie, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă periculoasă la stânga, a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea drumului. Un pasager de 19 ani a fost rănit şi transportat la spital. Şoferul nu se afla sub influenţa alcoolului.

A PĂTRUNS PE CONTRASENS: Trei persoane au fost rănite în urma unui accident rutier produs pe D.N.1C, la ieşire din localitatea Satulung. O băimăreancă de 50 de ani, care se deplasa cu autoturismul pe direcţia Şomcuta Mare – Baia Mare, a pierdut controlul direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune laterală cu o autoutilitară condusă de un bucureştean de 29 de ani. În urma impactului, conducătoarea auto care a pătruns pe contrasens şi doi pasageri de 9 respectiv 49 de ani, ambii din Baia Mare, au fost răniţi şi transportaţi la spital.

NU S-A ASIGURAT LA EFECTUAREA VIRAJULUI LA STÂNGA: Şi poliţiştii din Târgu Lăpuş au fost solicitaţi să intervină la două accidente rutiere. Un bărbat de 59 de ani, din Ciolt, care conducea un autoturism pe D.N.18B, în momentul în care a ajuns la intersecţia cu D.J.182C a efectuat virajul la stânga fără să se asigure. Astfel, autoturismul a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus din sens opus de un bărbat de 38 de ani din Berinţa. O pasageră din maşina condusă de şoferul care nu s-a asigurat a suferit leziuni corporale şi a fost transportată la spital. Conducătorii auto nu se aflau sub influenţa alcoolului.

NU S-A ASIGURAT LA EFECTUAREA DEPĂŞIRII! Un bărbat de 43 de ani, din Târgu Lăpuş, care se deplasa cu un autoturism pe direcţia Băiuţ – Târgu Lăpuş, în momentul în care a virat la stânga pentru a intra în curtea unui imobil a fost acroşat lateral de un autoturism al cărui conducător auto, un tânăr de 24 de ani, a efectuat manevra de depăşire. Conducătorul auto şi un pasager de 21 de ani din maşina acroşată au suferit leziuni corporale şi au fost transportaţi la spital.

În toate cazurile poliţiştii continuă cercetările iar la finalizarea lor vor dispune măsuri.

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*