Valentina Nistor participă la Campionatul Mondial de Şah pentru juniori

Petre Apostol

În această săptămână, la Porto Carras Grand Resort, în Grecia, au început probele Campionatului Mondial de Şah pentru juniori, grupele de vârstă 14 ani, 16 ani şi 18 ani. Întrecerea a început de miercuri cu probele de şah rapid şi şah blitz, iar de mâine se va da startul şi celei mai importante probe, cea de şah clasic.
La concursul de şah clasic va participa şi o sportivă prahoveană, de la CS Petrolul Ploieşti, Valentina Nistor, care va fi prezentă la categoria fete 18 ani. Eleva antrenorului Gheorghe Pepene este campioană naţională la şah clasic, performanţă obţinută în luna aprilie, la Căciulata, când a înregistrat şase victorii, două remize şi o singură înfrângere. Născută în anul 2001, Valentin Nistor are un rating internaţional Elo de 1881. Competiţia la şah clasic are programate 11 runde, între 20 şi 30 octombrie, iar la categoria fete 18 ani sunt prezente la start 85 de sportive.
Delegaţia României este alcătuită din 11 sportivi la competiţia mondială şi este condusă de marele maestru Vladislav Nevednichy.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*