Valentin Popârlan (Timișoara Saracens): ”Este foarte greu să menținem ceea ce am obținut deja”

Campioana națională la zi în Superliga de rugby dar și deținătoarea Cupei României a fost desemnată echipa anului în județul Timiș la secțiunea jocurilor sportive, conform ierarhiilor întocmite de DJST Timiș, astfel încât gruparea din Ronaț a rămas ferm pe poziții și în 2017 la un capitol la care se arată a fi abonată în ultimii 5 ani. Recent revenită din Georgia, unde sâmbătă a încheiat pe primul loc parcursul de 4 apariții în Grupa A din faza preliminară în Continental Shield, în ciuda unui prim eșec care n-a deviat-o de pe traseul ce va continua în luna ianuarie spre grupele Challenge Cup din toamna lui 2018, Timișoara Saracens a fost reprezentată la Gala Sportului iar unul dintre căpitanii pe anul în curs al ”Leilor din Ronaț”, Valentin Popârlan, a aruncat scurte priviri… înainte și înapoi.

Întrebat în privința performanţelor din acest an, componentul pachetului de înaintare al grupării din Ronaț a ținut să precizeze că ”în primul rând ne dorim să facem cinste oraşului! În privinţa performanţelor noastre, aşa stă bine campionilor, cu victorie. Este însă foarte greu să menţinem ceea ce am obţinut deja, iar după cum ştiţi avem și ceva probleme, dar care sper totuși să se remedieze. Și cred că caracterele noastre nu ne vor lăsa şi vom reuşi, deoarece suntem foarte puternici, foarte tari, şi sper să ne îndeplinim ceea ce ne-am propus şi pentru anul 2018!” 

Primul hop îl constituie deja în ianuarie penultimul obstacol înaintea dublei manșe decisive pentru adjudecarea unui loc în grupele ER Challenge Cup pe 2018/9, faza tur-retur de luna viitoare fiind împotriva georgienilor de la RC Batumi, după care din martie vor reintra în cadru și întrecerile interne, atât prin încheierea fazei preliminare în noua ediție a Cupei României cât și prin startul returului în Superliga 2017-2018.

Popârlan a explicat că ”am avut probleme la echipă, încă nu suntem tocmai cum trebuie din punct de vedere al omogenității şi pot spune la toate capitolele. Dar luptăm pentru această calificare și vă daţi seama că ne propunem să luptăm pe toate fronturile! Suntem o echipă puternică, suntem o echipă numeroasă şi avem mulţi jucători de valoare, așa încât cred că putem face faţă în toate competiţiile în care suntem angrenaţi. Atâta timp cât se va investi în noi şi avem condiţii pentru a ne antrena, să avem un teren bun, cel din Ronaţ, care să facă cinste campionilor, putem înainta pe toate fronturile”.

The post Valentin Popârlan (Timișoara Saracens): ”Este foarte greu să menținem ceea ce am obținut deja” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*